URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iunie 2012, 14:30

Pe cine au votat orădenii? Iată numele viitorilor consilieri municipali

Pe cine au votat orădenii? Iată numele viitorilor consilieri municipali Ilie Bolojan a "împins" în Consiliul Local Oradea 18 candidaţi de pe listele USL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Conform numărării oficiale a voturilor pentru Consiliul Local Oradea şi a listelor electorale de la Biroul Electoral Municipal, grupul USL din viitorul deliberativ va fi format din 18 membri.

Aceştia sunt: Lucian Uniţa, Florica Cherecheş, Mircea Mălan, Claudia Timofte, Ioan Cupşa, Daniel Negrean, Ioan Bonchiş, Daniel Vulcu, Octavian Dan, Aurel Mohan, Ioan Câmpan, Sebastian Lascu, Debelka Boglarka, Camelia Dulcă, Lucian Popa, Ovidiu Mureşan, Laviniu Filimon şi Mihai Manea.

Este de aşteptat ca, după modelul PDL-istei Adelina Coste, care a fost acuzată de incompatibilitate între calitatea de consilier şi funcţia de şef al Cancelaţiei fostului prefect Gavrilă Ghilea, PSD-ista Claudia Timofte, care a preluat această funcţie la invitaţia prefectului actual, Claudiu Pop, să opteze pentru una din cele două poziţii.

În cazul în care Timofte va alege postul de la Prefectură, locul ei din Consiliul Local va reveni următorului candidat de pe lista USL, Sorin Gal, fostul director al Distrigaz Vest.

Unul dintre perdanţii alegerilor de duminică, grupul UDMR a reuşit să revendice doar 6 mandate, faţă de 7 în mandatul 2008-2012, iar asta în condiţiile în care un mandat l-a primit prin redistribuirea voturilor de la candidaţii care nu au atins pragul electoral de 5%.

Uniunea va fi reprezentată în Consiliu de fosta viceprimăriţă Rozalia Biro şi de veterani cu experienţă, precum Pasztor Sandor, Huszar Istvan, Iulius Delorean, Szabo Jozsef şi Sarkozi Zoltan.

Pedeliştii, care şi-au redus prezenţa de la 7 la numai 3 consilieri, vor fi reprezentaţi de Mihai Groza, Dorin Corcheş şi Cristian Ile. Întrucât Mihai Groza, fostul candidat la funcţia de primar, a declarat încă din timpul campaniei că nu intenţionează să activeze în Consiliu, pentru a-şi putea păstra calitatea de director al Hidroelectrica, e de aşteptat să cedeze locul următorului candidat pe listă, Adelina Coste.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
cine mai sunt si ashtiea!
cine mai sunt si nulitatile astea!??? Bolgarka, Dulcă, dar mai ales LUCIAN UNITA??? Cap de lista ? Cine o fi acest mare politician care acu ma reprezinta? Cine shtie sa vorbesca acum...
Postat 13 Iunie 2012, 22:07 de mirela
aoleo
Ce o sa va f..te cu majorarea gigacaloriei iarna la incalzire, pe cei care stau la bloc si au votat pe actualul primar. Intradevar : Fapte, nu vorbe !
Postat 12 Iunie 2012, 22:51 de aoleo
Uite, bihoreilor, o stire pe care s-o comentati ! Daca nu va sta in gat !
Surpriză pentru USL! După ce exit poll-urile îi cotau duminică la peste 60%, vot politic, rezultatele oficiale indică un scor sub 50%. Adică, mai puţin decât au luat împreună PSD, PNL şi PC în 2008 !!! Asa ca mai puneti batista pe tambal.... Ca daca in noiembrie nu luati 80% iar va face Basescu ! Si-i va fi chiar mai usor ca acum 3 ani. Usl-u, ca orice partid/alianta aflat la putere, l e virusat de toate leprele, toti penalii... Ati vazut ce arma e dosarul penal...mai ceva ca o bazooka (bazooka e un fel de AG 7/9, dar american, nu rusesc !) ! P.S. Eu in poz(n)a ii vad numai pe slinosi, unde-s ungurii, pdl-istii ?! Daca mai ajunge pdl-ul la putere va sta o mie de ani ! Cu o conditie : sa ,,rada'' toate vuvuzelele ! Cum sunteti voi de pilda....
Postat 12 Iunie 2012, 17:21 de pinonel
Rugaminte catre @tsd
Stiind ca ai arhiva completa cu datele mai putin cunoscute ale ,,personajului', te rog posteaza perioada neagra din trecutul lui, aia in care era simplu gestionar/manipulant, ce dreacu' era ! Cand/unde/cum... Multumesc !
Postat 12 Iunie 2012, 14:56 de .
completare lista
@.: cu riscul de a fi facut de unii "frustrat"(din nou!), nu ma pot abtine si completez lista cu "gestionarul din marisel"(judetul cluj)!
Postat 12 Iunie 2012, 10:05 de TDS
Putina opozitie nu strica nimanui !
Ai mare dreptate ! Pe fondul prabusirii accentuate a nivelului educational al populatiei Romaniei are loc ascensiunea nulitatilor ! Explicatia e simpla : marea majoritate a populatiei (alcatuita din submediocri) simte o aversiune instinctiva fata de cei ce le sunt superiori, fata de elita. Asa ca-i alege pe cei in care se regaseste. Exemplul perfect este robert negoita, un proxenet, un evazionist, un...., dar vazut ca ,,baiat destept'' ( in '89 era un obscur zidar, asa cum ghilea era un biet sefut de echipa ) ! Ma gandesc ce ar zice cei ce l-au votata daca le-ar baga la ,,produs'' fata/fetele ((( = : Nu am niciun respect (prin prisma realizarilor lor, sa fim bine intelesi !) fata de ,,alesi'', nu-i vad rezolvand (in afara propriilor interese !) nimic pt. binele oradenilor...
Postat 12 Iunie 2012, 07:14 de .
@Floricica Ingrozita
Așa-mi plac fufele ca tine care încearcă să posteze ceva inteligent folosind neologisme auzite pe la OTV... Îmi plac pentru că de obicei scot tâmpenii fără cap și coadă ca și comentariul de mai jos. Tu ai recitit cu voce tare textul tău înainte să apeși pe buton?
Postat 11 Iunie 2012, 21:12 de Ilarian
esti destept omule
pam pam vorbesti prostii omule unguri vin sa cumpere la noi!!! tu mergi laei la cumparaturi fara sa stii o boaba de maghiara
Postat 11 Iunie 2012, 21:10 de george
Scrieti ceva interesant sau taceti,,,definitiv !!!
In afara de texte (postari) prin care cei care scriu, isi dau masura cunostintelor lingvistice(nota 5,cu indulgenta), precum si masura cunostintelor politice( nule), n-am vazut vreun comentariu de bun-simt, ori macar din partea unora care sa cunoasca personajele despre care, cu larghete, isi exprima cele mai abjecte si injositoare aprecieri.
Postat 11 Iunie 2012, 19:58 de Floricita Ingrozita
Sah la Bolo
Sa vedem acum daca gibonul va trece testul UDMR ... cu viceprimarul. Ca dincolo, la Porches co. nu-l vada pe Groza in afara consiliului, atata timp cat zilele lui sunt numarate la salariul de 18.000 lunar de la Hidroelectrica.
Postat 11 Iunie 2012, 19:05 de Carp III
a luat vuscan o ..laie
a luat vuscan pe dracu ...aia a luat .1579 de voturi ,d e fraieri .ii trebuiau 4600..la adunat scame vuscane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 11 Iunie 2012, 18:49 de trenuletul thomas
@Romanul Simplu
Taticu, iar ai uitat sa-ti iei medicamentele?
Postat 11 Iunie 2012, 18:42 de Isidora
Asta ne-a trebuit
Acuma sa vedeti cum o sa vanda orasul la unguri. Pe asta ni l-a trebuit, pe asta l-ati votat. Nici vama nu o sa mai fie, o sa vina ungurii sa-si ia tot ce vor de la noi. Huo!!!
Postat 11 Iunie 2012, 15:33 de Pam pam
Vuscan?
Ma bucur sa vad ca Horea Vuscan si-a castigat locul in consiliu. Toate acele lui de isterie si scandal si-au spus in sfarsit cuvantul. Felicitari Horea!
Postat 11 Iunie 2012, 15:31 de Ilarian
replica la articol
HUOOOOOOOOOOOOO RUSINE!RUSINE!RUSINE! Bolojan Ilie de la Primarie a impins in fata ca si consilieri locali oradeni toate foufele pitzipioance parasoute,de genul Chereches ,Timofte,Boglarka ,si totii incompetenti de genul Obezul Muresan,Malan ,Nergrean,Vulcu si alti incompetenti !HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!HUOOOOOOOOOOO! USL Bihor PeNaLi Bihor si PeSZeDe Bihor,ca PC Bihor nu conteaza |!:))=)) S-au ales consilieri locali totii hotii si potentatzii iar oamenii cinstiti saraci si demni care vor sa faca ceva pentru oradeni nu ,nici un consilier local independent de genul Horea Vuscan sau altii NU S-AU ALES!,ci numai toate lichelele din partide si din partidele corupte USL:))=))HUOOOOOOOOOOOOOOO USL Bihor ,si partidele care-l compune , sa se bucure Bolojan Ilie din Primarie ca va avea iarasi harem de ingenuncheat si tavalitin Primaria Oradea toate foufele traseiste genul Chereches,Timofte ,Boglarka, si alte foufe din cealalta legislatura ce tavalelal o sa le traga asta Ilie !:))=)) Iarasi o sa trimita pe Florica Chereches dupa banii de chirie de la casele din Atlanta din SUA!:))=)) BAH Ilie (Bolojan ) ai grija bah de Primarie (aOradea )!:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 11 Iunie 2012, 15:22 de Romanul Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON