URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Septembrie 2017, 12:42

Pe chipul şi asemănarea lui Paşc: La concursul pentru comanda Aeroportului Oradea s-au cerut... 20 de ani de şefie!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aeroportul Internaţional din Oradea va fi condus şi de acum înainte tot de Gheorghe Paşc, după ce Consiliul de Administraţie al regiei autonome subordonate Consiliului Judeţean a "construit" condiţiile de concurs astfel încât să i se potrivească acestuia ca o mănuşă. Una dintre condiţii a fost o vechime de minim 20 de ani "în funcţii de conducere în domeniul aeroportuar".

Candidat de unul singur

Reprezentanţii Aeroportului au publicat, pe 13 septembrie, pe site-ul regiei, listele scurte pentru posturile de director general, director adjunct şi director economic, scoase la concurs, potrivit legii, în urma schimbării Consiliului de Administraţie.

Pentru postul de director general a fost un singur candidat, Gheorghe Paşc, care deja a împlinit vârsta pensionării, având 66 de ani. Dosarul acestuia a fost admis, iar Paşc urmează să susţină un interviu în faţa unei Comisii de concurs compusă din membri ai CA-ului de la Aeroport şi alţi angajaţi ai regiei.

Fără argumente

BIHOREANUL l-a contactat pe preşedintele CA, Bimbó-Szuhai Tibor, cel care şi semnează anunţul de concurs, întrebându-l din ce motive s-a ales impunerea unei vechimi de minim 20 de ani pentru conducerea Aeroportului, aceasta fiind, evident, una limitativă pentru mulţi specialişti din domeniu. Acesta, însă, nu a prezentat vreun argument solid.

"Asta a fost hotărârea Comisiei de concurs, care a întocmit anunţul, formată din membri ai Consiliului de Administraţie şi oameni de la Resurse Umane", s-a limitat acesta să spună. Întrebat, concret, despre speculaţiile că postul i-ar fi de fapt dedicat lui Gheorghe Paşc, preşedintele CA a spus că "nu există nicio dedicaţie".

"Aşa ştiu"...

Răspunând la întrebările BIHOREANULUI, Bimbó-Szuhai Tibor a susţinut că procedura de concurs a fost anunţată în presa naţională şi "aşa ştie" că şi în presa locală. În schimb, concursul n-a fost popularizat printr-un comunicat de presă sau într-una din multele conferinţe organizate la Aeroportul Oradea în ultima perioadă.

Alte condiţii impuse pentru candidaţii la postul de director au fost o diplomă de licenţă sau echivalentă cu perioada studiilor de minim 4 ani sau absolvent cu diplomă a şcolii militare de ofiţeri de aviaţie. De asemenea, s-au cerut cursuri în domeniul managementului aeroportuar, marketingului aeroportuar şi managementului securităţii aviaţiei civile.

Managerul din Arad, candidat la Oradea

Pentru funcţia de director economic au fost admise două dosare, candidatele fiind actuala directoare Claudia-Loredana Baran şi un candidat din afara regiei, Renata-Adriana Torj.

Pentru funcţia de director adjunct al Aeroportului a fost admis un dosar, cel al lui Dan-Traian Bălăcel, managerul Aeroportului Arad. Pentru această funcţie s-a cerut o vechime de minim 15 ani într-o funcţie de conducere în domeniul aeroportuar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
vai vai....
Iar daca-l cheama si Gheorghe, prezinta un avantaj.
Postat 14 Septembrie 2017, 12:24 de User anonimizat
DIN PRESA
" A fost sef de cadre si invatamant politic in aviatie pe vremea comunismului. Acuzat ca a tras in multime la Revolutie. A rezistat tuturor regimurilor politice. Se vorbeste ca are spate asigurat de prietenii lui din aviatie de pe vremea lui Ceausescu. A mai fost acuzat de delapidare, fals si uz de fals, abuz in serviciu. Trimis in judecata, anchetat de politie, procurori si in vizorul PNA. A scapat de toate acuzatiile. Unii spun ca este protejatul fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea. Supravietuitorul de profesie se numeste Gheorghe Pasc si este directorul general al Aeroportului Oradea. Pasc se declara insa nevinovat, sustinand ca este victima unor comploturi puse la cale de sindicat si mai ales de consiliul local, care vrea sa-l inlocuiasca pe criterii politice. "Pasc este omul care a tras si a omorat oameni (poate primul care a tras) pe Otopeni in decembrie 1989. A tras de la geamul biroului sau de la Departamentul Aviatiei Civile impreuna cu seful sau, generalul Zarnescu Gheorghe. El mi-a spus cu gura lui ca a tras." Declaratia apartine lui Doroltan Tinu, fost lider al sindicatului din aviatie din Oradea pe vremea lui Ceausescu. "Este o aberatie. Am fost doar un ofiter de aviatie si nu am nici o legatura cu ceea ce s-a intamplat in 1989. Eu nu mi-am facut decat datoria", ne-a declarat directorul Aeroportului Oradea. " ( " Scandaloasa poveste a unui jupan de aeroport " / Costel Oprea / 28.07.2005 /Romania libera )
Postat 14 Septembrie 2017, 11:07 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON