URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Septembrie 2012, 18:28

PDL se reorganizează: Avrigeanu conduce PDL Oradea, Bruchental - organizaţia de la Ştei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PDL Bihor continuă schimbările în organizaţiile în care partidul nu a obţinut un scor bun la alegerile locale. "În ultima perioadă, acolo unde a fost nevoie - şi va continua această acţiune - s-au numit conduceri interimare. În Ştei, preşedinte interimar este Ionela Bruchental. Există o conducere interimară şi la Oradea, formată din 13 persoane, şi e coordonată de Ionel Avrigeanu", a declarat preşedintele interimar al PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, în conferinţa de presă de joi de la partid.

În ce priveşte Oradea, după demisia preşedintelui Dorin Corcheş, ca urmare a rezultatelor slabe la alegerile locale, întreg Biroul Permanent Municipal a fost demis, în locul său fiind numită practic o comisie care gestionează întreaga activitate a filialei.

Totodată, şi la Tinca a fost demisă conducerea şi numită una nouă, preşedinte interimar fiind Petru Bunta, însă urmează şi alte numiri, în cadrul şedinţelor Biroului Permanent Judeţean. "Aceste măsuri s-au luat cu scopul de a pregăti alegerile parlamentare. Eu am convingerea că cei care au fost şi vor fi numiţi vor avea o activitate mai bună la următoarele alegeri decât cea de la referendum, de exemplu", a spus Ghilea.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, atât Gavrilă Ghilea cât şi Dorin Corcheş au criticat Guvernul Ponta pentru măsurile pe care le ia, reclamând, între altele, atât faptul că nu a împărţit cum se cuvine banii către judeţe la rectificarea bugetară din luna august, cât şi pentru faptul că, din cauza politicii ofensive promovate de liderii politici la nivel european, România nu va intra anul acesta în spaţiul Schengen. Ghilea a criticat Executivul că a împărţit banii pe criterii politice, că a tăiat bani de la infrastructură şi că nu stimulează defel absorbţia fondurilor europene.

"Guvernul USL practică o politică antiliberală, de reducere a investiţiilor. E de necrezut că PNL tace pe acest subiect în loc să lupte, iar această tăcere a PNL e ruşinoasă", a spus Ghilea, punctând că formaţiunea a ajuns "slugă" la PSD şi exemplificând că s-au tăiat bani inclusiv de la Autostrada Transilvania.

"În judeţele conduse de lideri USL, ca de exemplu Oprişan sau Dragnea, banii curg gârlă. Mă întreb în schimb ce părere are conducerea Consiliului Judeţean şi a Primăriei Oradea vizavi de aceste acţiuni, pentru că Bihorul este unul din judeţele vitregite din acest punct de vedere", a mai spus Ghilea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Astia traiesc numai din numiri....
Astia traiesc numai din numiri . Sau nu mai are rost sa se aleaga numei ei intre ei .
Postat 16 Septembrie 2012, 09:52 de polticos
Imi place ca .....
Imi place articolul ca e plin numai de FOSTI si sigur nu de VIITORI .
Postat 14 Septembrie 2012, 11:37 de alegator
Bihorul neaos si viniturile
Pentru zona Stei, un personaj ca Ionela,vinitura din Moldova,pica , exact cum ai planta un oltean in secuime.
Postat 14 Septembrie 2012, 10:12 de Dragos voda
PDL-BIHOR = GHILEA SRL
Pdl Bihor a ajuns pe mana cui a trebuit .Ghilea a facut si va face jocurile cum sa-i fie lui si mai putin alor lui bine.Sunt tot mai putini ,putini ,putini,putini....... Un fost partid condus atat la nivel central cat si judetean de o ,,echipa,, formata de o singura persoana.
Postat 14 Septembrie 2012, 08:56 de apolitic
ss
primaria Stei falimentara,lasata de fostul PDL ..nu va e rusine PDL-istilor sa vb in halul asta???
Postat 14 Septembrie 2012, 08:36 de ss
pdl pa!
Dar de unu Bota de la Rieni nu se spune nimic.El se si vede deja deputat si ii da pe toti la o parte.
Postat 14 Septembrie 2012, 00:19 de anonim
lasa-ne
Da sigur ... ca pe vremea cand am avut presedinte de consiliu judetean trecut la PDL mare hazna am avut si taaaare multi bani au ajuns la Bihor , d-le Ghilea.
Postat 13 Septembrie 2012, 22:28 de dia
Trezirea la realitate!
PDL a fost readus la viata de greselile USL. Basescu si PDL sfideaza votul romanilor, dar votul acestora ii vor trimite in istoria neagra a politicii romanesti. USL trebuie sa se trezeasca la realitate, inainte de fi prea tarziu.
Postat 13 Septembrie 2012, 21:32 de Apolitic.
Toti sunt niste nulitati
PDL si USL , aceeasi mizerie !!!
Postat 13 Septembrie 2012, 20:54 de Politicieni de rahat
!?!
Cu aşa organizare vor avea acleaşi rezultate ... adică 1+1=1 ... 2+2=2 ...
Postat 13 Septembrie 2012, 19:27 de Carp III
Who is fucking this ionela ?!
Ce merita, in afara celor arhi-cunoscute de toti, are ionela, pt. a primi acest sut in .... pardon, pas inainte ?!
Postat 13 Septembrie 2012, 19:22 de the curious
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON