URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Martie 2014, 16:09

Final de carieră: PDL-istul Radu Ţîrle nu mai candidează la europarlamentare

PDL-istul Radu Ţîrle nu mai candidează la alegerile europarlamentare din 25 mai. După ce în luna octombrie a anului trecut şi-a dat demisia din funcţia de consilier judeţean tocmai pentru a se putea axa pe candidatura pentru un post în Parlamentul European, Ţîrle s-a retras de pe lista democrat-liberalilor, făcută publică de PDL Bihor.

"Nu mai candidez pentru că am alte proiecte pe perioada următoare, politice, academice şi personale. Am fost desemnat să candidez, dar m-am retras", a declarat acesta miercuri, contactat de BIHOREANUL.

Întrebat care sunt proiectele care l-au făcut să renunţe la candidatură, acesta a refuzat să răspundă. "Nu mai am nicio funcţie publică, aşa că îmi gestionez viaţa puţin mai privat", a afirmat PDL-istul.

PDL are 42 de candidaţi pe lista depusă la Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare, dintre care doi bihoreni. Cel mai bine plasat este Sorin Dan Moldovan, preşedintele Organizaţiei Naţionale de Tineret a PDL, care ocupă poziţia a 12-a. Sorin Moldovan este fiul omului de afaceri şi membru al PDL, Ovidiu Moldovan, proprietarul firmei Construct Mod. Juniorul, de profesie economist, a ocupat pe vremea guvernării "portocalii" şi funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Tineret şi Sport.

Cel de-al doilea candidat bihorean este Carmen Pantiş, consilier judeţean, medic primar ATI şi asistent universitar, care ocupă poziţia 37.

"Avem cea mai bună listă de candidaţi posibilă, construită pe criterii solide de experienţă, competenţă şi reprezentativitate pe baza căreia cred că putem obţine un scor naţional de circa 20% şi să demonstrăm astfel că suntem cea mai puternică forţă politică de centru-dreapta din România", a declarat preşedintele PDL Bihor, senatorul Gavrilă Ghilea.

O delegaţie formată din 100 de membri ai PDL Bihor se va deplasa, la finele acestei săptămâni, la Bucureşti, pentru a participa la festivitatea de lansare a candidaţilor democrat-liberali pentru alegerile europarlamentare, care va avea loc pe 30 martie la Sala Palatului.

Lista de candidaţi ai PDL este deschisă de europarlamentarii Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Marian Jean Marinescu, urmaţi de reprezentanţii regiunilor de dezvoltare, cel mai bine plasat fiind cel al Regiunii Nord-Vest, fostul deputat de Cluj, Daniel Buda.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Un om de nimic
N-o fost de cand lumea un om mai sucit ca aista la conducerea Bihorului!Ce hotarai impreuna cu el azi,maine nu era nicaieri, adica se sucea brusc cu 180 grade.Lumea l-o votat totusi pt c-o dus in America o multime de oameni care ,altfel n-aveau nici o sansa sa vada SUA.Dar altceva n-o facut,pt ca n-o fost de treaba de nimic.Cred ca nici pocaitii n-or fost multumiti de el.
Postat 28 Martie 2014, 13:02 de Petru
ce ne facem fara el?
a facut ata de multe pentru noi, NU! s-a comportat ireprosabil, NU! cu cat ne scapam mai repede de retardati cu atat mai bine.
Postat 27 Martie 2014, 19:29 de doomnezeu
Strugurii sunt acri...
Oare ce pozitie (Ne-eligibila!) pe lista i s-o fi rezervat Marelui Om Politic ? si atunci sigur ne dam ocupati si preocupati de alte probleme...N-ati uitat inca ce ambitii europene afisa nu demult ? !
Postat 27 Martie 2014, 12:25 de Scepticul
flore
In sfarsit tatal a reusit sa-si puna pupila pe listele partidului PDL , doar acolo este prietenul Blaga. Ce o sa faca un baiat care nu a lucrat niciodata in tara , in afara de acolo unde a fost pus pe pile si bani , in parlamentul european in afara de a se plimba ................ Vai si amar de noi!!!!!!!!
Postat 27 Martie 2014, 11:33 de florica
Asa ceva!!!!!????de neconceput
No nu mai spune???!!!!! ma duc sa-mi iau antidepresive!!!!Zatttttttttttttttt ****
Postat 27 Martie 2014, 11:10 de ioncsi chioru
dute invartindute
nu ai facut nimic pentru judetul Bihor si Oradea esti zero barat pentru noi, numai certuri si scandaluri un fel Base de bihor asa ca e bine ca scapa bihoreni de tine speram sa nu te razgandesti .... sa vii inapoi cand te chemam noi
Postat 27 Martie 2014, 10:50 de Johny B
Succes!
Radu TARLE, GBY!
Postat 26 Martie 2014, 22:48 de Ciprian
un prieten
Pana acum ai facut multe pentru altii,e timpul sa te gandesti si la tine,sunt convins ca vei reusi ,succes.
Postat 26 Martie 2014, 22:33 de cristi
Pacat
A fost omul senator, europarlamentar, presedinte de judet. Bravo lui! Care e problema ca renunta? Imi pare rau doar ca oameni ca el pleaca din politica si lasa locul unor lichele care folosesc partidele doar pentru folosul personal si nu pt al fraierilor care ii voteaza. Dam cu pietre in oameni morali ca tirle si votam aceleasi persoane imorale, lacome, mincinoase care uita cand ajung in functie ca trebuie sa respecte un juramant. Succes domnule Tirle in orice v-ati propus!
Postat 26 Martie 2014, 21:09 de Apolitic
DU-TE!
Du-te Tirle, du-te si ascunde-te in codri pustii sa nu mai auzim niciodata de tine!
Postat 26 Martie 2014, 19:50 de Andrei
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON