URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Octombrie 2010, 14:20

PDL-istul Avrigeanu: "Nu toţi PDL-iştii sunt perfecţi!". UDMR-istul Kiss: "Vai, dar nu spuneţi asta!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Intenţia de desfiinţare a două posturi de şefi de servicii din aparatul propriu al Consiliului Judeţean a prilejuit reprezentanţilor PSD şi PDL să acuze tăios actuala conducere a instituţiei pentru faptul că încearcă să transforme posturile unor salariaţi ce fuseseră angajaţi în mandatele lui Mihai Bar şi Ştefan Seremi.

Primul care i-a "bătut obrazul" vicepreşedintelui Alexandru Kiss, cel rămas să conducă instituţia în absenţa preşedintelui Radu Ţîrle, a fost Mihai Bar. Acesta s-a adresat lui Kiss tutuindu-l: "Foarte elegant îţi spun că ar trebui să ţii cont de discuţia pe care am avut-o în această dimineaţă!", în timp ce PDL-istul Ionel Avrigeanu a afirmat că organigrama propusă de actuala conducere este "o organigramă comunistă!".

"Mă întreb cum se face că noi discutăm organigrama în absenţa preşedintelui, care a preferat să se ascundă în America, în loc să vină să dea piept cu angajaţii. Această organigramă este o organigramă de compartimente, cu foarte puţine servicii", a mai spus Avrigeanu, nemulţumit că se desfiinţează două posturi de şef servicii şi, astfel, ocupanţii lor nu vor mai primi indemnizaţiile de conducere aferente. "Pentru 1.000 de lei economie faceţi chestia asta...", a mai aruncat Avrigeanu, care a încercat să afle "cine a făcut această organigramă".

Surprinzător, vicepreşedintele Alexandru Kiss a încercat să-şi asume răspunderea, afirmând că înainte de plecarea sa în SUA şi la Bruxelles Ţîrle i-a delegat atribuţiile, dar şi să arate că Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a aprobat proiectul organigramei. "Domnul de la ANFP este PDL-ist. Nu-mi spuneţi că a greşit", i-a replicat Kiss lui Avrigeanu, care a parat: "Nu toţi PDL-iştii sunt perfecţi", primind apoi o nouă replică de la Kiss: "Vai, domnu' Avrigeanu, dar nu spuneţi asta!".

Ostilităţile au fost preluate apoi de Mihai Bar, care l-a luat şi el în colimator pe Kiss. "Am avut în această dimineaţă o discuţie bărbătească, deci o să fiu deschis şi acum. Mă uit la cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean şi mă gândesc dacă se privesc în oglindă. Cum desfiinţăm noi nişte servicii doar pentru că anumite persoane nu ne sunt simpatice?", a vituperat Bar, punând capăt discursului cu un avertisment: "Dacă credeţi că aşa trebuie să meargă lucrurile, cu lovituri pe la spate, atunci veţi avea în mine un adversar. Această organigramă este o modalitate de reglare a unor conturi!".

Modificarea organigramei, care va avea cu două posturi de şefi servicii mai puţin (Resurse Umane şi Patrimoniu), a fost adoptată cu voturile PNL şi UDMR, în timp ce consilierii PDL şi PSD s-au opus.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON