URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Noiembrie 2012, 16:44

PDL-iştii se iau din nou de USL, pe motiv că Bolojan face audienţe electorale pe probleme edilitare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PDL-iştii Călin Mocan şi Ionela Pop Bruchental, candidaţi ai Alianţei România Dreaptă (ARD) în colegiile 9 şi 7 la Camera Deputaţilor, s-au lansat, miercuri, într-un nou atac la adresa contracandidaţilor din USL.

Povestea CET-urilor

"Credeam că contracandaţii mei din USL vor coborî mai frecvent de pe afişe, unde s-au cocoţat alături de lideri locali, şi vor accepta confruntări directe pe teme politice, dar iată că acest fapt nu se întâmplă", a spus Mocan miercuri, într-o conferinţă de presă, adăugând că, invitat în urmă cu două săptămâni la o emisiune televizată, a fost nevoit să participe cu contracandidatul din UDMR, deoarece Cherecheş a refuzat.

"Îmi doresc ca doamna Cherecheş, contracandidata mea directă, să nu se mai ascundă în spatele primarului şi să accepte o confruntare directă pe teme politice", a zis Mocan.

Apreciind că proiectele USL nu sunt altceva decât "o colecţie de vorbe goale", Mocan s-a legat, la fel cum a făcut-o în urmă cu două săptămâni, şi de problema CET-ului I, acuzând că Electrocentrale nu a publicat pe site preţul de achiziţie a certificatelor de emisie a gazelor cu efect de seră, pe care societatea le-a scos la vânzare ca să aibă bani de păcură, ca să poată da căldură oraşului.

"Care a fost preţul pe certificat la care s-a încheiat tranzacţia celor 646.357 de certificate? Care a fost valoarea comisionului pe certificate achitat de vânzător? Care este preţul pe certificat prevăzut de Electrocentrale în bugetul pe anul viitor?", a întrebat el.

În ce priveşte CET II, candidatul s-a legat din nou de promisiunea făcută de Victor Ponta, în vară, când a venit la Oradea, cum că va da "cu mare drag" CET-ul II orădenilor, ceea ce nu s-a întâmplat până acum, şi a ironizat prezenţa premierului la licitaţia organizată de centrul comercial Lotus Center în cadrul campaniei "Mă creşte singură". "Le recomandăm organizatorilor ca, în eventualitatea în care Victor Ponta va adjudeca vreunul din obiectele scoase la licitaţie de gazde, să ceară achitarea lui imediată şi nu doar promisiunea unei plăţi ulterioare", a spus Mocan.

Bolojan în colimator

La rândul ei, Ionela Pop Bruchental a marşat pe ideea că Ilie Bolojan transformă întâlnirile electorale la care participă în calitate de locomotivă pentru candidaţii USL-ului în audienţe pe teren. Bruchental a arătat că la aceste întâlniri oamenii i se plâng primarului de problemele cu care se confruntă, ca pildă lipsa mijloacelor de transport în comun în cartierul Grigorescu sau lipsa asfaltului de pe unele străzi.

"Candidaţii nu au nici măcar o intervenţie în discursul cu cetăţenii, tot discursul fiind preluat fie de domnul Bolojan, fie de domnul Mang, care s-au erijat în purtători de cuvânt ai candidaţilor pe care îi susţin. Ce e de reclamat e că domnul primar nu ezită a folosi această problemă a cetăţenilor din oraş, pentru a cere voturi, promiţându-le în schimb rezolvarea tuturor acestor chestiuni de ordin local. Este vorba de încercarea de manipulare a electoratului şi cred că putem discuta şi despre un uşor şantaj. Le spune oamenilor, citez: Este obligatoriu să vă prezentaţi în număr cât mai mare la vot. USL trebuie să câştige cu 50 plus unu din voturi, problemele pe care le aveţi vi le vom rezolva", a acuzat Bruchental.

Eşecul Oltchim

Candidata a adus în discuţie şi rezultatele guvernării USL în ultimele 7 luni. Bruchental a punctat teme precum preşterea inflaţiei, la 5%, tăierea sumelor de la investiţii, dar şi situaţia Oltchim, amintind că, în calitate de vicepreşedinte al AVAS, s-a ocupat direct de problema combinatului.

"Timp 3 ani şi jumătate am reuşit să gestionăm problema aşa încât să nu fie întreruptă activitatea, nici să rămână oamenii fără salarii şi să oferim o minimă perspectivă. Timp de 3 ani şi jumătate am făcut demersuri la Comisia Europeană, pentru aprobarea memorandumului în ideea în care creanţa pe care o aveam la Oltchim să fie transformată în acţiuni, aşa încât statul să devină 98% acţionar la Oltchim. În cele din urmă, în luna mai am primit avizul de la Comisia Europeană, dar a căzut Guvernul Ungureanu. Este foarte ciudat cum dintr-o dată acţionarul minoritar a avut voturile necesare în consiliul de administraţie să voteze împotriva conversiei creanţelor în acţiuni, astfel încât de demersurile de 3 ani şi jumătate s-a ales praful", a spus Bruchental.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
@unuia din Iosia
Zici ca ,,Fiecare candidat USL si-a platit reclamele pentru campanie ,iar foarte multi au fost ajutati de colegi." Te cred, toti mai mintim ! Apropos, n-o fi vorba de colegul ion stan, ala care ,,colecteaza" ajutoare pt. campania usl ? Oricum, in fiecare judet/oras exista cate un ion stan care ,,strange" ajutoare pt. campania usl ! Cel mai cinstit guvern.....
Postat 30 Noiembrie 2012, 09:30 de \pinonel
arede/arde-i
Raluca sint neplacut surprinsa ca promovezi PDL alias ARD
Postat 30 Noiembrie 2012, 08:56 de o pensionara
banii mei
As raspunde pentru jigodia portocalie care semneaza oradean.Fiecare candidat USL si-a platit reclamele pentru campanie,iar foarte multi au fost ajutati de colegi Sint convins ca vor cistiga,deoarece am asistat la citeva intilniri a acestora cu cetatenii.Inca ceva primarul nostru este un om cumsecade,cinstit,nu i se pooate reprosa nimic.Primaria nu este intr-o situatie critica dezinformatorule,poate tu esti intr-o situatie critica verifica-ti starea sanatatii.
Postat 30 Noiembrie 2012, 08:43 de unul din Iosia
ionela
Ionela Bruchental candideaza.Ce rusine PDL, nu aveti oameni ca ati bagat-o pe penala asta la inaintare?Ce -ti face sotiorul?Ati divortat la vrajeala,crezi ca prostesti pe cineva?Si ce daca primarul tine discursuri,este normal sa raspunda la intrebarile cetatenilor Nu ai fost informata de securistii tai corect.Apropo tu cind tii discutii ca as vrea sa-ti pun niste intrebari :cit ati fost la putere ce ati facut pentru Oradea?NIMICCCCCCCCCCCCC.
Postat 30 Noiembrie 2012, 08:32 de unul din Iosia
sunt oradean
Cred ca sunt doua variante: 1. dl Mocan vrea sa fie parlamentar ca sa nu il injure oradenii pe strada pentru ca in perioada cat a fost la Protectia mediului, respectiv 2005- 2012, nu a avut nici un interes sa ne scape de mirosul porcilor crescuti in marginea cartierului Iosia. 2,dl. Mocan vrea sa promoveze o lege, ca si viitor parlamentar, care sa sa rezolve problema nerezolvata a mirosului susmentionat din cartierele vestice ale Oradiei. O fi drept?
Postat 29 Noiembrie 2012, 22:51 de Si eu
@oradean
Cred ca, desi mai nou te semnezi cu \\"oradean\\", esti tot jigodia portocalie care semna cu \\".\\", dar pare-se ca a ajuns sa-ti fie tie rusine de numele tau. Ti-au spus mai multi pe forum ca esti oligrofen, dar vad ca diagnosticul e mult mai complicat. Interneaza-te undeva si te trateaza, ca deja greata initiala s-a transformat in indiferenta atunci cand mai vad cate un comentariu de-al tau pe aici. Esti ridicol si dezgustator.
Postat 29 Noiembrie 2012, 09:56 de alt oradean
Uite ce spectacol urmeaza
Primaria Oradea este într-o situaţie financiară critică şi riscă să fie executată silit. Problemele sunt cauzate de datoriile uriaşe pe care instituţia le are la bănci, bani pe care primaria ar fi trebuit să-i folosească în cofinanţarea unor proiecte europene. Şefii din primarie (adica primarul !) au făcut credite bancare de sute de milioane de lei şi au consumat alte sute de milioane de lei din bugetul propriu. Însă finanţarea proiectelor a fost blocată din cauza neregulilor în gestionarea fondurilor, iar acum, atât UE, cât şi Guvernul usl întârzie să facă plăţile. Oficialii din primarie încearcă să plaseze vina exclusiv pe umerii Guvernului şi ai Uniunii Europene, dar evită să menţioneze problemele de management apărute de-a lungul timpului în implementarea proiectelor.
Postat 29 Noiembrie 2012, 06:45 de Oradean
te-astept sa vii...
Mai vino seara (si)pe la noi Ionelo draga! Am avea multe intrebari de pus! Cum tu esti o FINA inca mai sper sa vii! Ca desi Bungau&Mocanu ne-au varat pliante se pare ca au fost in eroare! In zona respectiva(aproape de Universitate)e CD7...Cel putin asa mi s-a spus la BEJ(ca eu, cu simt civic, am intrebat)! Ionelo, Coriolan ce mai face, cu ce se ocupa? stiu, stiu ca sunteti divortati dar intreb si eu ca omu'
Postat 29 Noiembrie 2012, 00:05 de TDS
hai romales dati le lectii la PDL isty !
hai romales dati le lectii la PDL isty !
Postat 28 Noiembrie 2012, 22:33 de hai romales dati le
La asa oi, asa cioban....
Nimeni nu-si pune problerma pe banii cui face campanie escrocul asta de maimutoi ! Eu si ca mine multe mii, nu suntem de acord ca gibonul sa foloseasca banii platiti de mine ca taxe si impozite pt. a face campanie unei adunaturi de hoti, plagiatori, mincinosi, neocomunisti, securisti ! Sa-i dea ma-sa bani de plimbat, de banere, de afise pt. campanie !
Postat 28 Noiembrie 2012, 19:22 de Oradean
Se inmultesc Tarzanii
Auzi la el Mocanu ... teme politice. Amarasteanul nici nu are habar, fara dictionar la indemana, de unde a plecat si unde a ajuns cuvantul "politica". Iar fina lui "am fost si eu presedinte de senat" e pe invers, ca de fapt Bolojan transforma audientele curente in intalniri electorale, si nu cum spune ea ca ar fi transformat intilnirile in audiente. Asta e situatia cu PDL-ul ... logica e de vina. Ca bunul simt l-au pierdut de mult. Au copiat de fapt tehnica lui Bolojan, crezand ca asa e bine, sa fie ingramaditi in cuget si simtire.
Postat 28 Noiembrie 2012, 18:55 de Carp III
Partidul Rromilor
Sa traiasca Partidul Rromilor
Postat 28 Noiembrie 2012, 17:22 de Haules Baules
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON