URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Iunie 2012, 23:33

PDL-iştii refuză să creadă că au suferit cea mai mare înfrângere de după Revoluţie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înfrângere dureroasă pentru PDL-iştii orădeni. Şocaţi că reprezentantul lor la Primăria Oradea, Mihai Groza, a strâns, potrivit primelor date, doar 6,1% dintre sufragii, iar la Consiliul Local doar 9,5%, PDL-iştilor bihoreni nu le vine să creadă proporţiile dezastrului.

Tristeţe mare

Spre deosebire de alte episoade electorale, când erau vocali şi optimişti, de data aceasta tristeţea s-a văzut pe chipurile celor 40 de oameni strânşi în sala mare a PDL Bihor în jurul orei 21, când s-au publicat rezultatele exit-pollurilor. "Nu-i adevărat!", spuneau voci din sală când pe B1 au apărut primele scoruri ale USL din ţară şi pe ecran s-a văzut chipul primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cotat cu peste 60% din voturile bucureştenilor.

Când un post local a transmis în direct de la sediul PNL Bihor, rumoarea a fost imensă, unii comentând că USL-iştii se îmbată cu apă rece. Cel mai "zgomotos" episod a fost cel în care liberalul Cornel Popa spunea că "puţini am fost, mulţi am rămas", ca răspuns la întrebarea BIHOREANULUI dacă a fost sau nu felicitat pentru victorie de către adversari, pedeliştii punctând momentul "la mişto".

În rest, în sediul din Parcul Traian s-a aşternut liniştea, lideri precum fostul prefect Gavrilă Ghilea, fosta sa şefă de cancelarie, Adelina Coste, preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş, şi preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, Ionel Avrigeanu, afişând zâmbete triste.

Groza nu crede

Cel mai afectat a fost candidatul la Primărie, Mihai Groza, care a spus că nu crede că a strâns doar 6,1% din voturile orădenilor. "Aşteptaţi până la numărătoarea paralelă. Nu pot să cred acest procent", spunea el, repetat. "Nu este logic ca un candidat, care, se ştie, contează mai mult decât partidul la alegerile locale, să ia sub partid", a mai insistat el, la aflarea detaliului că scorul personal este chiar mai slab decât al partidului.

Potrivit lui Groza, eşecul s-ar explica prin faptul că partidul a pierdut mult din popularitate, din cauza măsurilor drastice pe care le-a impus. Totuşi, fostul primar s-a arătat optimist. "Din punctul meu de vedere, oricum, nu este o tragedie. Se ştie cât de greu am acceptat candidatura, mai ales că partidul la nivel naţional a avut o problemă. Nu pot să spun că a fost o sinucidere politică, pentru că dacă vom analiza tot ce s-a întâmplat trebuie să acceptăm, totuşi, că România este acum ca un tren care a fost pus pe linie", a spus PDL-istul. A fost, practic, prima oară când Groza a recunoscut public că nu a vrut să se arunce în cursă.

Întrebat ce părere are de discrepanţa între scorul obţinut în 2008, când strângea 20,54% dintre voturile orădenilor, şi cel preconizat acum, Groza a afirmat că nu are regrete. "Nu mi-e ruşine de ce am făcut în campanie, nu mi-e ruşine de nimic. De ce să-mi fie jenă? De procentul ăsta? Vă asigur că nu îmi aparţine...", a spus el.

Deşi contestă procentele vehiculate de exit-poll-uri, Groza şi-a recunoscut însă înfrângerea. Pedelistul, care l-a felicitat pe Bolojan pentru o victorie, a declarat că declarat că se gândeşte să îşi reevalueze priorităţile. "Mă gândesc foarte serios să îmi văd de cariera profesională de unde, de altfel, mi-am cules şi cele mai multe satisfacţii. Nu cred că o să mă retrag din viaţa politică, dar am nevoie de un tmp de meditaţie", a declarat Groza. 

Record negativ

Rezultatul electoral pronosticat este cu atât mai şocant cu cât şi la Consiliul Local PDL a obţinut un scor infim, de numai 9,5%, cel mai mic din istoria partidului. "La 10%, ar însemna să prindem doar 3 consilieri locali în Oradea, ceea ce ar fi cel mai slab scor al PDL de după Revoluţie. Cred, totuşi, că la numărătoarea finală cifrele se vor schimba. Şi Mircea Geoană a fost preşedinte pentru o zi...", a zis preşedintele organizaţiei municipale, Dorin Corcheş.

Vizibil afectat, Ionel Avrigeanu, preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, nu s-a răbdat să nu remarce răutăcios la adresa alegătorilor. "Orădenii au ales CET-ul pe gaz. Le urez succes şi putere financiară pentru plată", a zis PDL-istul.

PDL-iştilor bihoreni l-a mai rămas, totuşi, o speranţă. Pentru că nu a existat niciun exit-poll privind situaţia de la Consiliul Judeţean, unii din ei se arătau încrezători că măcar acolo vor ieşi pe primul loc. "Nu cred că USL are cum să aibă 60% la judeţ! Asta ar însemna că nu ne pricepem la nimic!", a socotit pretendentul la şefia judeţului, Radu Ţîrle, în timp ce Avrigeanu s-a arătat de-a dreptul încrezător: "O să vedeţi că la judeţ luăm dublu!". Să vedem...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
Sa-si asume infrangerea
Conducerea organizatiei judetene si municipale din Bihor/Oradea, a PDL trebuie sa-si asume infrangerea, dat fiind faptul ca au lansat in competitie un om care a mai pierdut o data alegerile !
Postat 12 Iunie 2012, 12:05 de aaaa
Tirle,te asteapta coasa si iarba verde din Cristior
Cel mai trist de-acolo pare fratele Tirle,dar nu de grija PDL-ului pare el trist,ci de grija lui ,a consoartei lui si a rudelor lui angajati la CJ, si care vor fi dati afara.Si cum se batea Tirle mandru pe piept ca el a ajuns presedinte de CJ pe barba lui si nu cu sprijinul decisiv al PNL.Acum s-a demonstrat ca fara sprijinul unui partid puternic(nu PDL, care e o gloaba)Tirle este un ZERO,la fel cu competenta,cu nivelul lui cultural si cu nivelul studiilor sale.
Postat 12 Iunie 2012, 12:01 de Apostol
chiar dezastru nu e
pe judet scoru nu e asa de rau fata de cel national e chiar bun avand in vedere ca in bihor sunt si multi unguri, peste 4 ani poate castigam - depinde ce vor face filip si seremi in USL
Postat 12 Iunie 2012, 00:57 de adi
Minunat
"... trebuie să acceptăm, totuşi, că România este acum ca un tren care a fost pus pe linie".... pe care linie d-le Groza ? Poate pe linia de tren si lovita de bombe !!! Adica nu pe linia de executie si tintuita de gloantele lu' matale si a partidului portocaliu de care mi-e greata, nene ! Pana la urma voua ce va pasa de noi ?!? Voua va pasa doar de voturi si de "scaune" importante, sa vina banu' si fraierii sa va voteze... este o logica putin morbida, dar este bine ca reusiti sa dormiti noaptea cu o constiinta atat de incarcata ! Se vede ca nu aveti limite, iar "meseria" de politician este de cea mai joasa speta. Pana si femeia de servici are mai multa demnitate, macar ea se poate uita in oglinda dimineata fara sa-i fie greata de ceea ce vede ! Penibil !
Postat 11 Iunie 2012, 21:39 de Bubu
partid de IDIOOOOTI :)))
daca nici acum nu realizeaza ca ne am SATURAT de IDIOTENII imi pare rau pentru ei sunt un DEZASTRU NATIONAL, nu ca USL ar fi mai bun dar nici ca PDL nu vrem sa fim:)))ei nu se trezesc se viseaza atot UDREA DECOLTATE, EBA SUCCCCCEESUUUURI:)) a tot anastase cu voturi fraudate si oja ROSIE culoarea cluburilor de streptese:))) vai de ei! ATI LUAT TEEEAPPPA de la BASESCUUUU., el va facut el va omoara:)))
Postat 11 Iunie 2012, 19:33 de PDL
as
o...dar vai .unde e preaatot cunoscatorul Mrcea Matei? :):)
Postat 11 Iunie 2012, 17:18 de aa
Luati aminte !
Domnul Groza, masuri austere ati impus doar poporului, dumneavoastra v-ati vazut in continuare de viata in acelasi huzur ... asta v-a adus in situatie de a obtine sub 10% din voturi ...
Postat 11 Iunie 2012, 16:02 de marius
corect
@pinonel: mda, ai dreptate! am fost luat de val. sigur ca este aiurea expresia "cea mai severa infrangere de dupa Revolutie". sau poate nu? ca doar e partidul securistilor(OK, si in alte partide sunt infiltrati fosti securisti dar ca la PDL...+ REGINA!)
Postat 11 Iunie 2012, 12:56 de TDS
MOACA LUI MOCAN
Ce moaca disperata ai Mocanule ! Unde ti-e ranjitul ala larg , arogant de pe panourile publicitare facute de nevasta-ta aia supertalentata in ale publicitatii..............Acum cred ca vi se va mai inchide robinetul ............ati furat cat pentru 5 generatii.Sa dea Domnul sa arda tot cu voi impreuna ! V-ati luat-o rau de tot pdl-istilor
Postat 11 Iunie 2012, 11:53 de lucaci
@tsd te prostesti si tu....
Ii rog pe distinsii ,,ziaristi'' raluca si danut (@tsd, te poti baga si tu !) sa ne spune ceva despre vreo infrangere/victorie a pdl-ului de DINAINTE de revolutie ! Ce simplu era dragii mei daca scriati ( tot gresit era, dar....) ,, ceea mai mare infrangere a pdl-ului de la infiintare''. Apropos, stiti cand s-a infiintat pdl-ul ? Dar psd-ul ?
Postat 11 Iunie 2012, 11:43 de pinonel
m
p.d.l.=p.n.t.c.d.?
Postat 11 Iunie 2012, 11:30 de m
acum da . Iliescu-Felix-Nastase
Acum da, putem fi mandri si ne putem fuduli Ilescu-Felix-Nastase-Vantusi baietii destepti sunt iarasi la putere !! Traiasca hotia , plagiatu, la nivel national , totul aprobat, validat si stampilat de BUGETARI !!
Postat 11 Iunie 2012, 11:26 de scortosul
abrudan traian
La cati bani ati jupuit de pe sefii de deconcentrate,firme.....etc.. trebuia sa ajungeti pe luna nu la 8% nu prea avea nimeni loc la pd din cauza taranilor care se credeau foarte destepti, ocupati si mai ales importanti.. ma bucur teribil ca v-ati luat-o....sa va mai vedem ...atuncea...... Pe de alta parte nu cred ca ne asteapta ceva bun nici cu astia....Sper ca pnl sa-i primeasca pe seremi abrudan ile corches matei etc......
Postat 11 Iunie 2012, 11:03 de soso
@sarca_teodor@yahoo.com aliasa TDS
aci suntem domnule. PDL-ul s-a bazat pe vechii rechini fara a atrage oameni noi , tineri sau mai putin tineri dar nemanjiti de chiolhanul guvernarii locale FILIP. El FILIP tardatoru actualul sef din PSD-USD este principalul vinovat de dezatrul din Oradea si Bihor. Acum aceasta alianta,USL, "improspatata" cu politruci gen Filip, &co v-a desavarsi distrugerea RRomaniei. Au fost alegerile bugetarilor celor ce ne asupresc zi de zi , ne fura, ne terorizeaza, ne asupresc, ne exploateaza .
Postat 11 Iunie 2012, 10:56 de scortosul
ati furat destul...urmeaza alte lacuste la rand
pacat ca prostimea nu se prinde ... ca totul e degeaba...peste 4 ani vin altii
Postat 11 Iunie 2012, 10:25 de oradean
unde sunt postacii?
unde sunteți dragilor? nu mai ziceți nimic? ați amuțit? măi copii, măi...ooops, parcă era în urmă cu 23 de ani "o bătrână într-o gară" care se întreba "Unde e Târgoviștea?" După care zicea: "măi copii, măi, nu mă legați că mă doare! "și parcă ieri la o cafenea era unul care zicea tot așa: "măi copii, măi". O fi avut vreo premoniție?
Postat 11 Iunie 2012, 09:26 de TDS
TRIBUL FELELOR LUNGI(PDL=PFL)
TRIBUL fetelor lungi! Vazurati bre ca o belirati rau de tat! No ase! YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
Postat 11 Iunie 2012, 08:01 de Urania
marea plecare
@pinonel: acum erau, cică, pe cai mari! de aceea e cea mai grea înfrângere!
Postat 11 Iunie 2012, 07:59 de TDS
Pe langa, ca de obicei....
Mai scarta-scarta pe hartie, raluca si danut, ia cautati voi prin hartoage si vedeti cate procente a avut pdl-ul la alegerile din 2000 ! Asta ca sa vedeti cum sta pdl-ul la capitolul ,,cea mai grea infrangere''. Totusi, parca 9,5 e mai mare ca 7,5.... sau la voi e alta aritmetica ?!
Postat 11 Iunie 2012, 06:17 de pinonel
rasete
Ma intreb de ce Ghilea si Adelina Costea sunt singurii care se distreaza copios din intreaga sala? Foarte interesant. Pacat de tinerii aia. Niste fraieri care nu pricep nimic din toate astea.
Postat 11 Iunie 2012, 03:27 de Corina
sa va duceti dracului
PDL-isti, a-ti FURAT DESTUL. A venit timpul sa va duceti la dracu cu totii. Unul sa nu mai ramana.
Postat 11 Iunie 2012, 00:27 de adi bucur
incorect
bai, desteptilor, nu din cauza masurilor de austeritate ati pierdut! ati pierdut din cauza: posetelor, telegondolelor, patinoarelor, stadioanelor in panta, piscinelor, 80=180, aroganta, nesimtire etc! asta la nivel de tara! la nivel de oradea ati pierdut mai degraba pentru ca bolojan a fost redutabil! EL NU SE HAHAIE(daca cunoasteti acest verb). FAPTELE AU FACUT DIFERENTA!
Postat 11 Iunie 2012, 00:26 de TDS
Nu ma reprezinte!
"Asta ar însemna că nu ne pricepem la nimic!" Sa intelege odata!!!
Postat 11 Iunie 2012, 00:04 de Pocait, anti Tirle
Perdantul
De acum incolo pe Groza il vom numi vesnicul perdant. Data trecuta a pierdut tot ceea ce se putea pierde. Acum a facut la fel. Cine naiba la impins pe taranul asta in fata, care e mai prost decat partidul lui de prosti? Numai un prost ca el putea inmormanta partidul si pe Groza. Fie-va tarana usoara excrocilor!
Postat 10 Iunie 2012, 23:53 de oradean adevarat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON