URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Decembrie 2013, 13:45

PDL-iştii bihoreni protestează împotriva bugetului votat pe 2014

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PDL Bihor organizează, joi, între orele 15 şi 17, în Parcul Traian un protest împotriva Legii Bugetului de stat al 2014 adoptată prin votul USL de către Parlamentul României.

"Democrat-liberalii bihoreni ştiu că marea majoritate a cetăţenilor nu este de acord ca baronii locali şi clientela politică a PSD şi PNL să se înfrupte cu banii luaţi din buzunarul tuturor românilor prin impunerea de noi taxe şi impozite", se arată într-un comunicat al PDL Bihor.

PDL-iştii consideră că bugetul pe 2014 este unul "al sărăciei, evaziunii şi dezmăţului electoral". "PDL Bihor sună adunarea şi va uza de toate mijloacele democratice pentru a protesta împotriva celor care condamnă România la jaf, sărăcie şi sub-dezvoltare", mai menţionează reprezentanţii PDL Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Scoateti banditii din partid
Mi se pare penibil cum acest partid, inca plin de banditi si mafioti cu acte in regula , o arde cu protestu. Nici un om cu scaun la cap nu poate vota un partid ce se compune din Videanu, Berceanu, Udrea si altii ca ei. Astia au furat de pot cumpara banci in Elvetia. Niste infractori jegosi care mai cred ca pot minti oameni. Si usl si pdl sunt niste masinarii compuse din escroci, bisnitari, partide care intarzie europenizarea si modernizarea unei tari aflate in cadere libera.
Postat 12 Decembrie 2013, 11:24 de Nelu
treziti-va
Da,ai dreptate d-na Ana,eu sunt apolitic,lucrez in privat,dar ce se intimpla de cand au ajuns USL-asi la putere nu a fost nici pe vremea lui Nastase,avem lucrari de sute de miliarde executate in Bihor,iar Ponta si Antonescu se intrec pe la toate televiziunile care mai de care cu minciuni,da,si eu i-am votat,dar se pare ca PSD(cineva le spune ciuma rosie)nu mai au specialisti,nici liberalii,pe vremea lui Boc primarii usl-iste(Popesti,Pomezeu,Rabagani,Suplac etc.)primeau mai multi bani ca cele PDL-iste,oricine poate constata asta,deci m-am saturat,plecati de la guvernare aaaaaaaaaa,D-le Popa,Punem Bihorul pe primul loc?Hai PDL-istii inapoi.
Postat 12 Decembrie 2013, 10:22 de ion
@Cezar
Traiesti bine? Eu iti urez sa traiesti cum ai votat !
Postat 12 Decembrie 2013, 10:11 de cineva
3-0
Ce-a facut PD-L-ul in noua ani ESTE DE NEDESCRIS! Ca in ultima vreme nici USL-ul nu este ce parea(ce se anunta) a fi, e adevarat! Totusi, in meciul USL-PDL(base), scorul este cel putin 3-0! Chiar si meciul Bolojan-Filip este undeva la 7-6! zic!
Postat 12 Decembrie 2013, 00:28 de TDS
PDL Bihor revine la ce stie mai bine
Cand ceva i se pare ca l-ar mai spala de pacate, se aduna ca la carciuma, dupa care se ambitioneaza ca e rost de politici publice si mai putin din alea doctrinare si, ca o adevarata organizatie neguvernamentala ce pare chiar daca nu este, iese la plimbare prin parc. Le mai lipseste cainele de companie, sau buldogul care sa faca un caca mare in fata Prefecturii si Consiliului judetean.
Postat 11 Decembrie 2013, 22:08 de Blow
pdl
Faceti voi cate proteste vreti. Inca nu ne-am tampit de cap sa votam din nou PDL.
Postat 11 Decembrie 2013, 17:32 de Cezar
In sfarsit
In sfarsit v-ati trazit si voi. Da, asta inseamna opozitie. Indiferent cine ce ar zice, USL-ul a depasit orice bun simt. Sper ca aceasta perioada sa se termine cat mai repede. Sper ca nu veti spune acum ca sunt PDL-ista. Ca sa stiti si voi am votata cu USL-ul, dar acum mi se pare ca PDL -ul e min copil, in ce priveste prostia, in comparatie cu USL-ul. Spun cu voce tare, in acasta situatie, mi-e dor de BOC. Acum astept injuraturile de rigoare de la USL-isti, care nu vad ce se intampla in acest moment in tara. Si chiar daca vad, probabil, nu ii inereseaza.
Postat 11 Decembrie 2013, 15:50 de Ana
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON