URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Noiembrie 2013, 15:22

PDL-iştii bihoreni îl preferă pe Cătălin Predoiu pentru preşedinţia României

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe 2 noiembrie, în cadrul PDL, au avut loc alegerile interne în şase judeţe din Regiunea Nord-Vest pentru desemnarea candidatului partidului pentru preşedinţia României.

În judeţul Bihor au fost organizate şapte secţii de votare pentru colegiile electorale uninominale la Marghita, Sântandrei, Aleşd, Petrileni, Ceica, Cefa şi Oradea.

"În urma centralizării preliminare a voturilor valabil exprimate de către membrii de partid prezenţi la urne, candidatul Cătălin Predoiu a obţinut 89 % din opţiuni, în timp ce candidatul Gheorghe Falcă a fost creditat cu 10 % din preferinţele electorilor PDL. În judeţul Bihor au fost prezenţi la urne 5.732 alegători, reprezentând 75 % din numărul total de membri înscrişi în liste", se arată într-un comunicat trimis de reprezentanţii PDL Bihor.

Este pentru prima dată când candidatul PDL la preşedinţia României este selectat prin alegeri interne în cadrul partidului.

Ambii concurenţi pentru postura de candidat la preşedinţie au încercat să-şi convingă colegii de partid din Bihor, miercuri, în cadrul unei întâlniri a Consiliului Judeţean de Coordonare a PDL Bihor.

Citeşte mai mult în articolul: Gheorghe Falcă a întârziat aproape o oră la întâlnirea cu PDL-iştii bihoreni pentru că a rămas "închis" afară din maşină (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
NISTE ,,RUPTI'' DIN PDL !
PDL-BIHOR ,sau mai bine zis ce a mai ramas din el este din nou a cata oara impotriva valululi . Sa mergi pe mana aceluiasi om care in ultimii 8 ani a adus Bihorul in postura unui paria in partid o sa ne coste in continuare.
Postat 05 Noiembrie 2013, 09:44 de politicos
mare viteza
sa votat in mare graba mai ceva ca la prezidentialele de la paris......super pdl-isti
Postat 04 Noiembrie 2013, 16:08 de tudor
@alegator& comp
Parca faceti reclama la detergent..........
Postat 04 Noiembrie 2013, 11:25 de soso
FELICITARI
FELICITARI!!!,Da,Predoiu,un nume cu rezonanta placuta,poate deveni un presedinte,este nepatat,este tanar,s-a ridicat singur in profesiune,a dat dovada de multa impartialitate cat a fost ministru la justitie,tot inainte,fa-te cunoscut mai mult in media,sunt convins ca te vor vota atat tinerii cat si varstnicii,in sfarsit BRAVO!!! PDL-aveti un OM de nadejde,curat si neimplicat in vreun clan,FELICITARI!!!!asta doreste romanii,nu opresti,nu pontesti,nu crinuti,nu isaresti,nu iliesti,nu vadimi,ci un PREDOIU-ce nume placut si cu rezonanta....un roman curat
Postat 04 Noiembrie 2013, 08:47 de alegator
opinie
BRAVO P.D.L.,incet PDL devine o alternativa ,avand in vedere ca USL nu guverneaza de loc ,ne-au mintit in decembrie 2012 si acum fac ce vor ei,au venit cu niste lichele pe la deconcentrate ,care n-au nimic in comun cu functia ,mai rau ca sunt niste hoti pusi pe capatuiala ,etc.SPERAM INTR-O REVIGORARE A PDL ,ROMANIA ARE NEVOIE S-A FIE CONDUSA CU MASURI DE DREAPTA SI DE UN GUVERN PROEUROPEAN ,dupa guvernarea dezastruoasa a SOCIALISTILOR lui PONTA ,ca de PNL ,nu poate fi vorba in acesta combinatie politica.
Postat 04 Noiembrie 2013, 06:02 de votant
brrr
mult tupeu pe astia...porcu asta rozaliu ce mama drecu mai vrea????????????????si- atras milioane de euro cat a fost ministru....casa av.etc mare scarba...nu ca astilalti ar fi mai buni ...nici vorba.....
Postat 03 Noiembrie 2013, 19:38 de darie
votarea
o adevarata sarbatoare ziua votari de sambata,se simte ca pdl bihor are un adevarat presedinte,dl.ghilea ,felicitari acestui mare strateg care sunt convins ca va lupta tinand cont de numarul mare de membri de partid ,peste 7500(conform articolului),pentru suprematia bihorului cu marele bolojan,BRAVO!!! ghilea succes.
Postat 03 Noiembrie 2013, 17:50 de ramona
7 sectii de votare?
Marghita, Sântandrei, Aleşd, Petrileni, Ceica, Cefa şi Oradea. Astea sunt toate organizatiile PDL Bihor din judet? Adunati-va ca e groasa!
Postat 03 Noiembrie 2013, 17:43 de Hope
votarea
o adevarata sarbatoare votarea de sambata un exemplu de mobilizare a pdl-istilor bihoreni,felicitari dl.ghilea, se simte ca pdl bihor are un adevarat presedinte.BRAVO!!!
Postat 03 Noiembrie 2013, 17:34 de ramona
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON