URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 August 2012, 14:40

PDL-iştii au găsit în Bihor 45 de persoane care au votat de două ori!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Secretarul general adjunct al PDL Bihor şi în acelaşi timp şefa Organizaţiei de Femei a PDL Bihor, Adelina Coste, a anunţat, vineri, că în urma unor verificări făcute la nivel central de PDL asupra listelor suplimentare s-a descoperit că şi în Bihor au fost 45 de persoane care au votat de două ori, la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

"45 de persoane au votat dublu, ponderea cea mai mare fiind în comuna Tinca, 42 de persoane. În Sânmartin, această situaţie a fost la două secţii de votare şi în secţia de votare de la Cheresig a mai fost un caz", a declarat Coste.

Aceasta a precizat că situaţia a fost centralizată în secţiile de votare care le-au permis PDL-iştilor să copieze listele suplimentare, subliniind că au fost secţii care nu au permis aşa ceva sau au dat listele fără CNP-uri.

Adelina Coste a mai precizat că listele sunt în curs de centralizare. Într-o declaraţie făcută ulterior BIHOREANULUI, şefa Organizaţiei de femei a PDL Bihor a arătat că până în prezent au fost centralizate "aproximativ 70% din liste", la nivelul judeţului.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, Coste a ţinut să "comemoreze cele 100 de zile de Guvern Ponta", reiterând că de când a venit la guvernare, România a avut "zero creştere economică" şi s-a ales cu "un preşedinte cu zero voturi".

andreea paul vass.jpgLa conferinţa de vineri a participat şi Andreea Paul Vass (foto) care, la fel ca antevorbitoarea sa, a criticat măsurile luate de Executiv, spunând că acesta se preocupă mai mult de stăpânirea instituţiilor şi de întreţinerea unei crize politice, decât să scoată România din criza economică prelungită, promiţând lucruri mari, dar care nu sunt duse la bun sfârşit.

Paul a amintit că PDL, împreună cu PNŢCD şi cu Noua Republică , sunt pe cale să înfiinţeze Mişcarea de centru dreapta, care va oferi o alternativă la partidele din USL şi la "primii doi oameni ai statului", "un prim ministru plagiator care minte fără să-i tresare vreun muşchi" şi "un preşedinte instalat cu forcepsul", care nu ţine cont de lege în "tentativa de a subjuga instituţiile".

Între altele, Andreea Paul Vass a spus şi că Guvernul a luat măsuri şi a angajat plăţi de care nu avea nevoie, dând ca exemplu organizarea referendumului "care nu e împărtăşit de cel puţin jumătate dintre români" şi care a costat "peste 25 de milioane de euro".

Jurnaliştii i-au atras atenţia că totuşi, peste 8,4 milioane de români s-au dus la vot şi 7,4 milioane au ales demiterea lui Traian Băsescu. Întrebată dacă este moral ca preşedintele suspendat să se întoarcă, în aceste condiţii, la Cotroceni, aceasta a evitat în repetate rânduri răspunsul, spunând doar că "este legal".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
si iar RUSINE PDL
gunoaie ce sunteti daca nu era boicotul romani erau linistiti, PDL trebuie desfiintata a incalcat dreptul cetateanului de a VOTA LEGAL< boicotul e pentru infractorii din PDL care isi apara fraudele comise alaturi de ADELINA, intr o zi veti regreta ce ati sustinut un banal infractor care se agta de fraieri care sa o sustina sa nu faca INCHISOARE, RUSINE 22 de ani de INFRACTORI POLITICI au vile , au salarii si nu i satura D-zeu !
Postat 19 August 2012, 21:30 de RUSINE!
da
@PDL: si cu toate astea pe teritoriul Romaniei marinarul a pierdut! "l-au salvat" exact voturile de la Paris(1 vot la 11 secunde sau cam asa ceva, in conditiile in care fiecare votant trebuia sa completeze si o Declaratie pe proprie raspundere in incinta ambasadei)! alaturi de kovesi si morar, musai trebuie pus si judecatorul de oradea=judecatorul portbagaj=cristi vasilica danilet!
Postat 19 August 2012, 14:35 de TDS
2009
La lovitura de stat din 2009, cand romanii au votat majoritar impotriva lui Basescu (ca nu poti crede ca au votat pentru Geoana), autocarele cu turisti electorali se opreau la sectiile de votare, conducatorii de grup ii incolonau in fata reprezentantului PDL, care ii trecea pe lista speciala, dar cu numele si CNP-ul gresit, ca sa nu poata fi identificati. Apoi mergeau la urmatoarea sectie, votau tot la reprezentantul PDL si asa mai departe. In Paris si in alte sectii de votare au "votat" mii de oameni care nici nu stiau poate unde e sediul ambasadei. Asa a ajuns securila Bashila presedinte a doua oara. Poate si prima oara... Si acesti hoti au tupeul sa vorbeasca de frauda electorala. Rusine Kovesi, Morar si ceilalti care participati la bataia asta de joc. Sa primiti pe cum meritati!
Postat 19 August 2012, 11:31 de PDL
ne tortureaza vizual, marssss mizerii!
BLONDELE astea false se mai privesc in OGLINDa din cand in cand isi vad pielea vestejita precum inima lor ? poti sa te duci la cate SPA uri vrei ca ca esenta divina esti un cadavru intre copii obligati sa privesca uscaturi :))) tortura curat , se cred in America distrusele !
Postat 19 August 2012, 09:21 de terinate le PDL ului
buca dreapta
"....sunt pe cale sa infiinteze miscarea de centru dreapta". Ce sa faca? Ori sunteti cretini ori ne credeti fraieri. O tot ardeti cu dreapta. Ce masuri de dreapta ati luat in perioada de guvernare? Impozitul forfetar? Sa nu spuneti ca taierea salariilor a fost o masura de dreapta. Eu vreau ca dreapta sa insemne stimularea mediului de afaceri nu taieri care nu ma incalzesc cu nimic. Nu stiu cum ganditi voi dar eu daca imi doresc ceva in viata caut sa muncesc si sa castig mai mult astfel incat sa-mi permit. Aaaa, am inteles voi ganditi ca daca va doriti ceva, mai bine furati de la bugetari decat sa asteptati sa creasca economia asa ca da-l naibii de mediu de afaceri. Daca vreti sa deveniti "dreapta" probabil vorbiti de buca dreapta pentru ca mai mult decat fecale nu produceti.
Postat 19 August 2012, 08:26 de romanul complex
o ratata a PDL ului !
sunt vite cu tiroida deformata de la anticonceptionale le intalniti in PDL :)) si majoriatea sunt blonde :)) o rusine pentru Femeie in ROMANIA, pacat!
Postat 18 August 2012, 21:58 de Adelina Coste.
O informaţie, direct de la sursă, pentru Andreea Paul Vass & co.
”S-au implinit 100 de zile de la preluarea guvernarii. Este prematur sa fac un raport, il voi face inainte de alegerile din noiembrie, cand voi cere si votul oamenilor pentru a continua. Dar as face un mic raport preliminar numit “100 de zile de oprit marile jafuri produse de guvernele PDL” – si ma limitez la doua exemple foarte cunoscute si clare: As incepe cu ceea ce cred ca este cea mai mare realizare a guvernarii actuale - oprirea furtului organizat politic de la Hidroelectrica - prin decizia dificila de a accepta un administrator special, am realizat urmatoarele: am oprit contractele cu baietii destepti care au produs, doar din 2010 cand au fost prelungite de Videanu, PESTE 1 MILIARD DE EURO PAGUBA (si economiile in acest loc de jaf pedelist vor continua), am oprit politizarea societatii si am pregatit pt listarea la bursa la valoarea adevarata a acestei companii o As continua cu reteaua de crima organizata de la ANAF (promovata de Gheorghe Falca si grupul de la Arad, cu protectia directa a lui Traian Basescu) – rezultatul: doar in trimestrul 2 al anului (dupa plecarea lui Blejnar) INCASARILE LA BUGET AU CRESCUT CU 1,2 MILIARDE DE LEI FATA DE PRIMUL TRIMESTRU. Deci simplu: 1,2 mld euro de la Hidroelectrica si 1,2 mld lei de la ANAF!” – Victor Ponta.
Postat 18 August 2012, 20:30 de Vetisan P.
prezumtia de nevinovatie
dati demisia ruina PDL ista! te mai suporta nalafabetii de acolo :)) ce sa invete de la tine cat esti de ruinata mental ? du te si dormi ia pastile
Postat 18 August 2012, 13:40 de pentru analfabeti
vass...sssssssssssssssssss
parca INS a zis ca in trim II 2012 a fost crestere economica!(mai+iunie fiind guvernare Ponta!)! pentru Vetisan: cine este in fapt adevaratul presedinte ales stim demult! ca geoana nu era perfectiunea intruchipata, de acord! dar sunt sigur ca oricum era mai rational decat base'! apropos, base, concediu "placut" in ungurime! Cand le dai teritoriul? ca trebuie sa faci asta, acuma, asta e, te-au sprijinit, da-le!
Postat 18 August 2012, 10:12 de TDS
recensamant
oare cine i-a numarat pe cei care au votat de mai multe ori? anastase?
Postat 18 August 2012, 00:30 de chris
ZIARISTI COPY_PDL PASTE
Membrii comisiilor sectiilor de votare (inclusiv PDL) la finalizarea procesului electoral (si la referendum) aveau dreptul la o copie dupa procesul verbal in care sunt mentionate numarul de buletine de vot, buletine utilizate, buletine anulate, numar persoane care au votat, numarul de voturi dupa caz si numarul de persoane care au votat pe liste suplimentare. Datele personale (nume si prenume, CNP, adresa, serie si numar carte de identitate) nu pot fi utilizate de terti fara incuviintarea persoanelor in cauza. CU CE DREPT UNII PDL-isti au copiat datele personale ale persoanelor si mai mult le-au trimis la terti (LA CENTRU PDL)? SI SE LAUDA CU ACEASTA FAPTA? Chiar nu a fost un ziarist care sa ii intrebe cat de legal este acest fapt?
Postat 17 August 2012, 23:51 de Adi Oradeanul
pdl - 0
De ce nu s-a sesizat Adelina si la faptul ca unii primari pdl sau apropiati de-ai lor stateau in jurul sectiilor de votare si nu lasau oamenii sa mearga la vot. Sau de ce nu s-a sesizat in 2009 la alegerea lui Basescu pd-listii au facut turism electoral si au votat de mai multe ori.
Postat 17 August 2012, 23:24 de anonim
@@@
Adelina, ai grija de tine, stii care e adevarul, ai avut bun simt ,e pacat acum....
Postat 17 August 2012, 21:50 de c.
paul vash
Cred ca blondica de paul vash a fost uda la fofoloanca de excitare ca a fost gasiti 45 de votanti...Cit % reprezinta asta?
Postat 17 August 2012, 21:27 de citizen
PDL-işti antiBăsişti
Da, da, da ... toţi apropiaţii fostului candidat PDL Tinca pentru primăria comunei au fost la vot multiplu şi au votat DA, la mai multe secţii ... atât de iubit este Băsescu printre PDL-iştii tincani. Dacă nu crezi Adelino, atunci informează-te la modul serios de la procurorul ... de la PdplTBh ... pe care îl ştie şi Avrigeanu foarte bine ... după discuţia cu C. Popa de zilele trecute.
Postat 17 August 2012, 20:52 de Carp III
buna
Buna rau fata asta
Postat 17 August 2012, 20:45 de ion
”Epoca portocalie”. Ep. Ţara în care şi decedaţii au drept de vot. (II)
I. ”Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, Coste a ţinut să "comemoreze cele 100 de zile de Guvern Ponta", reiterând că de când a venit la guvernare, România a avut "zero creştere economică" şi s-a ales cu "un preşedinte cu zero voturi".” Dna Coste: 1. Datele despre creşterea economică le-aţi aflat de la activiştii UTC Boc şi MRU? 2. Câte voturi a primit dl. Preşedinte interimar în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2009? II. Dna Coste: 1. Despre sutele de bihoreni decedaţi găsiţi pe listele electorale permanente şi uitaţi pe aceste liste de guvernările portocalii, nu ne spuneţi ceva? 2. Despre multele sute de bihoreni plecaţi de mulţi ani din ţară şi regăsiţi pe listele electorale permanente, nu ne spuneţi ceva? PS God bless Romania!
Postat 17 August 2012, 20:04 de stefan
”Epoca portocalie”. Ep. Ţara fără de (mega)borfaşi, proxeneţi, evazionişti şi interlopi.
Într-o ţară în care cohorte de procurori, inclusiv DNA, vânează mii de persoane vulnerabile, inclusiv bătrâni trecuţi de 80 ani, pentru a justifica, cât de cât, aberaţiile lui ”Zeus” (suspiciune de fraudare majoră a votului la Referendum), cine se mai ocupă de marii borfaşi ai României? Sau aceştia sunt plecaţi, cu toţii, în concediu la: Monaco, Monte Carlo, Costa de Azur ş.a.? Poate ne spune dna Vass şi cât bani (BINE bugetaţi) ne va costa această acţiune specifică anilor 1948-1953? Eventual şi despre legalitatea acestei acţiuni de intimidare. God bless Romania!
Postat 17 August 2012, 19:46 de stefan
Base
Eu stiu ca tie ti-ar conveni de minune sa pice Base. Tot timpul ai jucat dublu. Interesele tale nu sunt ale PDL-ului. Prietenii stiu de ce.....
Postat 17 August 2012, 19:16 de oradean
O întrebare pentru Andreea Paul Vass & co.:,
Ţinând seama şi de ”productivitatea” ridicată a votării din secţiile de votare din străinătate, ca cea de la Ambasada României din Paris, înregistrată la alegerile prezidenţiale din 2009: Când vom afla cine este adevăratul Preşedinte ales al României?
Postat 17 August 2012, 18:34 de Vetisan P.
mizerie sociala fara sa respecte legea
care...... se mai duc sa o vada pe plagiatoarea de VASS , fosta , nu sunteti cu toate in cap le mai dati atentie la cati bani au furat asigurand avantaje rudelor si prietenilor de familie ?
Postat 17 August 2012, 17:50 de o mizerie
SUSPENDACUL
Doar 45 au votat pt.BASE dublu?...offf ei se chinuiau sa fie impotriva demiterii SUSPENDACULUI si hop.....PDL(-ATI) I-AU SI DEMASCAT........asa le trebe celor ce merg pe mana PIRATULUI......mai bine i-ar calca-o....))))
Postat 17 August 2012, 17:47 de ardelean
varjeli de pdl isti
cand o verificati cati bani a fraudat ? asta vrem sa stim o terminati in 6 ani ca pe Puscau ? o mai lasati in PDL sa va dea tunuri si nu cunoaste legea e doar un infractor ca PUscau ? Ea si Ghilea trebuie cercetati si acuzati de propriile fapte penale nu altele.
Postat 17 August 2012, 17:25 de lasati ne cu
chiaoara a vazut , imposibil schimbati ochelarii
asta nici citi nu poate ce sa mai vada decat dublu :)) era bine cand privea la bani :)) de ce in pdl sunt multi orbi? medici pot confirma asta au deficiente vizuale.
Postat 17 August 2012, 17:23 de cine CHIaOOARA a va
fara caracter
bine ca nu au gasit 7,4 milioane de romani, jos BASESCU, JOS LICHELELE PDL, sper sa nu ma aresteze!
Postat 17 August 2012, 14:57 de teraflu
Pedisti
Aia erau PD-isti care au votat de doua ori Nu la referendum.
Postat 17 August 2012, 14:55 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON