URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iulie 2013, 18:03

PDL-istele se plâng că nu vin fonduri în Bihor: Cornel Popa poate să-şi dea demisia!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Femeile din conducerea PDL Bihor, Ionela Bruchental, vicepreşedinte al filialei judeţene, şi Adelina Coste, secretar general adjunct al partidului şi consilier local, au criticat, joi, faptul că judeţul a devenit "un tărâm abandonat al României", deşi atât Oradea cât şi Bihorul sunt conduse de administraţie liberală care face parte din guvernarea USL.

"Să-şi dea demisia"

După ce la începutul săptămânii, preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa a declarat că s-ar bucura dacă Guvernul ar debloca investiţiile, însă, deocamdată acest lucru nu se întâmplă, Ionela Bruchental a declarat, joi, că Popa nu se poate prevala de scuza că nu se bucură de ajutor "de la centru".

"În ultima sa intervenţie în presă, Cornel Popa a recunoscut falimentul promisiunilor electorale ale USL. Deşi Ministerul Transporturilor a fost condus de PNL, preşedintele CJ nu a reuşit să obţină nici măcar finanţarea unor banale lucrări de reparaţii pe DN 76. Credem că încă nu este prea târziu pentru ca Popa Cornel să-şi prezinte demisia", a spus vicepreşedintele PDL Bihor.

Dezamăgită că "marea majoritate a proiectelor începute în anii trecuţi sunt în stand-by", Bruchental a conchis că "PNL a ajuns cantitate neglijabilă în USL", ţara fiind condusă de Ponta şi PSD. "Totuşi, asta nu este o scuză. Şi domnul Popa şi domnul Bolojan sunt direct responsabili de felul în care sunt gestionate investiţiile şi alocările pentru judeţul Bihor, căci în campania electorală au promis că pun Bihorul pe primul loc şi au mers braţ la braţ cu candidaţii USL", a mai afirmat PDL-ista.

În apărarea lui Avrigeanu

De asemenea, Bruchental consideră nepotrivit răspunsul dat de Cornel Popa acuzaţiilor colegului ei de partid, Ionel Avrigeanu, care a spus că Popa "nu ştie cu ce se mănâncă" instituţia pe care o conduce şi că într-un an de mandat nu a realizat nimic notabil. "Cred că citez corect când spun că domnul Popa a afirmat că Avrigeanu face politică la genunchiul broaştei. Preşedintele CJ trebuia să combată afirmaţiile colegului meu cu argumente", a subliniat Ionela Bruchental.

Ea a criticat şi plecarea lui Popa cu o delegaţie în nordul Italiei pentru a vedea cum se face turismul în arii protejate. "Noi credeam că Popa Cornel ştie deja că un turism durabil nu se poate face fără o infrastructură pe măsură. Adică exact ceea ce îi lipeşte judeţului Bihor, pentru că este condus de un politician depăşit de realitate", a încheiat PDL-ista.

De unde bani?

Susţinând afirmaţiile colegei sale, Adelina Coste a precizat că în perioada 2008-2011, pe vremea guvernărilor Boc, prin parlamentarii şi miniştrii bihoreni, în Bihor au pornit investiţii de "sute de milioane de euro" în sănătate, infrastructura de transport şi cea de agrement-cultură. În schimb, spune Coste, acum, investiţiile sunt blocate, iar "de la parlamentarii bihoreni s-au auzit până acum doar lamentări".

Consilierul local s-a arătat surprinsă că, deşi Bihorul este reprezentat şi în Guvern, Administraţia Fondului de Mediu a stopat pe o perioadă nedefinită finanţarea aprobată pentru amenajarea Parcului Salca din Oradea. "Mă întreb de unde vor fi bani la bugetul local şi pentru acest parc după ce recent am efectuat o rectificare negativă pentru a da finanţare la CET. Cred că am putea stopa aceste lucrări până când vor fi repornite finanţările", a mai spus Coste.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
un sfat lasati sa moara de foame , nu e pedeapsa mai mare !
ganditi si ganditi, de ce nu sunt ajutati SARACI sa munceasca si sa si asigure un nivel de trai decent , pentru ca hranim SOCIAL VICIILE HOTILOR, CRIMINALILOR :))) fara aura spirituala nu veti vedea ADEVARUL .
Postat 27 Iulie 2013, 09:44 de nu hraniti hoti
un sfat lasati sa moara de foame , nu e pedeapsa mai mare !
legea e facuta de aomenii dar nici sa te hranesti pacalind pe altii ca legea vezi Doamne facuta de HOTI nu stie ca esti mai HOT ca ei :)))))))) ha, ha, ha, ha, ha, ha nu mai munciti ca sa imbogatiti pe altii, luati va familia si organizati av cat sa va produceti HRANA in REST totul este FURAT, nu le mai intretineti VICIILE. SI BOLxjan a cazut in capcana ca sa ajunga in SENAT dar BOALA trimisa din CER nu l iarta, amin ! AI ajutat un HOT sa fure in continuare, de ce? UNDE ESTE INTUITIA spirituala ?
Postat 27 Iulie 2013, 09:40 de nu hraniti hoti
ANTREPRENORIATUL prin REFORMA lui BOC si fosta VASS
ce feminizare cu gasca de evazionisti si firme in insolventa, astea daeau lectii de antreprenoriat si hgabar aveau de capcanele pe care le intindeau actionar majoritar ca si CONSTRUCTI BIHOR care bvaga banii in alte firme din familie si actionarii nimic de mai bine de un DECENIU, habar aveti ce le poate minte in escrocherie si evaziune , sunt edaucate sa eludeze lergea ca pre FOSTUL PREFECT si BLAGA au relaitii sa faca infractiunii cu nemiluita, nu va jucati cu viata voastra crezand ca altii va vor imbogati, NICIODATA ! GHILEA este un jeg in societate cum si a batut joc de actiponari si a distribuit dividente in familia lui, atat, banii fraierilor ii dau lui PAPICA in familie + FUNCTIE PUBLICA, este inadmisibil asa MODEL in FUNCTILE de stat, LEGEA permite dar nu OMITE "BUNUL SIMT UMAN":)))) da le incolo de ....... 1 SUNT mandre ca ii ajuta pe altii sa fure si insele oamenii, cate tepe si tunuri nu se dau asa altora si LEGEA nimic ca doar sunt numiti de cine :))) este un lant in jurul cetateanului, dar D-zeu nu ne paraseste , el ne ajuta sa VEDEM HOTIIIIII adevarati .SA NU VA FIE MILA, rugati va zi de zi sa nu va fie mila sa spargeti capul SARPELUI !
Postat 27 Iulie 2013, 09:22 de vsm de noi !!
Feminizarea PDL e realitate
Si va arata mult mai bine cu niste femei care cocosesc cate un Popa Prostu, ca sa arate cine e barbatul in casa.
Postat 26 Iulie 2013, 17:18 de Juji
CE NU TE OMOARA te CALESTE !
toti care sustin PDL sustint CRIMINALI si jandarmii care au batjocorit PROTESTATARI , jjjeeguri MOARTEA sa va ia cat mai repede . NU exista nevinovat in PDL in oricate partide s ar ascunde, asta ne ati lasat in sufletele noastre URA VOASTRA fara de PROTESTATARI in DEMOCRATIE, PDL partid de JEGURI si crimianili in oricare partid s ar mai ascunde :))))). CE NU TE OMOARA te CALESTE ! Ca soareci o sa va ascundeti decaum in 50 de ani de RUSINE :)).
Postat 26 Iulie 2013, 13:31 de CE NU TE OMOARA te C
NUMAI URA si moartea lor ne mai tine in viata !
ce le scarpin eu pe astea ..... , pamant o sa mancati SA NU UITATI sunt oamenii mult mai rai decat voi doua :)))) cand o sa fiti mai fericite va belesc, adooor lacrimile :)))) toti oamenii care au suferit in timpul PDL vor fi razbunati :))) sa nu va fie MILA de JEGURI< niciodata, rad ca PROASTEle dar nu stiu ce le asteapta pe ele si neamul lor de hoti PDL isti:))) se invarte ROATA vin altii mai RAI ca si ei, NE au invatat sa fim RAI, ne au dat RAU sa primesca RAU, amin.NUMAI URA si moartea lor ne mai tine in viata ! V ati batut jjoooc de poporul roman zddrezzte PDL iste. UN criminal nu se va retrage adca nu este UCIS, PDL un partid de CRIMINALI care ne priveau cum ne mor persoanele dragi ca ei sa fure si sa fur, nimic nu va opri potopul pe care jandarmi l au aplicat pe cei care au protestat, NU UITAM ce ati facut JJJJEEEGUUURI !
Postat 26 Iulie 2013, 13:27 de NUMAI URA si moartea
turist in nordul Italiei
Cand o sa auda macaronarii din sud ca nordul e vizitat de o delegatie usl se vor prezenta si ei.Sa ia niste lectii. Nu de turism.Cosa Nostra se simte demult timp depasita la capitolul afaceri de mai tanara lor sinonima din Romania ,usl.
Postat 26 Iulie 2013, 10:36 de pusca si curaua lata
POATE , nu ar trebui sa si dea demisia :))!
POATE , nu ar trebui sa si dea demisia :))! cam nehotarata ochiiiiiiiyyyy de broascoi :))) ce seaman se aduna, interesant sau il copiaza pe Blaga, vedeti prin mimica ce superioritate falsa isi acorda unii :))) un psiholosi psihiatru anonim nu aveti sa va spuna ceva interesant despre ele, cealata rade de ea :)))) rad un de alata l a cat pppuuuttt de minte zero .
Postat 26 Iulie 2013, 10:08 de POATE , nu ar trebui
REBUTURI POLITICE numite de BLAGA, alt rebut !
nu va mai vaitati cu doua ..... astea sunt invatate cu evaziune nu stiu ele ce inseamna banul curat decat fite si fite , sa dea D-zeu sa ajunga la INCXHISOARE sa le iasa pe GURA toate fitele, AMIN ! NU o sa vedeti in POLITICA oameni cinstiti, eu nu i am vazut, unul mai dus cu capul ca altul, nimic la modul serios SOCIAL ! SE etalaeaza in toale, in cat au furat de fraieri care ii cred si cam atat !
Postat 26 Iulie 2013, 08:49 de :)))))
Degeaba ...
Degeaba ,ca si acum miroase a c_ _ _ t .!
Postat 26 Iulie 2013, 07:54 de hungur
@Ioan
Beiusul este atestat documentar din anul 1263.Dragos a descalecat dupa 1300.
Postat 26 Iulie 2013, 07:34 de ......
ptIoAn
cand romanii scriau si citeau, ungurii habar nu aveau pe ce lume traiesc. ei se plimbau habarnisti, manati de foame dintro parte in alta prin pusta asiatica. habar n-aveau ca exista Europa.
Postat 26 Iulie 2013, 06:38 de cultura si traditii
@IoAn
bai cacatule. daca asa pui problema, Ionela e un nume romanesc. Brukental e un nume unguresc sau ce o fi. Roman din Moldova, Oltenia sau Transilvania, inseamna aceiasi limba, aceiasi religie, cultura si aceiasi strabuni geto-daci. ungurii, sunt aciuati aici de prin Asia. au reusit sa prinda o palma de pamant in Panonia, fosta provincie romana. ungurii, sunt venituri. se stie.
Postat 26 Iulie 2013, 05:26 de salca
Să ne facem că lucrăm. Ep. Vitejii, de după război, de la PDL Bihor,
I. "În ultima sa intervenţie în presă, Cornel Popa a recunoscut falimentul promisiunilor electorale ale USL. Deşi Ministerul Transporturilor a fost condus de PNL, preşedintele CJ nu a reuşit să obţină nici măcar finanţarea unor banale lucrări de reparaţii pe DN 76. Credem că încă nu este prea târziu pentru ca Popa Cornel să-şi prezinte demisia", a spus vicepreşedintele PDL Bihor. 1. Din sutele de milioane de euro care s-au prăvălit peste Bihor şi peste (doar unii) bihoreni, în perioada 2008÷2011, actuala vicepreşedintă PDL Bihor de ce nu a intervenit să asigure reparaţiile necesare pe DN 76? Sau atunci, se circula pe DN 76 ca pe o autostradă din Austria, sau Germania? 2. Cele două doamne ne pot face o comparaţie între situaţia financiară a ţării la sfârşitul guvernării Tăriceanu, cu cea lăsată de guvernul MRU? Poate le explică Preşedintele CJ Bihor. II. Un subiect de reflecţie pentru cei aflaţi vremelnic la ”butoane”, deci şi pentru cele două amazoane PDL Bihor: ”Autoritatea morală a unui om politic nu se păstrează decât printr-un singur mijloc. În viaţa privată să fii întotdeauna corect, în viaţa publică să fii întotdeauna dezinteresat.” - Titu Maiorescu.
Postat 25 Iulie 2013, 23:25 de stefan
Ionela
Ionela si Bruchental sunt numele si prenumele blondei fara ochelari.Aceasta asociere de nume si prenume se potrivesc ca nuca in perete si nu sunt mai putin caraghioase ca asocierea Pop Saveta-Lorelei.In cazul Ionelei, asocierea ciudata se datoreaza originii sale moldovenesti(Ionela) altoita pe o casatorie cu un bihorean(Bruchental) de care se spune ca a divortat.Stimata doamna Ionela ,la vremea la care Beiusul era atestat documentar, statul feudal Moldova nu era inca intemeiat si tu vii sa faci politica in Bihor?
Postat 25 Iulie 2013, 23:08 de IoAn
blonda lui maistru are ea un muce de parava
rade blonda la ce fonduri a splat ea in buzujebul lui Ghituca :)))) o ajuta dioooptriile :)))
Postat 25 Iulie 2013, 22:00 de rade de ea !
da le incolo de ..... fiecare stie ce vrea :) !
da cine mai sunt si ISTEA , brrrreeee fatelor nu vedeti ce moaca aveti , luati va dioptrii sa nu va faceti macar de rusinea neamului vostru !
Postat 25 Iulie 2013, 21:58 de hai pa, pa, pa, pa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON