URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2011, 14:45

PDL-ista care a votat de mai multe ori în 2009, condamnată la închisoare cu suspendare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trimisă în judecată la începutul acestui an, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, pentru comiterea mai multor infracţiuni de fraudă electorală la alegerile din 2009 pentru Parlamentul European, o membră a PDL Bihor a fost condamnată de către Judecătoria Oradea la patru luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de doi ani şi patru luni.

De asemenea, instanţa a decis să o sancţioneze pe activista PDL şi cu suspendarea dreptului de a vota pe această perioadă de doi ani şi patru luni, dar şi executarea acesteia a fost suspendată, astfel că va avea posibilitatea să voteze atât la alegerile locale următoare, cât şi la cele parlamentare.

Ţăran Ana Nuşe, angajată la Oficiul Judeţean de Poştă Bihor şi membră a PDL Oradea, a recunoscut încă din timpul anchetei penale începute în 2009 că, fiind reprezentanta acestui partid în biroul unei secţii de votare din Oradea, a votat de 12 ori la alegerile pentru Parlamentul European din vara acelui an, în locul unor persoane care nu şi-au exercitat acest drept.

"Fără să fiu văzută de ceilalţi membri din secţia de votare, am semnat în dreptul numelor unor persoane care nu au fost la votare. Cu aceeaşi ocazie, am aplicat ştampila "votat" pe buletinele de vot pe care le-am ascuns apoi într-o revistă, iar după încheierea votării, la numărarea voturilor din urnă, le-am adăugat acestora", a declarat reprezentanta PDL în faţa procurorilor, conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului Curţii de Apel Oradea.

Sentinţa Judecătoriei Oradea a fost dată la 19 octombrie şi anunţată public luni, 31 octombrie, prin intermediul portalului instanţelor de judecată din România. Verdictul nu este definitiv, putând fi atacat prin recurs la Curtea de Apel Oradea atât de activista PDL, cât şi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

"Instanţa de judecată a găsit-o vinovată pe inculpată de săvârşirea a două infracţiuni, vot multiplu şi falsificarea înscrisurilor secţiei de votare, dar a reţinut în sarcina sa circumstanţe atenuante", a declarat luni, pentru BIHOREANUL, vicepreşedintele Judecătoriei Oradea, judecătorul Carmen Domocoş.

Pe de altă parte, conducerea organizaţiei municipale Oradea a PDL va lua în discuţie eventuala sancţionare a activistei chiar în şedinţa de luni a Biroului Municipal. "Vom supune cazul dezbaterii în şedinţa de azi a Biroului Municipal şi vom analiza eventuala sancţionare a colegei noastre, sancţiunea putând merge până la excluderea din partid", a declarat pentru BIHOREANUL preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş.

Ţăran Ana Nuşe este singura persoană trimisă în judecată în Bihor pentru săvârşirea de infracţiuni electorale în ultimii trei ani, deşi diverse organizaţii politice şi non-politice au depus la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale din 2009 un număr total de 415 sesizări penale. 19 persoane au fost sancţionate cu amenzi, în 102 cazuri s-a dispus din neînceperea urmăririi penale, în 290 de anchete persoanele cercetate au fost scoase de sub urmărire penală, iar în 3 cazuri procurorii bihoreni şi-au declinat competenţa către Parchete din alte judeţe.

Citeşte pe aceeaşi temă şi articolul: Penalii urnelor - O PDL-istă riscă închisoarea pentru că în 2009 a votat în locul altor 11 orădeni

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
penala
M-am linistit. Am aflat cine este penalul de serviciu din PDL. Bravo justitie. Felicitari.
Postat 31 Octombrie 2011, 22:12 de Oradean
...daca nu te cheama Maghiar
Biata femeie! Fostul rector nu a fost deranjat nici macar cu o trimitere in judecata acum 10 ani cand a votat pentru sotie, soacra, ... si restul tribului. Ar trebui ca avocatii acestei pdl-iste sa caute solutia procurorului de atunci si sa o puna in fata instantei ca sa se analizeze putin \"egalitatea in fata legii\"...
Postat 31 Octombrie 2011, 21:40 de Herlea
hmm
deci putem frauda linistiti alegeriile ca mare lucru nu o sa patim,astept oferte de la partidele politice,puscarie cu suspendare nu e mare lucru,am sa votez si eu de mai multe ori,garantat.100% romaneste.
Postat 31 Octombrie 2011, 17:59 de eueueu
ce prostie!!!
tot ma gandesc cate nu au mai facut asa ! ce porcarie daca asta inseamna sa fi membru intr un partid mai bine CRISUL REPEDE, vai de noi muritori de foame la stapan, ooooooooooo sa nu va ierte D-zeu ! sa va bateti joc in halul asta de oamenii care sunt insatre sa incalce legea sa poata manca si trai.STATUL dreseaza sa incalci legea, te santajeaza.
Postat 31 Octombrie 2011, 16:30 de un oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON