URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Februarie 2013, 08:50

PDL-ista Adelina Coste sare în apărarea ţăranilor asupriţi cu biruri de USL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

USL vânează chiaburi

"În calitate de fost candidat în colegiul uninominal nr. 6 pentru un mandat de deputat, nu pot să nu constat că promisiunile electorale ale USL au avut picioare atât de scurte. La nici două luni după scrutinul parlamentar unde a obţinut un vot masiv îndeosebi din partea alegătorilor din mediul rural,  USL a descoperit că România este plină de chiaburi. Drept mulţumire pentru votul acordat, toți cei care au peste 2 hectare urmează să fie impozitați de către stat, indiferent că e agricultor persoană fizică sau persoană juridică", a spus secretarul general adjunct al PDL Bihor, Adelina Coste, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o joi pentru a critica fiscalitatea Guvernului Ponta în domeniul agriculturii.

„Este evident că  taxele și impozitele impuse agricultorilor și fermierilor de către Guvernul Ponta vor distruge și mai mult agricultura României și, mai grav, vor afecta veniturile oamenilor. Astfel, noile impozite din agricultură vor afecta un milion de fermieri, atât crescători de animale, cât şi cultivatori, în condiţiile în care aceştia aveau parte oricum de cele mai mici subvenţii agricole din întreaga Uniunea Europeană", a mai spus Coste.

Măsuri bolşevice

O statistică realizată de PDL arată că „peste 85% dintre crescătorii de vaci de lapte afectați de măsurile bolșevice ale Guvernului Ponta trăiesc în zonele defavorizate ale României, de deal și munte", ceea ce înseamnă 200.000 de crescători din aceste zone, plus 51.000 de crescători de oi și de capre și alţi 639.000 de fermieri care se ocupă cu culturi de cereale, pomi, vie și legume.

Coste a amintit că Guvernele PDL au fost bune, deoarece „au dat oamenilor rente viagere de 100 de euro de hectar pentru a î-i încuraja să se asocieze şi să aibă mai mult pământ", iar pe exact aceşti oameni USL „îi consideră chiaburi și vrea să îi impoziteze".

Pedelista a dat ca exemplu faptul că „o persoană fizică care nu e plătitoare de TVA va trebui să plătească 570 de lei pe an, iar o persoană juridică care nu e plătitoare de TVA va trebui să plătească 90 de lei pe an" pentru faptul că deţin în proprietate suprafeţe mai mari de 2,2 hectare, dar şi faptul că „USL nu impozitează producţia, ci capul de animal, deoarece proprietarul vacii care dă 40 de litri de lapte va fi impozitat la fel ca cel al unei vaci care dă 10 litri de lapte".

„PDL a obținut multe forme de sprijin financiar de la UE pentru agricultură și agricultori. Acestea sunt acum impozitate de USL. Banii luați de la agricultori nu sunt reinvestiţi nici în spitale, nici în școli, sunt cheltuiţi cu aparatul de stat, se duc în salarii și în birocrație", a fost concluzia pusă de Adelina Coste pentru a arăta că PDL a guvernat bine şi a ajutat agricultura, în timp ce USL va guverna prost, împotriva „chiaburilor".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
STOOOP legea e una
ce zona defavorizata este SATUL cand toata bogatia SOLULUI o FURA ei !!!!!! cum ar avea ei bani de CARCIUMA daca nu au teren ARID :))))) analfabeta PDL ului, huuuuuuuuuu cu JEGURI PENALE in societatea CIVILA , inca cateva ca astea si gata e ROMANIA !
Postat 09 Februarie 2013, 15:07 de TARANCA PDL uli !!!!
STOOOP legea e una
auzi taranacuta noi la ORAS cu ce vaci ne hranim si cum avem de ale GURII, ne dau taranii ceva fara bani , nu v ar fi rusine de ordinari ce sunteti mai va tinem mult in spate ca pe handicapti ? Asta a terminat DREPTUL, unde ? sa se verifice licena dumneai ca prea bate campii RAU, RAU, RAU.TARANI au fonduri nerambursabile si tot fug de TAXE si IMPOZITE, nu se poate asa ceva nici ajutati nu vor sa platesca BIRURI pe care ORASENI le suporta de cand s au NASCUT!!!!
Postat 09 Februarie 2013, 15:01 de TARANCA PDL uli !!!!
cuibul escrocilor intr o fundatie.
cum verificati scolile cu diplome false de ce nu verificati si in partide aportul real in munca ? va e frica , na ce sa faci cu mizerii intr o societate ? Ori participa ori triseaza ?
Postat 09 Februarie 2013, 12:40 de fara caracter
cuibul escrocilor intr o fundatie.
:))) ii punea pe atii sa muncesca si ei puneu in frunte pe cei care aveau malai, sa tot traiesti cu imputite ca asta , te trezeai ca apareau persoane numite dar nu le vedeai in cadrul evenimentelor ce tin de organizatie :))) rau dusa cu pluta , daca PDL are nevoie de ea ca strategie este clar ce reprezinta cuibul escrocilor intr o fundatie, fara caracter/ incurajata de presa cu infornatii din interior false , fara contribuitia presei nici nu si putea atinge scopul marsav
Postat 09 Februarie 2013, 12:38 de fara caracter
mai sunt destule ca ea , nonvalori sociale
ce credibilitate mai are o ORGANIZATIE daca tu le urmaresti doar BANII :)))) practic nu faci decat sa INSELI pe ceilalti MEMBRI, participati ca va dam "IN GURA : ciocul mic si joc de glezne":)))) cel mai important in orice ORGANIZATII sunt CTITORI de PROIECTE MARETE si aportul in MUNCA, banul este nul daca ajung pe maini care nu stiu decat sa manace, sa traisca orgii sexuale si mai grav sa se imbrace in haine care nici macar nu l prind bine ca STATUT :)), dezorganizare totala este si va fi in PDL , din ei nu au vocatii profesioanale nici 2% scopul lor este BANUL in rest PUTREFACTIE garantata.ASTA a urcat doar pentru banii nu pentru ca ea este CINEVA care isi merita FUNCTIA. DATI salariul MINIM si nu o mai gasiti acolo :))) o nulitate ca aport intelectual.APA si paine merita in rest e mult.
Postat 09 Februarie 2013, 10:28 de vsm
mai sunt destule ca ea , nonvalori sociale
NESIMTITA asta mai este in PDL !!!! asta este un ESEC si in PRIVAT dar in sistemul publi, din cauza unoara ca ea TARA se distruge nu lasa COMPETITIA sa INVINA am cunoscut o in imprejurarai care acum imi provoaca SCARBA, atentie participi la anumite evenimente dar priveste pe cine sususti cu OCHII DESCHISI in VARF !!! priviti fata care spune TOT este de o rautate PENALA, totul se rezuma la BANI nicidecum la fapte MORALE si respect, un cuib de INFECTIE alaturi de acesta penala imreuna cu altele :))) NU ai reusit in PRIVAT ce cauti in sisitemul PUBLIC ?DIPLOMA de licentiata DREPT pe care o are este nula la ce vocatie are !! Se ruga in partid de femei impreuna cu GHILEA sa scoata banii de la ciorap :)))) IDIOATA rau !!
Postat 09 Februarie 2013, 10:22 de vsm
mizeriiii sociale
CINSTE celui ce isi plateste taxele si impozitile si justifica orice VENIT REALIZAT in acte , CINSTE celui ce nu lacomeste dupa ce este al altuia si se bucura de FERICIREA LUI nu traieste FERICIREA altora, CINSTE celui ce rosteste cu multa demnitatea \"SUNT ROMAN\" nu TRADATOR de tara si nu stiu cum sa o BATJOCORESC umilindu i neamul, sa va fie rusine in tot ce faceti ca sa va tradati tara .Legea trebuie respectata dar nu si cand incalca CONSTITUTIA, prioritare este SANATATEA NATIEI nu OBLIGATIA de a renunta la ea ca altii sa se IMBOGATEASCA incalcand legea.AM vorbit cu N persoane nu se poat autoriza, nu sunt locuri de munca platite in functie de ENERGIA folosita, nu sunt INSTITUTII care sa i INDRUME decat dau din UMERI, care e ROLUL lor inafra de PARAZITISM POLITIC OBLIGAT IMPUS ?ROMANUL nu este LENES daca participa la fapte PENALE, este HARNIC dar nu este lasat sa RESPECTE LEGEA de catre cei care trebuie sa fie un MODEL.
Postat 09 Februarie 2013, 10:18 de infectie nationala
@liviu
probabil tu traiesti bine,nici ceilalti nu au fost buni,dar uslasii impoziteaza orice numai sa faca bani pe spatele celui ce-si duce traiul de pe o zi pe alta,inante de alegeri promiteati raiul pe pamint si acum dupa aproape un an de guvernare nu stiti pe unde sa "scoateti camasa",aveti toti o obsesie bolsevica,cel ce munceste trebuie sa imparta totul cu voi,cu putorile
Postat 08 Februarie 2013, 12:58 de luky
MARS LA TARA
MARS la tara unde iti este locul TARANCA, LA SAPA CU TINE, mi-ar fi rusine sa comentez ce fac altii, uita-te bine la tine ce fata ai, ce Dracu a realizat PDL? ati ingropat poporul, LA INCHISOARE CU VOI
Postat 08 Februarie 2013, 12:46 de liviu
VA_CAm lasat memoria...
asa este, "valoarea"unei * difera de la caz la caz!
Postat 08 Februarie 2013, 11:26 de TDS
Noi platim, voi luati comisioane
Avem parte de impozite si taxe marite cacalau (nu cacarau) si din partea guvernului si din partea Primariei, sanatosi sa fim sa le putem plati, iar datoriile facute de ei le vor platii si copii si nepotii nostri. Nu sunt de loc admirator al PDL-istilor bihoreni, ba hiar cand imi amintesc ca l-am votat pe Filip imi vine sa-mi trag palme.
Postat 08 Februarie 2013, 11:09 de Raul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON