URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Noiembrie 2011, 20:49

PDL îşi cumpără cu nici 14.000 euro sediul ultracentral din Parcul Traian, de la Primărie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PDL Bihor îşi cumpără sediul ultracentral din Parcul Traian 14. Consiliul Local a aprobat, marţi, vânzarea la un preţ de 13.991 euro plus TVA a jumătăţii aflată în proprietatea oraşului din imobilul în care partidul stă cu chirie.

"PDL este prima filială de partid care ne-a cerut să îi vindem sediul. Conform legii, are tot dreptul să îl cumpere la valoarea de inventar reevaluată, aşa că nu am avut de ce să ne opunem", a declarat pentru BIHOREANUL Cristian Beltechi, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea.

PDL ocupă sediul din Parcul Traian în baza unui contract de închiriere încă din anul 1999. Ulterior, jumătate din imobil a fost retrocedată în urma unui proces către fostul proprietar, care mai apoi a înstrăinat-o prin vânzare către un alt proprietar.

Din acest motiv, municipalitatea mai deţine doar jumătate din clădire, fapt pentru care partidul plăteşte chirie atât către AIO, cât şi către proprietarul privat. La începutul anului 2011 PDL Bihor şi-a manifestat intenţia de a intra în proprietatea sediului, dar tranzacţia a fost amânată până spre sfârşitul anului, ca să poată aduna banii.

Pentru a nu ajunge în situaţie de incompatibilitate, grupul de consilieri locali ai PDL s-a abţinut de la vot, marţi, la dezbaterea proiectului de hotărâre privind vânzarea de către AIO a imobilului.

Se scumpeşte apa!

În cadrul întâlnirii de marţi Consiliul Local a mai hotărât şi majorarea tarifelor practicate de Compania de Apă Oradea pentru serviciul public de alimentare cu apă şi canalizare-epurare. Conform proiectului de hotărâre, măsura a fost luată în baza contractului de finanţare privind implementarea proiectului pentru "Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor".

Majorarea de tarife se va aplica inclusiv retroactiv. Începând cu data de 17 noiembrie orădenii vor plăti preţul metrului cub de apă majorat de la 3,43 lei cu TVA inclus la 3,55 lei cu TVA inclus, iar serviciile de canalizare şi epurare se scumpesc de la 1,43 lei cu TVA la 1,49 lei cu TVA. Preţul pentru serviciile de canalizare pluvială va rămâne în continuare 0,47 lei cu TVA pe metrul cub.

Piaţa Cetate va fi acoperită

Tot în aceeaşi şedinţă, consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de modernizare a Pieţei Cetate şi de acoperire a acesteia cu o copertină. Estimate la 570.459 lei, lucrările vor presupune, între altele, înlocuirea pardoselei actuale din hala agro-alimentară, refacerea tencuielilor, înlocuirea tâmplăriei metalice cu PVC, refacerea reţelelor electrice, de apă şi de canalizare, precum şi montarea unui paratrăznet.

În plus, conducerea Administraţiei Domeniul Public, va investi 993.612 lei în construirea unei copertine metalice deasupra sectorului de fructe şi legume, astfel încât să nu scadă numărul de mese, dar cumpărătorii şi comercianţii să beneficieze de un confort sporit.

Strada Budai Nagy Antal se modernizează

Marţi, aleşii orădenilor au mai votat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea străzii Budai Nagy Antal. Aceasta este printre ultimele străzi din cartierul Rogerius care nu au fost încă modernizate, fiind folosită mai mult ca arteră de acces a riveranilor.

Modernizarea străzii va presupune, pe lângă asfaltare, amenajarea de trotuare şi locuri de parcare, rezolvarea scurgerii apelor meteorice, amenajarea de zone verzi, dar şi realizarea iluminatului public în zonă.

Cu această ocazie se vor moderniza aproape 350 metri de drum, se vor amenaja 70 de locuri de parcare şi se va realiza canalizarea pluvială aferentă. Totodată, vor fi amenajate şi spaţii verzi prin înierbare. Conform studiului de fezabilitate, valoarea investiţiei se ridică la 1,3 milioane lei, iar durata lucrărilor va fi de maxim trei luni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
PETRU FILIP ce face in PDL
educa PDL la ce a fost si el INITIAT de altii:)))) ha, ha, ha, ha, ha voi credeti ca tantarul isi schimba naravul :))) la urma urmelor care le duceti cu voi cand muriti?la cat de veche e cladirea se face scrum in 5 minute :)) plangeti dupa vechituri nici 6000 de euro nu valoreaza.
Postat 01 Decembrie 2011, 13:06 de ha, ha, ha, ha
langa maica-ta dragul meu eu
Langa maica-ta pe Borsului ma duc dragul meu eu.
Postat 30 Noiembrie 2011, 15:07 de elena udrea
chilipir!
wow!!! dar pretul e mic pentru un apartament ultracentral. Sediul ala e destul de mare, are cateva camere acolo. poate n-ar fi stricat sa se verifice de ce valoarea declarata e asa de mica. O alta curiozitate, poate ne ajuta cei de la bihoreanul: cati metri patrati are sediul pdl? ca sa vedem cam cat ar fi valoarea de piata a lui, nu asta pentru smecheri.
Postat 30 Noiembrie 2011, 13:04 de unu
viata sa si o cumpere totii din PDL
sa nu va ierte D-zeu si sa dati socoteala pentru toate nelegiurile comise, falimentul privatului, inchiderea spitalelor, distrugerea invatamantului, decimarea pensionarilor doar in interese personale ale familiei PDL.
Postat 30 Noiembrie 2011, 09:33 de ei na!
sediu nou
eu propun ca pdl sa se mute intr-un sediu nou ... la rulikowski ... in afara de leana udrea ... pentru ea e un loc pe borsului ...
Postat 29 Noiembrie 2011, 21:26 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON