URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Ianuarie 2011, 16:48

PDL Bihor se reorganizează, ca să poată face concurenţă liberalilor la alegerile locale

PDL Bihor se reorganizează, ca să poată face concurenţă liberalilor la alegerile locale (foto: Mihai Pascal)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PDL, reorientat

Într-o conferinţă de presă organizată joi, preşedintele PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi, a afirmat că filiala judeţeană se va reorganiza, în perspectiva desemnării celor mai buni candidaţi la alegerile locale din 2012. "Avem în proiect o evaluare a fiecărei organizaţii şi la nivelul fiecăruia dintre cele 9 colegii electorale, pentru a şti precis care e forţa partidului şi forţa fiecărei organizaţii, care sunt punctele slabe şi cine sunt oamenii care au priză la populaţie", a spus Seremi.

El a spus că până în martie, atât el ca preşedinte, cât şi PDL-iştii din Biroul Permanent Judeţean vor avea discuţii cu toţi membrii din judeţ, pentru a vedea ce au făcut pentru comunitate şi ce mai trebuie făcut până la alegeri "astfel încât PDL să poată spune că a făcut ceva în perioada dintre cele două alegeri locale". "Vreau să facem şi sondaje de opinie din 6 în 6 luni, pentru a cunoaşte nevoile şi dorinţele populaţiei, dar şi, bineînţeles, pentru a afla vizibilitatea partidului în unităţile administrative şi la nivelul judeţului", a spus Seremi.

Astfel, el a cerut ca autopropunerile din partea celor care doresc să candideze să fie înaintate până pe 15 februarie, urmând ca ele să fie analizate în BPJ şi să facă parte din sondajele PDL, care vor avea circuit intern.

Seremi a adăugat că, cel mai probabil, propunerile pentru candidaţi vor fi făcute publice "anul viitor pe vremea asta". La solicitarea ziariştilor, el a spus că nu va viza nicio funcţie în conducerea oraşului şi nici nu va candida pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

Întâlniri cu cetăţenii

Totuşi, preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş, prezent şi el la conferinţa de presă, a declarat că va candida, cu siguranţă, la alegerile locale de anul viitor.

De altfel, tot în abordarea alegerilor locale din 2012, PDL Oradea are în plan mai multe întâlniri cu cetăţenii. Potrivit lui Corcheş, primele asemenea întâlniri vor avea loc săptămâna următoare, în perioada 24 - 29 ianuarie (pe 25 ianuarie cu ONG-urile, pe 26 cu reprezentanţi ai mediului privat şi pe 27 cu reprezentanţii pensionarilor), deocamdată nefiind stabilită ora.

"Reprezentanţii PDL în Consiliul Local vor avea audienţe în fiecare luni şi joi, de la ora 17, la sediul partidului", a spus Corcheş, adăugând că în baza acestora, consilierii PDL vor face amendamentele şi propunerile pentru hotărârile de Consiliu Local.

Corcheş, cel mai chiulangiu

De altfel, referitor la activitatea sa în Consiliul Local, Corcheş a fost întrebat de un ziarist cum explică şi de ce figurează pe locul 1 în topul absenţelor, fiind prezent la doar 13 din cele 20 de şedinte CL de anul trecut. Fără să se disculpe, Corcheş a recunoscut că "într-adevăr, au fost situaţii în care am absentat". "Dar dacă veţi analiza pe mai departe, veţi constata că foarte multe absenţe au fost la şedinţele extraordinare. Dar chiar dacă am absentat, nu am tratat cu indiferenţă subiectele abordate", a spus el.

La rândul său, Ştefan Seremi a fost solicitat de acelaşi jurnalist să spună de ce, în activitatea sa de deputat, potrivit unui raport al Institutului de Politici Publice, nu a luat niciodată cuvântul în Parlament, înafară de depunerea jurământului. Seremi a spus că nu a luat cuvântul pentru că "sunt deputat în cadrul unui partid la guvernare". "Ca metodă şi ca stil de lucru în Parlament, de obicei, se ia cuvântul la amendamentele care sunt respinse. În general, deputaţii şi senatorii care sunt la putere care sunt la putere nu participă la amendamentele respinse în cadrul grupului de parlamentari". "În schimb, în comisie, am activitate, am amendamente şi propuneri legislative", a motivat Seremi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Referendum Pragul electoral 10% - 20%
Referendum Pragul electoral 10% - 20% Dmnul Presedinte Traian Basescu ar trebui sa initieze un referendum si pe aceasta tema, lasand poporul sa-si spuna cuvantul in aceasta problema extrem de importanta. poporul Romaniei s-a saturat de santajul politic exercitat de politicieni , care nu se sfieste sa-si declare fatis scopurile pe care le urmareste si care afirma fara rusine ca va sustine din punct de vedere politic doar pe aceia care o vor ajuta sa si le implineasca. Pragul de 10 la suta este prea mic ar fi bine un 20 la suta , atunci ar exista democratie si romani ar putea alege cu adevarat democratic. Nu ar mai putea da vina unul pe altul de faptul ca nu sau indeplinit promisiunile electorale datorita partenerilor de guvernare. Partidul care apara interesele romanilor si creaza locuri de munca guverneaza . Atunci valoarea politicienilor si nivelul lor de pregatire ar creste si nulitatile ar ar ajunge unde le ie locul. Pragul de 10% este excelent in contextul actual al democratiei romanesti. Este un mod eficient de a canaliza si grupa fortele politice in clustere de decizie si nu in jocuri politice si interese de alianta. Aceasta decizie nu e indreptata impotriva vreunui partid ci se vrea o eficientizare a vietii politice romanesti care altfel ajunge sa fie jucata de partidele mici. . Pur si simplu cine castiga in colegiul lui merge in parlament, indiferent de procentajul pe tara a partidului din care vine. Vrem Referendum Vrem Referendum
Postat 02 Februarie 2011, 22:33 de nnelu10
Mobilizare portocalie.
Candidaturile se depun pana in 15 martie 2011, iar candidatii vor fi anuntati la anul. Originalitate si transparenta ce nu impune nici un comentariu. Ceva de genul, negrul este alb cu nuante portocalii.
Postat 21 Ianuarie 2011, 15:37 de safe
ce misto!
"în perspectiva desemnării celor mai buni..." ha, ha, ha, exista asa ceva in PD-L? cine? cei doi "copilasi" ai mamicilor lor(bitea si porches)? tot am auzit ca pedeleii se bazeaza pe intalnirile om la om. ah, de cand imi doresc sa sune la usa mea un pedeleu!!!!sau sa mi se violeze cutia postala(spatiu privat!)cu un afis electoral portocaliu. wow, ce fericit as fi. "cretinii dracului"(scuzati expresia dar am citat dintr-o pedelista bruneta. cum care? mama lui daniel. ma rog, nu stiu cine e tatal!)
Postat 20 Ianuarie 2011, 20:08 de dan oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON