URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2013, 14:01

Exerciţiu ISU: Patru răniţi la Hotel DoubleTree by Hilton, după ce o maşină a luat foc (FOTO / VIDEO)

Desfăşurare impresionantă de forţe joi, înainte de prânz, la Hotel DoubleTree By Hilton, în cadrul unor exerciţii menite să testeze abilitatea serviciilor de urgenţă, la iniţiativa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Potrivit scenariului, un incendiu a izbucnit la un autoturism aflat în parcarea subterană a hotelului, trei persoane fiind surprinse de flăcări şi rămânând blocate în diferite încăperi din subsol. Când a simţit fumul, un bărbat aflat la etajul 1 al hotelului, la piscină, a încercat să fugă, însă s-a accidentat.

Totul s-a desfăşurat fix ca în realitate. La ora 11, dezastrul era anunţat, prin 112, de un angajat al hotelului. După ce s-a dat alarma, personalul şi turiştii cazaţi au ieşit, în ordine, din clădire, oprindu-se pe un platou, de cealaltă parte a drumului, iar la câteva minute, sirenele au început să sune.

"La locul intervenţiei s-au deplasat forţele şi mijloacele Detaşamentelor 1 şi 2 de Pompieri Oradea, care, ajunse la locul evenimentului, au procedat la organizarea operativă a intervenţiei pe sectoare, operaţiunile de căutare şi salvare a persoanelor rămase blocate în subsolul clădirii, respectiv de salvare de la înălţime a unei persoane rănite, desfăşurându-se simultan cu acţiunile de localizare şi lichidare a incendiului", a precizat locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU.

Victimele au fost scoase, pe rând. În timp ce militarii acordau primul ajutor victimelor din parcarea subterană, un alt echipaj a acţionat cu scara culisabilă la etajul 1, pentru a-l salva pe "înotător".

În paralel, militarii au instalat, în timp record, în parcarea din faţa hotelului, două corturi speciale pentru situaţiile de urgenţă, în care răniţii puteau fi introduşi, pentru ca medicii să le acorde îngrijiri medicale pe loc, în cazul în care ar fi fost nevoie.

Mobilizarea a fost exemplară. Totul s-a terminat cu bine, iar răniţii au fost preluaţi şi transportaţi la spital cu mai multe autospeciale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi SMURD.

La final, un angajat al ISU le-a explicat reprezentanţilor hotelului că asemenea exerciţii ar trebui făcute cu regularitate, fiind un test bun inclusiv pentru angajaţi, să se mobilizeze şi să nu intre în panică.

ISU Crişana a mobilizat la exerciţiu 37 pompieri militari (28 subofiţeri şi 9 ofiţeri) care au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime şi două autospeciale de descarcerare.

"În cadrul acestei activităţi au fost angrenate atât echipajele de pompieri militari de căutare, salvare şi evacuare a victimelor, de localizare şi stingere a incendiului, grupa operativă a ISU, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD, cât şi personalul hotelului, forţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean", a mai precizat Camelia Roşca.

Exerciţiul a fost coordonat de prim-adjunctul şefului ISU, locotenent colonel Sorin Caba, iar concluzia a relevat că forţele angrenate şi-au cunoscut atribuţiile, şi-au îndeplinit cu succes misiunea şi că ar putea să facă faţă cu brio unor situaţii similare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
naspa
dece face-ti numai la SMURD reclama?,faceti si la AMBULANTA!!!!!,numai asta e romania....nu o sa vina SMURD la voi daca o sa va doara capul sau alte probleme...
Postat 28 Iunie 2013, 10:38 de xxxxx
greu cu limba romana
Bravo pompierilor Oradeni ! ... super actiunea, frumoasa desfasurare a evenimentelor, pe cat de spectaculoasa pe atat de utila demonstratia. La fel de utila si informarea .... dar .... Jalnic titlu, penibil chiar ... Nu e bine \\"domnu\\' jurnalist \\", nu e bine !
Postat 27 Iunie 2013, 15:48 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON