URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Mai 2012, 17:25

Patru comune din judeţ nu mai au primari, pentru că aleşii din 2008 candidează acum pentru alte partide sau ca independenţi

Patru comune din judeţ nu mai au primari, pentru că aleşii din 2008 candidează acum pentru alte partide sau ca independenţi Kovacs Zoltan a părăsit UDMR pentru a candida ca independent la Primăria Valea lui Mihai
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, a emis ordine de încetare de drept a mandatelor a patru primari in judeţ, care au anunţat că vor candida pentru un nou mandat pe 10 iunie în numele unor alte formaţiuni politice decât cele cărora le datorează mandatul încheiat.

Cel mai spectaculos caz este al lui Ioan Balint, primarul comunei Uileacu de Beiuş, cel mai longeviv edil din Bihor, aflat în funcţie de nu mai puţin de 28 de ani. Balint a fost ales în 2008 ca PDL-ist, însă a trecut la PNL şi va candida la un mandat nou din partea USL.

La polul opus, edilul din comuna Cefa, Dumitru Bârnău, ales în 2008 ca PSD-ist cu sprijinul predecesorului său, ales deputat, Ioan Roman, el pierzându-şi mandatul pentru că şi-a depus candidatura din partea PDL.

Pe lista celor rămaşi fără fotoliile de primari se află, în premieră, şi doi edili aleşi din partea UDMR, dar care au preferat să părăsească Uniunea pentru a candida ca independenţi: cel din Buduslău, Gaspar Gyula, şi cel din Valea lui Mihai, Kovacs Zoltan.

Evadarea acestuia din urmă din UDMR este cu atât mai spectaculoasă cu cât a exercitat deja două mandate din partea Uniunii, iar înainte de aceasta a fost şi deputat UDMR pentru o legislatură. Kovacs a declarat, însă, că nu mai vrea să activeze în cadrul UDMR deoarece această formaţiune este tot mai lipsită de democraţie, până şi desemnarea candidaţilor fiind făcută de la "centru" şi nu de la nivel local. "Nu cred că Bucureştiul sau Oradea trebuie să vină să ne spună nouă cine să fie primar la Valea lui Mihai".

De altfel, cu două săptămâni în urmă a mai demisionat din UDMR şi consilierul judeţean Olah Sandor.

Cel mai înalt demnitar local din Bihor care şi-a pierdut mandatul ca urmare a trecerii lui în alt partid este Radu Ţîrle, ales în 2008 ca liberal, dar înscris în competiţia pentru un nou mandat din partea PDL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Ajunge!
Nu va ajunge cat rau ati facut?Ce va tot legati de Barnau ?Nu va ajunge?Nu va ganditi ca mai are si familie?Vedeti undeva scris de rau despre Roman?Nu!...Miti Barnau nu se preteaza la asa ceva...
Postat 15 Mai 2012, 18:57 de Nu conteaza
Ce ti-au facut astia???
Ce ti-au facut astia de la PDL? Ti-au spalat creierul? Tu nu erai chiar asa prost ca acum, tu gandeai, cum naiba te-au invatat atatea prostii? cum poti sa scoti pe gura ce scoti? Ai dezamagit enorm Mitisor draga iar acum vei fi taxat, trezeste-te nu mai visa la alt mandat un tradator nu merita o a doua sansa, asa ca pleaca!
Postat 09 Mai 2012, 14:12 de Un fost votant Miti
Incredibil
Da incredibil de prost trebuie sa fie Barnau asta cum sa treci in barca scufundata? Miti draga te tii cine esti tu si ce poti tu, dar ti-ai dat examenul de3 inteligenta. Esti prost de Puti!
Postat 09 Mai 2012, 14:07 de Cefan
Tradatoriiiiiii!!!!!
Macar cei care au trecut au trecut spre putere, doar asta de la Cefa e mai prost si a trecut la PDL. Lui ii place doar in opozitie =)). mai rar asa om prost. Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul!!! DA-TI DEMISIA BARNAU DACA MAI AI UN PIC DE ONOARE SI ORGOLIU IN TINE!!!
Postat 09 Mai 2012, 14:04 de Cosmin
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON