URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Ianuarie 2012, 17:55

Patronul Selinei: "Vuşcan e un manelist mărunt"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Interpelat de BIHOREANUL pe marginea declaraţiilor făcute miercuri de Horea Vuşcan, cum că amenajarea cartierului Luceafărul a fost un "tun imobiliar" pe care l-a săvârşit împreună cu fostul preşedinte al CJ Bihor, Alexandru Kiss, proprietarul grupului de firme Selina, Beniamis Rus, a afirmat că lui Vuşcan i se dă prea multă atenţie. "În opinia mea, Vuşcan este un manelist mărunt. Este mult prea subţire pentru câtă atenţie i se acordă", a spus omul de afaceri.

Referitor la faptul că fostul preşedinte al CJ promitea că pe terenurile fostelor unităţi de grăniceri din Calea Aradului firma Selina va construi apartamente care vor fi vândute la preţuri modice (18-22.000 de euro), astfel încât să fie accesibile tinerilor cu venituri mici, Rus a precizat că într-adevăr apartamentele trebuiau să fie de tip social, dar în contractul de vânzare a terenului nu există stipulat niciun preţ de vânzare.

"Eu de la început nu am fost de acord să le fac la preţurile acestea. Poate reuşeam să scot o garsonieră la 25.000 de euro, dar erau semifinisate, doar cu uşa pusă. În contract nu mi-a fost trecută nicio sumă la care trebuie să le vând", a afirmat proprietarul Selina.

De asemenea, legat de faptul că apartamentele trebuiau vândute persoanelor care s-au înscris pe listele Consiliului Judeţean întocmite pe vremea lui Alexandru Kiss, patronul Selinei a precizat că aceste liste nu i-au fost puse la dispoziţie. "Contractul arată că cei de la Consiliul Judeţean trebuiau să-mi trimită listele cu cumpărătorii, dar nu am primit niciun nume. E treaba lor dacă nu s-au mai ţinut de cuvânt", a afirmat Rus.

Revenind la preţurile apartamentelor din cartierul Luceafărul, despre care Vuşcan spunea miercuri că au ajuns de la preconizatele 18-22.000 de euro la 180.000 de euro sau 220.000 de euro, patronul Selinei îl contrazice. Potrivit acestuia, numai apartamentele de tip penthouse se vând cu 300.000 de euro, aşa cum a spus Vuşcan, dar acestea sunt extrem de spaţioase, întinzându-se pe 380 de metri pătraţi şi având terasă proprie, plus alte facilităţi. "Acestea sunt într-adevăr de lux, dar nu am vândut până acum niciunul", a explicat Rus.

În rest pentru garsoniere, apartamente cu 2 şi 3 camere, Rus spune că preţurile oscilează între 30.000 şi 87.000 de euro, considerând că acestea sunt în concordanţă cu calitatea şi facilităţile oferite. "La noi, o garsonieră are atâţia metri pătraţi cât un apartament cu două camere în altă parte. Ca să nu mai vorbim că avem centrală proprie pe gaz, că există parcare subterană şi altele. Una e să intri într-o Dacie veche şi alta într-un Mercedes!", a spus Rus.

Preşedintele Mişcării Verzilor Democrat-Agrarieni Bihor, Horea Vuşcan a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, că ridicarea cartierului Luceafărul a fost un tun imobiliar, astfel că, la distanţă de câţiva ani după afacere, îi cere actualului preşedinte al Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, să facă un audit în privinţa vânzării terenului din Calea Aradului către firma Selina. Vuşcan a spus că ceea ce trebuia să fie un complex de locuinţe sociale de cel mult 18-22.000 de euro, a ajuns o mină de aur pentru firma care vinde apartamentele chiar şi cu 300.000 de euro.

Citeşte mai multe în materialul: "Horea Vuşcan: Selina şi Kiss au dat un "tun imobiliar" cu cartierul Luceafărul"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
la fel
@.: stii cum? la fel cum a ajuns frigotehnistul prefect, brancardierul medic, filip cu nu stiu cate doctorate, sfantul( din probabil muncitor in perioada 1986-1992 )in inginer, economist si popa, igas din ospatar ministru si exemplele pot continua la nesfarsit!
Postat 07 Ianuarie 2012, 00:12 de TDS
Ar fi corect
Nu il agreez pe Beni insa il apreciez pentru faptul ca este in stare sa castige licitatiile orasului in mare parte si sa dea de lucru la multi bihoreni. Poate ca este un personaj avid dupa banii publici insa ar trebui sa acceptam faptul ca parte din banii pe care i-a luat din contractele locale pentru lucrari s-au intors sub forma de taxe si impozite locale sau salarii pentru oamenii carora le-a dat de lucru. Poate cu nu suntem toti de acord cu felul cum a ajuns in pozitia unde se afla insa il prefer cu firmele lui si cu toate bubele care le are in cap contra altor firme din alte judete care ar fi putut castiga licitatiile locale. Poate ca nu e un exemplu de om onorabil local insa are bunul simt sa nu se bage singur in seama , nu are constiinta incarcata cu oameni omorati sau schiloditi si, asa cum am mai zis, multi oameni castiga o paine datorita lui. In schimb, despre acel nimeni pe care il cheama Vuscan, ce s-ar putea spune in afara de faptul ca nu are nici un Dumnezeu? Un om normal, facand ceea ce a facut el, nu ar mai avea curajul sa apara in public. Din pacate, stie ca reclama negativa valoreaza mai mult decat nimic si ne intoxica cu "verziturile" lui.
Postat 06 Ianuarie 2012, 19:42 de Cipri
Rade ciob de oala sparta !
Asta de la selina, beni manivela, e ultimul care sa caracterizeze pe cineva ! Se spune ca nu intrebi niciodata pe cineva cum a facut primul milion...Totusi, cum dreaqu a ajuns asta dintr-un biet sofer ditamai ,,patronul'' ?! Sau prefectul...era in '89 un sefut de echipa si dintr-o data si asta, ditamai patronul ! Cu facultati pe la Vadu Crisului, cu licee pe care numai ei stiu cum le-au terminat, astia intr-o lume normala ajungeau cel mult sofer pe TIR, unul, cel mult maistru, celalalt ! Vuscan are si el destule bube-n cap, i le stim ! Numai ca toti trei apar in presa, emit judecati de ,,valoare'' si culmea ! lumea-i si asculta, mass-media le sufla-n panze...
Postat 06 Ianuarie 2012, 15:49 de .
musca / caciula
Daca il considera atat de mojic, de ce ii rapunde ??! Fratzilor, asa vuscan va veni cu subiecte "bomba" saptamanal, de altii de mult apuse, voi punetzi botuuu, poate si cafea de pe dorobantzi are ceva special in ea. Va discreditatzi presa Oradea !! atat cata mai exista ... Deschideti rubrtica de cancan pt origofleni, si acolo oi da click ca stiu ca ii gasesc pe vuscan , misu bar, benny et kiss sanyi cu greoaia limbaaa rrrromana. Aaaaa si inca ceva ... oare nu trebuiau sa se sesizeze niste ORGANE ale statului ca se colectau niste date personale, a moaca ???!!! apo` benhamin chiar le si vroia , ca si ce ?? call-centre ?? a fost intregul biznis invelit in faze de cascadorii rasului
Postat 05 Ianuarie 2012, 19:51 de Crinuletz Pontescu
Vuscan manelist
lol In sfarsit l-a caracterizat bine cineva pe Vuscan...
Postat 05 Ianuarie 2012, 10:58 de Costy
lol
In sfarsit l-a caracterizat bine cineva pe Vuscan...
Postat 05 Ianuarie 2012, 10:15 de Lol
:))))))))))) s a trezit Tandala c a l a pacalit Pacala!!
BENAMIN RUS va ramane in curul gool nu peste mult timp banul azi il ai maine se bucura altul de e , competitia naste maestri in inselaciuni perfect legale, ideea este sa gasesti lacomul sa i stranga si sa nu i rispeasca :)) manelistul persevereaza taranul strange recolta pentru soareci :)) Succes!
Postat 05 Ianuarie 2012, 09:32 de :))))))))))))
shi she shi she...
Da! Vuscan e cum zice soferu', iar Luceafarul e cum zice baiatu' cu oloiu verdeo agrarian. In ecuatie mai adaugam o binecunoscuta buba, una din Sclobo$ia, care a supurat si ea ceva in marele proiect "La steaua care n-a apus". PS Vad ca mai nou, e plin de tuluci care se dau in shtamba prin conferinte de press si ziare......e chic asa sa vezi lumea buna de nimic a Oradiei.
Postat 05 Ianuarie 2012, 00:08 de daisycutter
manele, manele
da, o fi vuscan manelist dar uneori si manelistii mai scot cate un slagar care prinde la toata lumea! tot ce e posibil ca in contractul semnat de selina sa nu figureze vreo obligatie asupra pretului de vanzare! in contractul de asociere dintre PMO si IMPACT exista o astfel de clauza! si, ce? doar de aceea se pun anumite clauze ca sa poata fi incalcate. nimeni nu a stiut de pretul maxim de vanzare pe care IMPACT trebuia sa-l respecte decat PMO lui filip(si a "sfintilor" din jur)si IMPACT. ulterior s-a aflat dar era tarziu. PMO a recunoscut ca acel contract nu s-a publicat in presa sau nu s-a postat pe internet, deci nu putea fi cunoscut de clienti decat daca una din parti facea dezvaluirile! ei, si? coana justitica a zis: ai semnat, ce daca pretul maxim pe care IMPACT trebuia sa-l respecte nu a fost respectat, PA! te pupam si mai vino pe la noi. eventual cumpara si tu o palinca de gutui de la tata ca ar avea si el nevoie de niscaiva parale! aceeasi coana justitica_care azi l-a pus in libertate pe "paprika"! bRAVOS JUSTI, HALAL SA-TI FIE!
Postat 04 Ianuarie 2012, 23:39 de TDS
Vuscan are dreptate!
Vuscan are dreptate. Si eu am fost pe lista de la CJ. Peste catva timp cei de la Selina m-au invitat sa cumpar si cand am aflat ce preturi sunt m-am socat de tupeul lor... Iar acum Beni minte spunand ca nu au avut lista de la CJ cu cei inscrisi. Nu inteleg cum adica dintr-un teren al statului de la fostele unitati militare, un smecher si firma lui sa faca afaceri imobiliare intepand inca o data oradenii dupa ce a intepat o data orasul si statul. Iar dupa cat de bine a reprezentat interesul public, ce afaceri si invarteli a facut el cu Beni si cu alti afaceristi, tiganul de Kiss ar trebui sa fie in puscarie. Iar postacii care il ataca pe Vuscan sunt de toata jena. De ce nu au facut ei conferinta de presa sa demaste tepele lui Kiss si tepele date orasului? Daca era elegant Beni tacea dreaq. Asa a pierdut ocazia sa taca.
Postat 04 Ianuarie 2012, 23:28 de Cristian
Manelisti
Unul e manelist marunt, altul e mare mafiot... Culmea e ca amandoi tot la banul public trag.
Postat 04 Ianuarie 2012, 23:14 de Beni
Hop si drogatul
Halal popr suntem daca plecam capul la vocea unui criminal drogat ca si Vuscan. Rusine!!!
Postat 04 Ianuarie 2012, 22:09 de Bogdan
Maneaua lui house
E normal sa fie un manelist marunt, din moment ce nu-i plac manelele. Beni in schimb, cit stie el despre manele, se si confunda cu ele.
Postat 04 Ianuarie 2012, 21:56 de Elton
felicitari Horica!
ok fa si tu ceva! si sa faca fiecare cum face el sa vedem ce se va intampla... daca acesti mafioti vor mai putea face ceva noi suntem fraeri si un popor de nepasatori si de oameni comizi... :( pacat ca avem atat potential ....
Postat 04 Ianuarie 2012, 21:20 de i
Hop si drogatul
Prezentul este evident: Vsucan ar fura si el ceva si nu-l baga nimeni in seama ca e un personaj ridicol, care n-a facut niciodata nimic pt nimeni: a ucis, s-a drogat, s-a prostituat si o face in continuare. Acorda-i tu credit si admira-l ca da din gura ca un papagal si lasa-i pe altii sa rada de penibilul personaj
Postat 04 Ianuarie 2012, 20:52 de Bogdan
felicitari Horica!
Bogdan el incerca sa faca ceva! asa suntem noi romanii doar cu papagalul cand e de facut ceva ... comentam... si uite asa acesti mafioti ajung sa isi bata joc de o tara intreaga! nu conteaza trecutul conteaza prezentul! nu trai din amintiri....
Postat 04 Ianuarie 2012, 20:45 de i
Hop si drogatul
Uitati-va putin la drogatul asta care s-a trezit vorbind! El ar trebui sa zaca la inchisoare dupa ce a omorat trei oameni, nu sa organizeze ,,conferinte de presa" prin cafenele. Poate isi aminteste Vuscan si de tunul dat de taica-su impotriva angajatilor de la fabrica de ulei, de care si-a batut joc si i-a lasat pe drumuri. S-a gasit cine sa vorbeasca, un putoi drogat care vrea sa se infrupte si el din ciolan si nu-l baga nimeni in seama. Esti josnic Vuscan
Postat 04 Ianuarie 2012, 20:38 de Bogdan
Beni, stai cuminte pina pleaca DNA
Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul ... conf.unei zicale populare ... iar Beni Rus se potriveste ca o manusa la asta ... iar Bolojan, care a renuntat la o bucata mica, mica, mica ... l-a rugat pe sponsor sa iasa si el in fata, in contul bacatii respective ... doar ca notorietatea nu e acelasi lucru cu credibilitatea. Penibil infractorul ...
Postat 04 Ianuarie 2012, 20:33 de Fratele ce mic
felicitari Horica!
Felicitari Horica Vuscan pentru tot ce faci dai dovadaca esti un ROMAN adevarat si ca iti pasa de lumea in care traiesti! Iar despre acesti..."domni" ce sa mai zici ...nu ii mai satura nimeni! Doar asa putem progresa! eliminand acesti "domni" care au distrus aceasta tara sa ne lase sa se duca la miami au acum bani destui sa stea cu burtile la soare... Felicitari domnule Beniamis Rus! Felicitari domnule Alexandru Kiss! P.S (imi place masina fiului tau costa cam mult benzina pe o luna...) ;)
Postat 04 Ianuarie 2012, 20:23 de i
pai aici e schepsisu Rusule!
Pai tocmai aici sta "teapa", "tunu" dat Bihorenilor ca a spus ca da terenu pe nimic sa construiesti la pret mic dar a "uitat" sa treaca in contract ! Mai bine tacea-i ca dstept ramanea-i ! Da baciu Kiss a facut el mult mai multe si mai "late" si tot a scapat batista curata asa ca si de data asta nu se v-a sesiza nimeni !! Nimeni nu se ridica pentru romani si Romania !!!!
Postat 04 Ianuarie 2012, 19:44 de S.
gy.tozser@gmail.com
Domnul Radu Tarle sa-si adune atata curaj?I-auzi! Pentru un audit? Pentru astfel de fapte mai trebuie si hemoglobina...Cu nitica minte,deja ar fi facut multe astfel de verificari.Multe nu se pot face din avion.
Postat 04 Ianuarie 2012, 19:09 de gyorgy tozser
by
numai in romania scoti o garsoniera la 25000euro semifinisata, cand defapt costul productiei este undeva de 7000-8000 euro semifinisata. iar cand construiesti 500 de garsoniere pretul scade si mai mult. trebuie bagati la puscarie toti cei care au jecmanit orasul..
Postat 04 Ianuarie 2012, 18:59 de haha
valeu...
Ma gunoiule ...ma lua cu frig ...
Postat 04 Ianuarie 2012, 18:31 de soso
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON