URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Ianuarie 2012, 15:08

Dezvoltatorul Cartierului Soarelui, urmărit penal pentru înşelăciune

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală, pentru înşelăciune, împotriva afaceristului Radu Olteanu, 62 de ani, dezvoltatorului imobiliar care a ridicat Cartierul Soarelui din zona rezidenţială Oncea.

Olteanu este acuzat că, în cursul lunii iunie 2009, a încheiat un antecontract de vânzare cumpărare a unui apartament din cartierul ridicat de el şi a încasat cu titlu de avans 32.330 de euro. Ulterior, afaceristul a vândut acelaşi apartament unei alte persoane, fără însă să returneze avansul încasat de la primul cumpărător.

Afaceristul nu e la prima reclamaţie de înşelăciune. În urmă cu doi ani, acesta a fost denunţat şi de CEC Bank după ce a încercat să obţină refinanţarea cu 5 milioane de euro a unui credit vechi, tot pentru lucrările din Cartierul Soarelui, garantându-l pe cel nou cu un fals contract încheiat cu Primăria Oradea pentru vânzarea către municipalitate a unui bloc de locuinţe.

Pentru a scăpa de răspundere, Olteanu a cesionat Sticom Trading, firma care deţine blocurile din Cartierul Soarelui, pe numele Marianei Ciortan, colaboratoarea sa de încredere, el rămânând, pe hârtie, doar director general. "Dosarul este în curs de finalizare, urmează să se întocmească rechizitoriul", a declarat pentru BIHOREANUL procurorul şef al DNA Oradea, Marius Iancu.

Citeşte despre escrocheriile din Cartierul Soarelui în articolul: O ţeapă cât cartierul

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
teapa
asta este macar uscatu ala de fiusau nu mai se incoarda pe banii lui tati fomistu ala de taicasau asa ars a ajuns ca se imprumuta de la camatari sa aiba bani sa-si plateasca ratele la banca da figurile is figuri
Postat 01 Februarie 2012, 18:35 de haha
metehne de dezvoltator 2
pentru depăşirea preţului LICITAT PUBLIC, sancţiunea era rezilierea contractului dintre CLO şi dezvoltator. ce răspuns credeţi că am primit sub semnăturile FILIP-BOLOŞ? că nu e oportună rezilierea! adică nişte funcţionari publici hotărăsc singuri că o sancţiune prevăzută de un contract încheiat urmare UNEI LICITAŢII PUBLICE se aplică doar dacă vor muşchii lor! Asta în condiţiile în care ei erau puşi acolo SĂ APERE INTERESELE ORAŞULUI)IN GENERAL)ŞI ALE CLIENŢILOR(ÎN PARTICULAR). După 2008 BOLOJAN a recunoscut că este aşa cum spun eu(există dovezi în toată presa locală). Ce ramânea de făcut pentru un cetăţean obişnuit? Să apeleze la justiţie. dar coana justiţica se pare că la acel moment uitase de DOL(în toate formele lui, inclusiv DOL RETICENT)aşa că au zis: Pa, te mai aşteptăm pe la noi! CEL TARE INVINGE! PS Primăria a fost parte în proces dar potrivit unor surse din interior a acţionat tot în favoarea dezvoltatorului la comanda expressa a cuiva(cine oare cine? Ghici ghicitoarea mea!). Dupa 2008 Bolojan a acţionat corect dar era prea târziu!
Postat 31 Ianuarie 2012, 20:57 de TDS
metehne de dezvoltator 1
Dar ce părere are FILIP despre situaţia pe care singur a creat-o(mă rog, cu sprijinul unora din Administraţia Imobiliară Oradea)închizând ochii la ilegalităţile comise de dezvoltatorul IMPACT în perioada mandatului său? Deşi am sesizat DNA-ul, concluzi a fost că nimeni nu se face vinovat că Primăria nu a controlat dacă IMPACT respectă termenii LICITAŢIEI PUBLICE organizată de ea însăşi! ba mai mult, reprezentanţii AIO au spus clar: clienţii care au cumpărat sunt de vină, noi nu puteam interveni în relaţia client-dezvoltator. şi asta în condiţiile în care conform asocierii dintre Consiliul Local şi IMPACT existau trei categorii de raporturi juridice ai căror titulari erau: Consiliul Local, dezvoltatorul şi potenţialul client. deci în mod normal aceste categorii de raporturi erau inter-dependente!!!!! presupunând că celor de la AIO "le-a scăpat"această problemă, din momentul în care eu le-am pus-o pe tavă NU MAI AU NICI O SCUZĂ! ba mai mult, contractul de asociere dintre Consiliul Local şi IMPACT prevedea(absolut firesc)sancţiuni pentru nerespectarea lui!
Postat 31 Ianuarie 2012, 20:56 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON