URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Octombrie 2011, 13:52

Patronii cazinoului clandestin de pe Postăvarului vor ajunge în faţa instanţei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău, a anunţat, luni, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările faţă de doi orădeni acuzaţi de desfăşurare de jocuri de noroc fără licenţă sau autorizaţie.

Valentin Călin Cormoş, în vârstă de 35 ani, patronul unei firme de construcţii, şi Gheorghe Nicolae Pop, asociat la o firmă de comerţ cu produse alimentare, sunt acuzaţi că, în perioada iunie 2010 - august 2010, au înfiinţat o sală de poker texan într-un imobil de pe strada Postăvarului, fără a deţine licenţă de exploatare sau autorizaţie de organizare a jocurilor de noroc.

Salonul funcţiona sub paravanul unui ONG - Asociaţia Good Luck Club - înfiinţat pe 26 martie 2010, de cei doi orădeni şi de un prieten al lor, Atilla Andras Lungu, pe care poliţiştii nu au reuşit încă să-l găsească.

Potrivit statutului, asociaţia avea ca scop promovarea jocului de poker şi crearea cadrului organizatoric pentru jucătorii amatori. În realitate, însă, în incinta clubului funcţiona un veritabil cazino, dotat cu mese de joc, jetoane, crupieri, bar şi tabele electronice.

Sediul clubului a fost stabilit într-o zonă liniştită, pe strada Postăvarului, vizavi de casa controversatului ex-procuror Alexandru Lele. Imobilul aparţine cunoscutului politician Silviu Torjoc, fost inspector-şef şcolar adjunct, despre care poliţiştii pretind însă că habar nu avea cu ce ocupau chiriaşii săi. Clienţii erau toţi împătimiţi ai jocului de poker, studenţi, interlopi, dar şi oameni de afaceri.

În urma percheziţiei efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni în vara anului trecut, au fost descoperite cinci mese de joc, mai multe jetoane, o unitate centrală la care era conectat un video spliter şi două plasme, prin intermediul cărora era afişat stadiul jocului.

"În urma cercetărilor s-a stabilit că în sala de jocuri se organizau turnee, iar pentru a se înscrie, persoanele interesate trebuiau să achite diverse sume de bani în schimbul cărora primea jetoane de joc. Numărul total al jucătorilor era în jur de 30 de persoane pentru fiecare turneu organizat", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău.

Lascău susţine că din taxele de participare s-ar fi constituit un fond de premiere, din care s-ar fi acordat premii în bani sau diverse obiecte. "Totalul premiilor acordate este de 52.655 lei", a mai spus subofiţerul.

În cauză a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumei totale de 6.020 lei, ce provenea din încasările unei zile.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de trimitere în judecată a celor doi afacerişti.

Citiţi despre sala de poker clandestină şi vezi cine erau VIP-urile care participau la turnee, în articolul "Tripoul secret"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON