URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iunie 2015, 13:27

Pariul pe turism! Patronii de localuri susţin unificarea localităţilor Oradea şi Sînmartin (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patronii şi administratorii de hoteluri, restaurante şi cafenele din Oradea susţin proiectul proiectul privind fuzionarea municipiului reşedinţă de judeţ cu comuna Sînmartin. "Putem avea în anii următori mult mai mulţi turişti şi implicit mai multe locuri de muncă şi venituri mai mari pentru orădeni", a declarat Dorin Popa, preşedintele fundaţiei Millesime care gestionează Centrul pentru cultura şi civilizaţia vinului.

Popa a dat citire luni dimineaţă, în foaierul Teatrului Regina Maria, unui apel către orădeni asumat de 30 de unităţi orădene de comerţ. Printre semnatarii apelului se numără de la Centrul Comercial Oradea Shopping City şi Hotelul Double Tree by Hildon la restaurantul Graff şi Cafeneaua Lord’s.

La eveniment au participat reprezentanţii de localuri şi magazine care speră că fuziunea va duce la relansarea turismului în zonă iar creşterea numărului de vizitatori le va aduce încasări mai mari.

"Indiferent de mărimea afacerii noastre mediul în care ne desfăşurăm activitatea are o influenţă asupra noastră. Nu ne este indiferent cum evoluează Oradea: dacă oraşul se dezvoltă într-un ritm accelerat în competiţia cu celelalte oraşe şi ne asigură un ambient corespunzător sau dacă rămâne în urmă", a spus preşedintele asociaţiei Millesime.

Dorin Popa a spus că alăturarea potenţialului economic al Oradiei cu cel turistic al staţiunilor Băile Felix şi Băile 1 Mai va face posibil ca municipiul să intre într-o nouă etapă de dezvoltare  devenind capitala art nouveau şi a băilor termale din România.

"Reuşita acestui proiect depinde şi de noi, dar în primul rând de dumneavoastră şi de prezenţa la vot în 14 iunie. De aceea vă îndemnăm să vă prezentaţi la vot. Acum votăm pentru bunăstarea oraşului. Aşa, Oradea va fi un oraş turistic, mai puternic şi mai prosper", şi-a încheiat Popa mesajul către orădeni.

Prezent la citirea apelului către orădeni, primarul Ilie Bolojan le-a mulţumit patronilor de hoteluri şi localuri pentru susţinerea acordată proiectului de unificare a localităţilor Oradea şi Sînmartin.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
?
@CristiOradea Nu m-am putut abține! Până mai ieri mi se reproșa că fac ce fac și ajung la același subiect! Unde vedeți de data aceasta subiectul?
Postat 03 Iunie 2015, 08:42 de TDS
@TDS
Ok, ai patit o chestie nasoala cu Impactul, regret. Iti dai seama ca de atunci tu ai devenit un om plin de ura, ranchiuna, unul care isi consuma viata in sentimente revansarde? Din cauza asta nu te mai ia nimeni in serios, nici cand ai dreptate in ceea ce spui. Nu imi raspunde, gandeste-te doar.
Postat 03 Iunie 2015, 08:24 de CristiOradea
???????????
@OradeaCivitas: Am crezut ca persoanele din anturajul lui Bolojan sunt "mai" superioare! Vad ca nu! "De aia sati spus ca vi drag PSD deci." Cum poate cineva cu pretentii sa scrie in asemenea hal, nu pot pricepe?!
Postat 03 Iunie 2015, 00:44 de TDS
BENI
@TC: "Bazaconiile" NU-MI apartin! Spune-i asta lui Silviu Manastire! Cum spuneam insa, Beni si-a luat-o!
Postat 02 Iunie 2015, 23:52 de TDS
RASPUNS
@OradeaCivitas: Cam jegos comentariul! EU CAND SCRIU UN COMENTARIU EXPRIM PUNCTUL MEU DE VEDERE! Daca dumneata iti permiti sa implici nume care nu au nici o treaba cu comentariile mele(pentru ca mie NU IMI POATE IMPUNE NIMENI CE SA SCRIU SAU SA-MI INTERZICA SA SCRIU)iar redactia Bihoreanul ACCEPTA(a nu stiu cata oara)asta e!
Postat 02 Iunie 2015, 23:50 de TDS
PREMONITII
@andy, ADINA: Ce naiba, nu ati vazut ca erau puse ghilimele? Deci era un citat! Dar ce premonitie am putut avea! Sa citez despre prietenia dintre Beni Rus si Bolojan iar cateva ore mai tarziu...Wow!
Postat 02 Iunie 2015, 23:45 de TDS
x + y = x - y !!!
Cam asta e "aritmetica" argumentaţiei ce stă la baza unificării pe modelul fuziunii prin absorbţie !!! Miza e una şi bună ... precum dispariţia unei părţi din arhiva comunei Sânmartin !!! Adică nu mai mult de două dosare ... deja scanate, fără ştiinţa cuplului Bolojan&Popuş, strict pentru "siguranţa" funcţionarilor de la două primării şi un oficiu de cadastru şi publicitate imobiliară !!!
Postat 02 Iunie 2015, 17:20 de WinDos
@TDS
@TDS: D-le S, cum va simtiti ca printre cei care sustin acest proiect este si detinatorul hotelului Hilton Oradea? Stiti cine este acest detinator, nu? Stiti D-le S... cum sa nu: SIF Hoteluri, sau, daca preferati ex-CAOR (ex Calipso Oradea)? Ironie a situatiei sau ce urmariti defapt Dvs. Nu miraose a mana lui Jecu, Bildar sau Mariuca noastra draga ;). Multi dintre actionarii directi si indirecti, via SIF Crisana sustin acest proiect, dar asta stiti deja. Totusi, ce interese aveti defapt. Sunteti un interpus sau o victima colaterala a crizei imobiliare? Scenariile sunt multe si in Romania stiti cum e... interesul poarta fesul, nu-i asa D-le S. Interesele Dvs. fata de Impact nu stau doar in Bolojan. Mergem pana la G.Baesu, D-le S? Hehehe! De aia sati spus ca vi drag PSD deci.
Postat 02 Iunie 2015, 16:08 de OradeaCivitas
sfat
TDS, era mult mai ok pentru tine dacă împărțeai comentariul cel lung de mai jos în mai multe comentarii mai scurte. Câștigai mai mult. Ori poate ești plătit și în funcție de lungimea comentariului...
Postat 02 Iunie 2015, 16:06 de cetateanul-oradean
@TDS
Tu spui ca e absurd ca hotelurile din Oradea sa sutina unificare. Poate ca e absurd ca hotelurile sa sustina asa ceva, dar poate ca, cei care conduc aceste hoteluri sunt ORADENI si nu privesc totul doar prin prisma beneficiului personal. Daca esti cu adevarat oradean si iti pasa de orasul tau atunci ar trebui sa te gandesti nu doar la satisfactia personala (in cazul tau supararea pe Bolojan) sau la castigul personal ci sa te gandesti si la bunastarea orasului. De ca sa ne gandim doar la : "eu ce castig din asta"? Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar pt cei care gandesc as avea cateva epitete... In concluzie : cu toate ca imi pare rau de ce ai patit cu cei de la Impact&co, incepand azi o sa ignor orice postare a ta indiferent de subiect pt ca e clar ca sunt tendentioase si lipsite de obiectivitate.
Postat 02 Iunie 2015, 15:41 de andy
Hei, tesede sau tâsâdâ sau tîsîdî,
tu de unde ştii atâtea? şi scrie şi tu doar necesarul şi suficientul!!!şi fă şi tu o activitate economică şi adu plus,nu doar virtual!!!!
Postat 02 Iunie 2015, 15:25 de ADINA
TDS..minti frumos ca psd
@TDS... ca sa citesc toate prostiile tale ar trebui sa fiu platit bine...poate tu esti, daca iti permiti sa scrii atatea bazaconii. Avem sansa sa trecem cursorul peste balivernele tale...ai devenit anost!!! Muta-te din oras, poate mai gasesti fraieri sa te contrazica!!
Postat 02 Iunie 2015, 14:14 de TC
DESPRE SUSȚINĂTORUL NR. 1
„Tocmai în nordul ţării, la Oradea, criza economică îi mătură pe afaceriştii deveniţi milionari din afacerile cu statul. Mai în glumă mai în serios, locuitorii din Oradea, păstoriţi de liberalul Ilie Bolojan, spun că adevăratul nume al oraşului este SELINA. După numele firmei de construcţii SELINA cea care realizează de 10 ani aproape toate lucrările de construcţii din oraş şi judeţ. Sute de milioane de euro. SELINA a realizat în mandatele primarului Bolojan reabilitarea drumurilor din Oradea dar şi cele din judeţul Bihor, a prestat ani în şir lucrările de deszăpezire, a reparat şcolile din oraş, a construit Vama Săcuieni, a reabilitat Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea, a realizat centura oraşului. Un oraş numit SELINA după cum va spuneam. Scandalurile s-au ţinut lanţ de numele lui Beni Rus, însă primarul Bolojan a continuat să-l hrănească cu lucrări. SELINA are legături vechi cu administraţia oraşului şi judeţului condus pe vremuri de UDMR- istul Alexandru Kiss unde a câştigat lucrările pentru realizarea unui cartier de 4000 de locuinţe sau construcţia de blocuri ANL încă din anul 2001. Umflat cu pompa de liberali şi PSD-işti, Beni Rus se conectează din 2008 la bidoanele PDL şi câştigă contacte pe bandă rulantă în judeţul Maramureş condus atunci de pdl-istul Mircea Man, actual deputat portocaliu. Realizează în 2006 punctul de frontieră de la Sighetu Marmaţiei, alte contracte de îndiguire după inundaţiile de pe valea Botizei precum şi lucrări de deszăpezire şi moderinizare a drumurilor judeţene de ordinul zecilor de milioane de euro. Beni Rus a povestit că s-a împrietenit cu Mircea Man în asemenea fel încât jucau table împreună pe sticile de coniac, pe lăzi de bere sau câteodată pe modesta suma de 100 de euro. Domnii Beni şi Man s-au ales cu dosare penale la DNA pentru aranjarea licitaţiilor, dar au scăpat basma curată ca doi oamenii curaţi cu duhul ce se află... În cinstea banilor publici sifonaţi la Oradea există până şi un parc public numit SELINA, realizat de companie în favoarea primăriei. Patronul companiei, Beniamin Rus este fost taximetrist la bază, amic al tuturor partidelor politice. Mai nou, de opt ani, sufletul său bate în acordul Partidului Naţional Liberal condus la Bihor de primarul Bolojan. Guvernarea USL însă pare că l-a pus pe butuci pe Beni Rus - Primăria Oradea plăteşte greu, nea Ilie face greu rost de bani pentru alte proiecte, iar Beni Rus se vede nevoit să-şi scoată la vânzare diversele bunuri agonisite în anii în care a încasat milioane de la stat, cum ar fi pensiunea turistică de la Băile Felix. Dacă acum câţiva ani companiile lui Beni aveau cifre de afaceri de circa 2000 de miliarde de lei vechi de la începutul acestui an Primăria Oradea a reuşit să-i dea un mizilic de numai 20 de milioane de lei, circa 5 milioane de euro prin diverse lucrări de construcţii. Cam puţin, domnule primar Bolojan, trebuie să faceţi ceva să-l salvaţi pe nea Beni de la faliment! Că tot vin alegerile prezidenţiale De cealaltă parte, protectorul lui Beni, primarul Bolojan, trece drept un tip incoruptibil, discret, ferit de scandalurile şi cancanurile politicii de la Bucureşti. Un primar pentru care îţi vine să-ţi ridici pălăria! Liberalul Bolojan s-a făcut remarcat prin inventarea de noi amenzi şi taxe locale menite să strângă bani la buget (că tot avea de încasat SELINA sume exorbitante). Bolojan a fost iniţial un simplu educator la o şcoală ajutătoare din micul oraş Aleşd, apoi prefect de Bihor. În guvernarea Tăriceanu a fost promovat în importanta funcţie de secretar general al Guvernului apoi a devenit primar la Oradea, ales de două ori cu scoruri generoase. Prea cinstitul Ilie Bolojan trăieşte zilele acestea eterna dilemă a politicianului local – să-l salveze pe Beni Rus sau să-şi salveze cariera politică. Sau ambele la un loc, chestie care îl va lăsa fără prea multă cinste la final…” (DOSAR DE POLITICIAN/REALITATEA TV/03.09.2013)
Postat 02 Iunie 2015, 13:42 de TDS
BUN E VINUL GHIURGHIULIU!
Dorin Popa să-și vadă de vinurile lui! IN VINO VERITAS! Este chiar absurd ca hotelurile din Oradea să susțină hotelurile din Felix?! Păi ar trebui să susțină contrariul!
Postat 02 Iunie 2015, 13:41 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON