URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Octombrie 2016, 17:31

Au început lucrările: Părăseala rămasă în urma fabricii Înfrăţirea va găzdui din 2017 centrul comercial Prima Shops (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Părăseala rămasă în urma fostei fabrici Înfrăţirea din Bulevardul Decebal va fi ocupată de un centru comercial modern.

"Oasis Retail & Development Consulting, un dezvoltator din Sibiu cu o experienţă de 14 de ani pe piaţa centrelor comerciale din România, anunţă demararea lucrărilor de construcţie pentru proiectul Prima Shops din Oradea", se menţionează într-un comunicat al companiei, dat publicităţii miercuri.

Galerii comerciale

Investiţie în valoare de 12 milioane euro, viitorul centru comercial va fi format din două galerii comerciale în vecinătatea Kaufland Ioşia, din care prima este programată să fie dată în folosinţă în luna martie a anului viitor, iar cea de-a doua în trimestrul doi din 2017.

Noua galerie comercială mizează pe vizibilizatea dată de frontul stradal de 120 metri către Bulevardul Decebal, bazinul de circa 60.000 de potenţiali cumpărători din imediata apropiere dată fiind vecinătatea cartierului Rogerius, cel mai populat din Oradea, şi de încă 150.000 de persoane aflate în jur pe distanţă de 10 minute de mers cu maşina.

"Când am ales Oradea pentru dezvoltarea proiectului Prima Shops am ţinut cont de nivelul ratei şomajului, respectiv 3,6%, unul dintre cele mai mici din ţară, de venitul pe cap de locuitor, care este peste media naţională, precum şi de faptul că aici este un important centru universitar, cu 3.000 de absolvenţi anual", a declarat Kurt Wagner, acţionar în cadrul Oasis Retail & Development Consulting.

Modă, beauty, sport, electrocasnice...

Deşi construcţia efectivă a clădirii nu a început încă, dezvoltatorul, care este în faza de amenajare a amplasamentului, îşi caută deja chiriaşi.

"Ne dorim să aducem un mix interesant pentru piaţa din Oradea, respectiv: modă, frumuseţe, articole de încălţăminte şi articole sportive, librărie şi papetărie, electronice şi electrocasnice, precum şi produse destinate copiilor", a spus Klaus Reisenauer, acţionar în cadrul companiei.

Oasis Retail & Development Consulting a intrat pe piaţa centrelor comerciale din România în urmă cu 14 ani, având finalizate 70 de proiecte cu o suprafaţă totală de 1,5 milioane de metri pătraţi de teren.

Compania este deţinută de Kurt Wagner şi Klaus Reisenauer, dezvoltatori cu o experienţă de 20 de ani şi cu proiecte implementate sub brandurile Prima Shops şi Family Center în Europa Centrală şi de Est (Austria, Ungaria, Cehia şi Slovacia).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Oradea shopping city
"venitul pe cap de locuitor, care este peste media naţională"
Postat 13 Octombrie 2016, 15:06 de excalibur
peste 10 ani
....peste 10 ani vom putea citi "..paraseala ramasa in urma ROMANIEI a fost ocupata de baietii destepti". Hal de tara, in loc sa construim fabrici dai inaite cu magazine, de fapt suntem o piata de desfacere pentru cei care produc. Si din pacate nu suntem noi, noi consumam, mult si prost.
Postat 13 Octombrie 2016, 13:40 de FLORIN64
Lotus 2
Prima shops este legat de Kaufland nu are legatura cu Lotusul. E un proiect mai vechi, de vreo 10 ani, pe care se pare ca vor sa-l duca la capat. Lotus 2 se construieste si va fi in vecinatate, dar cu iesire spre T. Vladimirescu nu spre Decebal.
Postat 13 Octombrie 2016, 11:04 de andy
Lotus 2
Am o nedumerire. Pana la urma actionariatul Lotus a vandut terenul ? Initial exista un proiect pentru constructia unei galerii comerciale detinute de actionarii Lotus. Ce s-a intamplat cu proiectul respective ?
Postat 13 Octombrie 2016, 09:56 de levaif
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON