URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2012, 18:13

Paprika, de negăsit: Poliţiştii au demarat procedura pentru a-l da în urmărire internaţională

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Interlopul orădean Iuliu Kiss, condamnat la 5 ani de închisoare după tragicul accident rutier petrecut la intersecţia străzilor Meşteşugarilor şi Barcăului şi soldat cu moartea unei tinere şi rănirea gravă a altor două, a dispărut. Bărbatul, cunoscut sub numele de Paprika, a fost dat în urmărire naţională iar poliţiştii au demarat procedurile pentru darea lui în urmărire internaţională.

Kiss a dispărut din Oradea imediat după ce Curtea de Apel Cluj a pronunţat, luni, sentinţa de condamnare pe numele lui. Poliţiştii trimişi miercuri dimineaţa să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei de 5 ani de închisoare încasată de bărbat au cerut imediat darea lui în urmărire naţională şi au demarat procedurile pentru obţinerea unui mandat european de arestare pe numele interlopului.

"A fost căutat la mai multe adrese încă dinainte ca Judecătoria Oradea să emită mandatul de executare al pedepsei dispuse în cazul său şi să ni-l comunice, aşa cum prevede procedura. Mandatul ne-a fost comunicat azi (miercuri, n.r.), la ora 10, însă noi am făcut verificări informativ de luni, de când am aflat de condamnarea lui din presă. E dispărut. Oricum, am demarat procedurile pentru emiterea mandatului european de arestare, e dat în consemn la frontieră, o să-l găsim", a declarat pentru BIHOREANUL şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa.

Iuliu Kiss a fost eliberat pe o cauţiune de 55.000 lei în luna ianuarie a acestui an, în timp ce procesul său se afla încă pe rolul Curţii de Apel Oradea, măsură prin care a fost obligat să respecte anumite interdicţii până la soluţionarea definitivă a cazului. Între altele, Kiss avea şi interdicţia de a nu părăsi judeţul fără permisiune. "Avea un program stabilit, pe care l-a respectat. S-a prezentat de fiecare dată la Poliţie, când a fost chemat. Până la pronunţare. După aceea nu a mai fost de găsit", a declarat şeful Poliţiei Bihor.

Deşi căutată de BIHOREANUL, Lacrima Stan, avocata lui Iuliu Kiss, cea care l-a reprezentat în timpul procesului derulat la Curtea de Apel Cluj Napoca, nu a putut fi contactată pentru lămuri circumstanţele în care a dispărut clientului ei.

Iuliu Kiss a fost condamnat, prin sentinţă definitivă şi executorie, pentru accidentul provocat anul trecut, la intersecţia străzilor Meşteşugarilor cu Barcăului. Băut fiind, la volanul unui Mercedes de lux, el a intrat fără să oprească la Stop în intersecţie, omorând pe loc o tânără, pe Adriana Jurcan, şi rănind grav alte două, geamăna celei dintâi şi verişoara acestora, care circulau regulamentar cu un Tico.

Detalii, în articolul "Sentinţă finală: Paprika a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare!"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
te vom cauta Paprika
Stimate Paprika , daca POLITIA nu te gaseste , te va gasi bratul lung al justitiarului . Nu te va durea nimic , iti promitem.
Postat 08 Iulie 2012, 15:31 de menumorut
aiurea!
ma ingrozesc cand aud asemenea aberatii.DE NEGASIT! culmea ca era in mainile lor dar l-au facut scapat, nu? banii vorbesc! daca era un X,necunoscut din oradea sau din alt loc fara legatura cu interlopiisi justitia si politia[ca toti fac parte din aceeasi oala!] nu mai scapa de condamnare cu toate expertizele din lume si atunci sa mai credem in justitie.oare?
Postat 08 Iulie 2012, 13:54 de maia
Şerban Huidu
Fostul realizator TV Şerban Huidu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă în urma accidentului soldat cu trei morţi, a fost condamnat, vineri, de Judecătoria Braşov, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.
Postat 30 Iunie 2012, 00:07 de Şerban Huidu
nesimtire
tara asta e condusa de fostii nostri colegi analfabeti de la scoala, toate functiile importante sunt ocupate de ei,.Ma intreb cand o sa se revolte odata lumea impotriva lor.Ar merita impuscati toti !! Doamne ajuta sa patiti si voi gunoaillor ce a patit aceasca fata nevinovata!!
Postat 29 Iunie 2012, 16:29 de xyz
o sa platiti!
Deci eu nu stiu cum pot sa doarma acesti ''oameni'' care cu buna stiinta l-au ajutat pe acest gunoi sa scape!! Voi chiar nu va ganditi ce durere si neputinta simte in suflet familia victimei, cand vad ca tot ce au avut ei mai drag pe lume, nu mai e si nu pot sa faca nimic impotriva sistemului asta jegos...mie jena sa stau in asa tara!! O sa va plateasca cineva acolo sus si voua cu varf si indesat!
Postat 29 Iunie 2012, 16:25 de unu
parpika si militienii
ar trebui bagati in locul lui la zdup militienii si judecatorii care l au lasat liber....
Postat 29 Iunie 2012, 01:39 de garcea
Poli(u)tia????
Daca a fost eliberat, pe cautiune, era clar ca existau sanse ca el sa plece din tara. In astfel de cazuri, nu ar trebui pus in consemn la frontiera, asa preventiv?? Pan' la urma e un infractor, nu te poti baza ca el se va tine de cuvant si nu va pleca. La noi politia se bazeaza pe cuvantul dat si pe 3 acte semnate in sictir? Felicitari Polutiei Oradene!
Postat 29 Iunie 2012, 00:32 de calin
mai sa fie ...
Nu a plecat nenea Paprika de capul lui , sunt ferm convins ca a fost indemnat de ,,organele competente'' sa plece ca sa scape de jeguri.Sta si el in Hawaii cativa ani pana la prescriere si apoi vine linistit acasa si mai omoara pe careva.MULTUMIM M.A.I PENTRU SIGURANTA SI INCREDEREA DVS!!!
Postat 28 Iunie 2012, 16:25 de Emilut din Germania
romanica
in tara asta de cacao, politia si justitia sint capetele coruptiei si crimei organizate... vai de noi, mafioti in robe si criminali cu cascheta.
Postat 28 Iunie 2012, 13:51 de halal justitie
fara inchisoare
Ce vrei sa spui "fara inchisoare"? Contra ce/cui vrei sa protestezi? Scrisul tau seamana cu al unui copil de gradinita cu ADHD. Explica mai detaliat ce vrei sa spui sa intelegem si noi.
Postat 28 Iunie 2012, 12:42 de andrei
fara inchisoare ! protest
dece sa faca inchisoare ca cineva din ura se razbuna, sa merga oriunde dar la inchisoare nu, ne a invatata nastase ce inseamna inchisoarea, prosti ajung acolo, amin! Iesim in strda si protestam:fara inchisoare nu suntem prosti sisitemului.Dati pedepse fara inchisoare daca nu schimbam tot ce ne dauneaza vietii.
Postat 28 Iunie 2012, 09:49 de fara inchisoare
PT IPJ
D-le Popa, ati aflat DIN PRESA despre condamnarea lui???? asta e grav, inseamna ca cineva nu si-a facut treaba. De ce au trecut 2 zile pana la emiterea mandatului???? Nu ar trebui sa faceti si d.voastra niste verificari???
Postat 28 Iunie 2012, 09:37 de LP
justitie curata?
Intrebatii pe marii judecatori care l-au pus in libertate cum se negociaza spaga;inca o dovada ca judecatorii romani judeca dupa mirosul banilor si a femeilor(in cazul barbatilor judecatori)care au trecut prin asternutul lor!!!Doar paprika stie cate femei a trimis acestor judecatori barbati frustrati sa ii alinte!!!!Oare cand vor plati si judecatorii pt greselile lo???!!!
Postat 28 Iunie 2012, 08:50 de doru
revoltat
Bravo justitiei! Inca o dovada despre anormalitatea din tara! Chiar suntem lasi! Ne meritam soarta! Mai rau si nu fie!
Postat 28 Iunie 2012, 08:34 de revoltat
A.................
Smardoiul asta o fi prin oras, ori prin vreun canton...in Elvetia....
Postat 28 Iunie 2012, 00:19 de A
cum functioneaza justitia la noi
daca ii un gainar imediat face nspemii de ani puscarie daca trebuie condamnat politic iara face puscarie sau daca ii un interes sa fie condamnat . in tara asta faci puscarie daca esti fraier sau daca ii un interes sa te elimine un dusman in rest te plimbi ca pasarea cerului
Postat 27 Iunie 2012, 23:25 de someone
Daca
Daca se vrea gasirea lui, il vor gasi, nu aveti idee cati angajati are sistemul de informatii in Romania. Numa bine
Postat 27 Iunie 2012, 20:24 de Oradean
La pariu ca nu il gasiti?
La pariu ca nu il gasiti si ca acest baiat de '2 lei' e mai smecher decat un Sorin Ovdiu Vantu sau un Nastase?
Postat 27 Iunie 2012, 20:16 de B
asa va trebuie votati din ura:))))
mare lucru! sa se impuste ca condamnatul nastase si sa dormiteze in spital nu la rahova :))))) usl a mintit poporul:))))
Postat 27 Iunie 2012, 18:23 de din ura votati
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON