URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Ianuarie 2011, 11:45

Pamela, tânăra de 16 ani, dată dispărută de poliţişti, se prostitua pe Borşului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul de Jandarmi Bihor a anunţat, vineri, că Pamela Florina Varga, tânăra în vârstă de 16 ani care a fost dată dispărută de poliţişti şi familie, după ce a plecat de acasă pe 29 decembrie 2010 şi nu a mai revenit, a fost găsită de jandarmi joi seară, pe strada Borşului, în timp ce se prostitua.

"Aceasta a fost sancţionată contravenţional de jandarmi, cu amendă în valoare de 250 lei pentru atragerea de persoane pentru practicarea de raporturi sexuale în schimbul obţinerii unor foloase materiale", se arată în comunicatul Jandarmeriei.

Adolescenta a fost predată Centrului de Primire în Regim de Urgenţă pentru Copiii Străzii - Oradea, iar jandarmii au înaintat documentele pentru pentru scoaterea ei de sub urmărire.

Florica Pamela Varga are 16 ani şi e din satul bihorean Lugaşu de Jos. "Tânăra a mai fost plecată în repetate rânduri de la domiciliu şi s-a întors", a precizat joi Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
"Munții noștri aur poartă [...încă], noi cerșim din poartă-n, poartă!” Ep. Să ne facem că lucram! II
1. @sabin – Prin termenul de aur, ma refer si la ”aurul cenusiu” al locuitorilor României. Si cazul social (prea) mediatizat, din păcate, nu face excepție; 2. De pe frontul combaterii ”etnobotanicelor”, nici un comunicat de presă? De exemplu, cu ce rezultate, s-au finalizat cele prezentate în articolul: ”Fiul adjunctului de la Jandarmi, implicat in trafic de droguri” (februarie, 2010)?
Postat 09 Ianuarie 2011, 16:24 de stefan
am un ceas citizen
ungurii nu au nimic, mai citeste, studiaza, o sa ti las si numarul de telefon sa vezi ce cladiri au numai in Oradea si Bihor, astea ce sant saracie, vezi Muzeul Tarii Crisurilor, 30 de alte mari cladiri din Oradea si zeci de conace si castele boieresti in tot Bihorul Poiana Florior, romanii nu au nimic de valoare nicaieri, nu ii laud dar au, intra pe google
Postat 08 Ianuarie 2011, 17:52 de sabin
pt sabin(resursa de prostie)
prost mai esti cocalare ! Romania e o tara bogata. Hotii au tot furat incepand cu ungurii vecinii de la vest si cu rusii vecinii de la est. cu toate astea Romania ramane o tara bogata. ungurii in schimb n-au nimic. rusii au resurse naturale dar nu mai sunt ale lor!
Postat 08 Ianuarie 2011, 17:03 de citizen
cu exceptia titlului
Cu exceptia titlului pe care l ai dat observatiilor tale, acestea sunt foarte bune. Cu titlul nu sunt de acord pentru ca asta cu Romania este o tara bogata, eu personal sunt satul ,iti dau exemplu de alte 15 tari europene mult,mult mai bogate inclusiv in bogatii naturale Polonia, Ukraina, F.Rusa, Germania, Franta.....la noi asta cu bogatia este o boala Stefan, e ca si cand ai merge in vizita la o prietena in adolescenta despre care ai auzit ca e foarte bogata si ti ai creat o impresie si gasesti o garsonira cf II
Postat 07 Ianuarie 2011, 20:09 de sabin
cu exceptia titlului
Cu exceptia titlului pe care l ai dat observatiilor tale, acestea sunt foarte bune. Cu titlul nu sunt de acord pentru ca asta cu Romania este o tara bogata, eu personal sunt satul ,iti dau exemplu de alte 15 tari europene mult,mult mai bogate inclusiv in bogatii naturale Polonia, Ukraina, F.Rusa, Germania, Franta.....la noi asta cu bogatia este o boala Stefan, e ca si cand ai merge in vizita la o prietena in adolescenta despre care ai auzit ca e foarte bogata si ti ai creat o impresie si gasesti o garsonira cf II
Postat 07 Ianuarie 2011, 20:09 de sabin
pt. andyyyy-handyyyy
te andyyyyy-handyyyy tu cand ai fost treaz ultima data ? iti mai aduci aminte ?
Postat 07 Ianuarie 2011, 16:25 de hahahaha...
ei na dar ce sa faca?
ONG in mecanism perfect legal de spalarea baniilor idem POLITIA, IDEM PRIMARIA, IDEM INVATAMANTUL, se spala banii pentru anumite categorii sociale si ceilalti cotizeaza superrr situatiune ne mai raman FURCILE si Topoarele:))
Postat 07 Ianuarie 2011, 16:15 de andyyyy
"Munții noștri aur poartă [...încă], noi cerşim din poartă-n, poartă!” Ep. Să ne facem că lucram!
1. Cum se implică, la concret, în prevenirea unor asemenea drame/cazuri sociale, respectiv în eliminarea cauzelor reale ale acestora, tot felul de ”amazoane”, inclusiv parlamentare de Bihor? De câte cazuri de acest gen, s-au cupat, punctual: a) Dnele parlamentar de Bihor? b) ONG-uri, ca ”Femei pentru femei”? c) Uniunea femeilor Bihor - dna vicepreședinte, soție de fost procuror-şef comunist? Dar instituţii abilitate ale statului român, ca: a) Poliţia (de proximitate a) jud. Bihor? b) Prefectura de Bihor (inclusiv dna Adelina Coste)? 2. Pe când şi poze şi cu: proxeneţi, interlopi, bine ”mulgători” ai banului public, falimentatori de foste unităţi economice de stat, numiţi politic, bine "stimulaţi"/premiați, dar fără rezultate eficiente concrete, profesori şpăgari, sau care cer (și) favoruri sexuale studentelor lor? 3. Pe unde mai lucrează, unii ca: comisarul Moldovan, sau Eliot Ness? Sistemul ”PCR&Secu”&sons, ştie de ce!
Postat 07 Ianuarie 2011, 13:52 de stefan
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON