URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Mai 2010, 09:55

OTL plăteşte 50.000 de lei Universităţii Partium pentru a număra orădenii care se dau cu tramvaiul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Regia de Transport Local va plăti 49.920 lei Universităţii Creştine Partium pentru realizarea unui studiu sociologic care să stea la baza strategiei de dezvoltare a OTL. "Conducerea regiei şi-a dorit un studiu serios care să stabilească gradul de satisfacţie a publicului călător faţă de serviciile oferite de OTL, dinamica fluxului de călători, necesitatea prelungirii unor trasee sau de înfiinţare de noi staţii", a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Carmen Tocuţ, purtătorul de cuvânt al OTL.

Studiul va fi realizat de catedra de sociologie a Universităţii Creştine Partium, cu concursul specialiştilor din cadrul Zonei Metropolitane Oradea, şi va avea două componente majore.

Prima etapă va demara luni, 10 mai, când peste 50 de studenţi vor ieşi zilnic pe traseele mijloacelor de transport în comun pentru a monitoriza de-a lungul întregii zile numărul de călători care urcă şi coboară în fiecare staţie. În paralel o altă echipă de studenţi va face scurte sondaje de opinie în rândul călătorilor pentru a stabili gradul de satisfacţie al orădenilor cu privire la serviciile prestate de regie şi aşteptările pe care le au aceaştia de la OTL.

Cea de-a doua fază a studiului va demara în luna iunie, când echipe de studenţi vor împărţi orădenilor sondaje de opinie mult mai complexe pentru completarea cărora subiecţii vor avea nevoie de circa 20 de minute. "Vom stabili un eşantion de circa 800-1.000 de persoane care vor răspunde la întrebări mult mai multe, cum ar fi posibilitatea să renunţe la folosirea autovehiculului propriu, la necesitatea schimbării sistemului de tarifare, la necesitatea achiziţionării de autovehicule noi sau de înfiinţare de noi trasee", a declarat profesorul Szekedi Levente, sociolog la Universitatea Partium.

Specialiştii estimează că studiul sociologic va fi finalizat în cursul lunii octombrie, când conducerea OTL va avea tabloul complet al informaţiilor necesare pentru stabilirea strategiei de dezvoltare a regiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
criza sau nu ?
in perioada de criza maxima primarul aproba cheltuirea a 50 mii lei pentru sondaje de opinie !!! de ce nu a solicitat ajutorul functionarilor pubici in realizarea acestor sondaje ? cred ca ar fi fost multi fuctionari cu salarii de 700 - 800 de lei dispusi sa-si suplimenteze veniturile cu o activitate efectuata dupa program desigur , de 3- 4 ore zilnic !!!!
Postat 10 Mai 2010, 17:04 de vlad
OTL-ul si procedura de igienizare conforma.
Studiul sociologic va urmări și: 1. Starea de igiena și riscul de a te îmbolnăvi, în mijloacele de transport în comun OTL? 2. Modul de implementare (efectiva) a procedurii de dezinfecție în aceste mijloace, inclusiv măsurile preventive aplicate (ex: prelevări probe de sanitație/aer din mijloacele OTL, pentru determinarea încărcăturii microbiene)? 3. Eficienta (practica/calitativa) a controalelor DSP, în mijloacele OTL? Speram ca dl. Primar sa urmărească și aceste aspecte (în mod efectiv).
Postat 09 Mai 2010, 09:25 de stefan
DE LA MINE PT. TINE
O SPONSORIZARE DE CRIZA MASCATA !!O TALHARIE A BUGETULUI OTL LEGALIZATA !!!! DA VOI CE A-TI ASTEPTET ACUM ?! DOAR DE ASTA M-A NUMIT UNGURUL BOLOJAN COADA DE CIOCAN LA OTL SA POT SI EU FURA PT. UNGURII MEI !!! AM PUS CEVA SI DE LA MERTANE SI DE LA VOLVO KFT ASA CA CIOCU MIC CA SUNTEM LA PUTERE DE 20 DE ANI SI INCA NU AM TERMINAT !!! DE DUS LA BUDAPESTA TOT CE SE PUTEA DUCE !!!!
Postat 08 Mai 2010, 10:52 de CIUZI
romaneste
Sunt convins ca se va intreba romaneste, bai p...lelor!!! Sunt ungur si nu am nici un dubiu ca suntei sovini cu aceste comentarii! Cu ce au gresit studentii de la Partium ca sunt unguri si fac in limba romana cea ce nu s-a facut nici o data pana acum in Oradea???? De ce nu verificati ca a fost si "marea" Universitatea din Oradea, care s-a retras din ofertare ca lor le trebuieau bani multi si nu aceste maruntisuri... Universitatea Partium a acceptat colaborarea si pe bani putini .... in mod cinstit si nu a dorit jupuirea OTL-ului !!!
Postat 07 Mai 2010, 23:54 de anonim UNGUR
Sunt BIPEZI?????
Orice KKT daca e unguresc este foarte bun si aprobat de ..........
Postat 07 Mai 2010, 13:17 de cori
eh
pai se stie,cele mai sigure metode de scos bani este o reteta veche de cand e lumea asta democratica,studii peste studii,de fezabilitate de,de,de,se inventeaza orice studiu numai sa coste bani,poate ne explica pe ce se duc banii aia ?doar nu o sa le dea studentiilor o mare parte din bani,cred ca o sa le dea o MARE mica parte din bani,e la moda!
Postat 07 Mai 2010, 12:12 de eu cu mine
inca un studiu ????
universitatea oradea a facut si ea un studiu de genul asta acum vreo luna ...deci ...OTL are bani de aruncat pe garduri ...adica sa faci un studiu de 2 ori ...hmmmmmmm ciudat cum se duc banii OTL-ului
Postat 07 Mai 2010, 11:11 de anca
UDMR
bagami-as sa nu zic ce, romani nu au decat sa taca si sa suga ciorapu, pt ca unguri au ajuns la potere si se vede ca se ajuta intre ei. In schimb noi romani in tara noastra ne furam unu pe altu , ca apoi sa ne plangem !! ne meritam soarta toti. sunte-m saraci europei si tot nu ne trezim
Postat 07 Mai 2010, 10:30 de Iorga
ha?
Macar universitatea oradea a fost intrebata? a fost cautata oferta cea mai buna?? se vede ca ghiusi conduce OTL-ul.. dati-le bani macar sa invata romaneste sa stie cum sa ne intrebe... Daca era corect puneati si romani si maghiari sa faca acest audit, in cazul vostru o sa i intrebati numa pe unguri... tara de kkt... da-mi bani la buget sa i manance altii..
Postat 07 Mai 2010, 10:29 de ce ma
Interesant
Sondajele se vor desfasura in limba maghiara?
Postat 07 Mai 2010, 10:05 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON