URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Februarie 2014, 18:01

OTL a ales firma care îi va pune la dispoziţie controlorii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea OTL a decis la sfârşitul anului trecut să renunţe la propriii controlori şi să apeleze la serviciile unei firme de leasing de forţă de muncă, organizând o procedură de achiziţie directă pentru "asigurarea forţei de muncă pentru activitatea de controlare a legitimaţiilor de călătorie în tramvaiele şi autobuzele din Oradea".

Până la termenul limită, adică pe 21 ianuarie, la ora 10, la sediul OTL au fost depuse trei oferte (SC Italmarco SRL, SC Barnett McCall Recruitment SRL şi SC Minvesea SRL), dintre care, în urma evaluării, două au fost declarate eligibile, cea a firmei Minvesea fiind eliminată după cererea unor clarificări.

"Reprezentanţii firmei nu aveau ca obiect principal de activitate leasing-ul de forţă de muncă, aşa cum cerusem în documentaţie, ci era un service auto. În plus, oferta nu era calculată corect. Dacă iniţial avea valoarea de 228.000 de lei, după ce le-am cerut explicaţii a urcat la 342.000 de lei", a declarat pentru BIHOREANUL jurista Mihaela Maliţa, membră în comisia de evaluare a ofertelor.

Dintre celelalte două firme rămase, OTL a ales oferta cu preţ mai mic, şi anume cea a SC Barnett McCall Recruitment, cu sediul în Bucureşti şi filială în Oradea, care a cerut pentru furnizarea forţei de muncă şi pentru taxa de administrare pentru şase luni 247.916 lei. Italmarco depusese o ofertă de 251.500 de lei. În documentaţia postată pe site-ul OTL, societatea estimase cheltuielile necesare la 252.000 lei. "Firma SC Barnett McCall Recruitment a fost anunţată că a fost desemnată câştigătoare şi urmează să se semneze contractul", a adăugat Mihaela Maliţa.

Aşadar, în următoarele şase luni OTL îşi va face controalele în tramvaie şi autobuze cu 20 de persoane angajate de o firmă intermediară, decizia fiind luată şi în urma scandalurilor în care au fost implicaţi în 2013 controlorii societăţii, 8 dintre ei fiind prinşi în flagrant cerând sau luând mită.

Citeşte pe aceeaşi temă: Boacteri "cu chirie": OTL renunţă la propriii controlori şi contractează serviciile unei firme care "închiriază" forţă de muncă

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
vai,vai..
Multe succesuri,in frunte cu pulitrucul Labanc lotzi Vasilica,angajat la NEXTGEN ROMTELECOM Craiova-Oradea cu 60 milioane pe luna...Alooooo cum e asta cu 2 salarii ,cite prune are-n gurita acest udemerist?????????????Aloooo sefule nu te mai saturi ?Alooooo?????????
Postat 05 Februarie 2014, 07:59 de gheorghe@sandor
OTL alege?
Nu criteriile de licitatie au dat castigatorul? Tot seful decide alegerea pe care o s-o declare corecta?
Postat 04 Februarie 2014, 12:18 de Baby
sictir
250000/6=40000/20=2000 ron daca scadem profitul firmei+taxe la stat=salar minim=spaga asta e
Postat 03 Februarie 2014, 19:58 de catalin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON