URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2012, 08:09

Orădenii nu par dornici de proteste: În total, doar 10 oameni au manifestat împotriva lui Ponta (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii sau n-au nimic împotriva suspendării preşedintelui Traian Băsescu şi a hotărârilor luate de USL în ultimele zile, sau le e lene să iasă din case.

Dacă în alte oraşe ale ţării, mobilizaţi de PDL-işti sau de Iniţiativa Civică de Centru Dreapta, mitingurile împotriva actualei guvernări au strâns zeci sau chiar sute de oameni, la Oradea a fost linişte deplină. Aşa zisul protest organizat "spontan" în Piaţa Unirii miercuri seară a strâns, în total, doar 10 oameni, care au manifestat paşnic. Ei păreau să se fi strâns mai mult la un pahar de vorbă decât să protesteze.

La ora 19, pe când a fost anunţat evenimentul, doar 4 persoane se aflau în Piaţa Unirii, la statuia lui Mihai Viteazul. Dacă n-ar fi fost un domn care ţinea la spate, în folie A4, un mesaj "My name is copy. Copy paste", cu trimitere directă la acuzaţiile de plagiat aduse la adresa premierului Victor Ponta, nici nu ţi-ai fi dat seama că oamenii protestează.

Păreau mai mult un grup de prieteni sosiţi în parc să dezbată politica, enervaţi de "dictatura" USL, manifestată prin schimbarea preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, dar mai ales prin demersul de suspendare a preşedintelui.

"Nu cred că e normal ce se întâmplă. Schimbarea Avocatului Poporului sau restrângerea atribuţiilor Curţii Constituţionale sunt câteva măsuri abuzive. Cei de la USL conduc după capul lor", a spus unul dintre participanţi, care considera PDL-ul mai bun decât actualii guvernanţi şi era supărat că românii sunt "un popor de oi", căci nu ies din case ca să protesteze şi că iau de bun ce li se dă.

Vestea protestului s-a răspândit pe Facebook şi pe mailuri. "Am vrut nu doar să stau acasă şi să comentez. Am vrut să vin aici ca să fac şi eu ceva. Nu sunt de acord cu suspendarea lui Traian Băsescu. Eu recunosc, sunt "băsistă". Asta-s eu", a spus Angela Tocilă, unul dintre iniţiatorii protestului.

Ca să fie mai convingătoare, femeia a făcut şi un banc pe seama plagiatului lui Ponta, aducând cu sine cartea Colţ Alb, de Jack London, dar a lipit, peste autor, o bucată de leucoplast pe care scria Victor Ponta.

Până la ora 20, în Piaţa Unirii au mai ajuns 8 participanţi, majoritatea susţinători ai organizaţiei Noua Republică, condusă la Oradea de scriitorul Traian Ştef. De altfel, omul de cultură şi-a făcut apariţia la întâlnire purtând în piept un fel de legitimaţie prinsă cu ac de cămaşă, pe care scria cu majuscule "Golan", iar dedesubt, cu litere de mână, Iliescu. "Am păstrat-o din anii 90 şi o port pentru că ceea ce s-a întâmplat în mai-iunie '90 se întâmplă şi acum. Am fost şi eu acolo, atât la Timişoara cât şi la Bucureşti", a spus Traian Ştef.

La final, tuturor participanţilor li s-a împărţit afişe pe care scriau mesaje anti-USL, precum "Eu citez, nu plagiez", "Tăcerea noastră e puterea lor" sau "Daţi dom 'le o ghilimea să ajungă la toată lumea". Oamenii au făcut o poza de grup ţinând bucăţile de hârtie în aşa fel încât să fie vizibile, dar nu au scandat nici o lozincă. Au promis, totuşi, că zilele următoare se vor întoarce din nou. Până când vocea le va fi auzită.

Interesant este că, în vreme ce în Capitală şi-au mobilizat oamenii să participe la aceste manifestări, PDL Bihor a ţinut să precizeze că evenimentul din Piaţa Unirii nu are nici o legătură cu partidul. Din partea organizaţiei judeţene nici un reprezentant nu va pleca la Bucureşti, să se solidarizeze.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
32 Comentarii
ianuarie-iulie
In ianuarie jandarmii au legitimat si a trimis acasa \'\'invitatii\'\' celor care au iesit sa protesteze impotriva lui basescu pentru ca a fost un protest ilegal.Acest protest ce a fost?tot o mana de oameni au fost si atunci..pacat ca majoritatea faceau parte din galeria unei echipe de fotbal.pd-listilor vreti democratie?jandarmeria=securitatea poftiti democratie
Postat 05 Iulie 2012, 20:36 de sd
nimic
oamenii acestia parca pledeaza pt dreptul de autor...............doar atat sugereaza.
Postat 05 Iulie 2012, 15:43 de eu
Thanks, fishface.
@-_- Din pacate, tu nu esti singurul "intelijent" de aici.
Postat 05 Iulie 2012, 14:59 de Merlin from Berlin
rugaminte pt administratorii ebihoreanului
Ii rog pe administratorii ebihoreanului sa i-a masuri impotriva celor care nu stiu purta un dialog civilizat. Pastrarea acestora pe lista de discutia e o jignire la adresa celor cu bun simt. Multumesc!
Postat 05 Iulie 2012, 14:47 de copy paste
titlu
noroc cu "merlin", care e singurul destept de pe aici.
Postat 05 Iulie 2012, 14:43 de -_-
WTF?
Risca pe dracu facut ghem! Sunteti prosti gramada!
Postat 05 Iulie 2012, 14:38 de Merlin from Berlin
cine doreste asta? dar cine si-o asuma?
Romania risca sa fie scoasa din UE (vedeti presa europeana) #.T_SQLoWovGo.facebook
Postat 05 Iulie 2012, 14:34 de copy paste
Mai bine huligan, Decit dictator
A fost o data ca-n povesti A fost in Romania, O mare gasca de golani, Ce-au alungat sclavia. Noi nu ne-am confundat nicicind Cu "oamenii de bine", Numiti si neocomunisti Cu fara de rusine. R: Mai bine haimana, Decit tradator, Mai bine huligan, Decit dictator, Mai bine golan, Decit activist, Mai bine mort, Decit comunist. Vrem libertate Nu comunism Si nici schimbari de forme Si deaceea, securisti, Sa nu ne puneti norma. Noi nu vrem neocomunism, Nici neolibertate, "Democratii" originale Si nici minciuni sfruntate. R. Ne-ati intrebat ce vrem aici Dar stie toata tara, Noi sustinem punctul 8 De la Timisoara. Sa cada patru-sapte-trei Ce tine TVR, Legînd in lanturile ei, Chiar si cuvintele ! R. Alegeri fara comunisti, Fara nomenclatura, Si nu va temeti de golani Fara coloratura. Din cei care au murit Ne-am reintors naluci Sa nu mai fie cum a fost Macelul de atunci R: Mai bine haimana, Decit tradator, Mai bine huligan, Decit dictator, Mai bine golan, Decit activist, Mai bine mort, Decit comunïst. ?v=2eiQ4sLsC00
Postat 05 Iulie 2012, 14:30 de Attila
protest de intelectuali
Da, e adevarat; asa arata un protest al intelectualilor: unii stau acasa si protesteaza in fata feisbok-ului ;-) , alti nu vin din lehamite, oar cei care vin sunt prea cu bun simt si nu vor sa deranjeze. :-(
Postat 05 Iulie 2012, 14:29 de copy paste
...
Ce-mi place mie cum au invrajbit politicienii astia tara...ori pro ori contra Basescu...pina la fanatism!Vai de poporul asta...
Postat 05 Iulie 2012, 13:44 de calin
protestele și Oradea
Orădenii protestează doar dacă Primăria decide să închidă terasele sau să pună taxe suplimentare pe alcool
Postat 05 Iulie 2012, 13:08 de 0mu
:)))))))))))))
@-_- Dream on stupid, dream on! or should i say valentine?
Postat 05 Iulie 2012, 12:45 de Merlin from Berlin
sens
intelesul intregii scene rezida in numarul si fetzele participantilor
Postat 05 Iulie 2012, 12:37 de eu
titlu
@Merlin from Berlin: ce bine ar fi in tara asta fara oameni ca si tine!
Postat 05 Iulie 2012, 12:28 de -_-
Yeah, right, fishface!
@-_- Zau? Se vad deja efectele insolatiei asupra creierasului tau cretin sau imbecil? Sau amandoua? Sau nu ti-ai luat tratamentul prescris de medic?
Postat 05 Iulie 2012, 11:55 de Merlin from Berlin
titlu
@Merlin from Berlin: Vezi? Ti-am zis ca esti prea prost sa intelegi.
Postat 05 Iulie 2012, 11:30 de -_-
Pupinbasisti din toate pietele uschiti-va!
10, dar prosti toti gramada! Slabi basisti, mister stefulica mai bine scrie niste poezi sau poezii, na cum preferi, iar restul vedeti nu stati prea mult in soare ca vi se ard toti neuronii (vreo trei de caciula)! Cei care il iubesc atat de mult pe bashinescu, sa-l ia acasa la ei, sa-i dea de mancare, etc., sa-l culce in pat cu nevasta lor, pe banii lor, ca banii publici ia papat destul si degeaba! Apropo, de cand niste indivizi dubiosi sunt institutii? Ma refer aici la blaga, anastase si alti pupincuristi ca ei!
Postat 05 Iulie 2012, 11:26 de Merlin from Berlin
titlu
Sustinatorii usl sunt atat de prosti, incat nu pot sa conceapa ca cineva poate sa fie impotriva psd-ului si a pnl-ului, fara sa fie pro pdl. Nici nu are rost sa le mai explici asa ceva. Daca nu esti destul de inteligent sa iti dai seama ca ceva e putred dupa ce ai vazut cum toti politicienii din psd si usl au facut front comun pentru sustinerea infractorului adrian nastase, ce sa te mai astepti sa isi dea seama ca vor doar sa puna mana pe justitie sa isi scape infractorii din partidele lor? Cat despre plagiat... daca tot ai plagiat, si stii asta, macar stai dracului in banca ta, nu te propune in functia de prim-ministru. Am o intrebare pentru usl-istii astia convinsi: cum se explica faptul ca Apostu, primarul Clujului, membru pdl, a fost arestat si condamnat daca justitia a fost calarita de T. Basescu si ceilalti membrii pdl?
Postat 05 Iulie 2012, 10:40 de -_-
o rugaminte! munciti ceva pe banii mei
VA ROG UN LUCRU NU MAI COMENTATI DIN BIROURILE PRIMARIE...PT CA SUNT UN CETATEAN CARE ISI PLATESTE TAXELE NU CA SA DATI VOI COMENTARII!!!
Postat 05 Iulie 2012, 10:27 de redbull
inca dormiti...mergeti la scoala!!! va rog!!!! cititi o carte ceva ca traiti intr-un intuneric trist
nu am o problema ca pica base...ma doare-n basca de el...sa pice...ma doare ca astea vor sa calareasca justitia ...cu ce a calarit videanu sau udrea justitia ?(nu ca as fi sustinatorul lor...DAR VAD CA NASTASE SCAPA PT CA ISI INSCENEAZA SINUCIDERI ...VAD CA FELIX SCAPA PT CA E SMECHER SI VAD CA MULTI SCAPA...CULMEA DOAR DE LA USL)....eu stiu un lucru democratia asa cum o stim noi...se bazeaza pe separatia puterilor in stat care asigura echilibrul si anume puterea executiva puterea legislativa si puterea judecatoreasca ....si exista o problema mare cand una din aceste puteri nu mai exista in acest caz justitia ...si anume este dictatura ...fie a legislativului fie a executivului...sunteti niste giboni care nu stiti pe ce lume traiti...la strand cu voi...ca si asa munca nu v-a placut!!!
Postat 05 Iulie 2012, 10:25 de white flag
noua republica dispari!
din nefericire observ ca diversiunea securist-basista prinde in special la cei tineri. ma asteptam ca astia sa fie mai feriti, ca n-au trait in comunism sa li se spele creierele precum celor mai in varsta. vai de capul lor! sa-l pupe pe base in dos pana nu mai pot!
Postat 05 Iulie 2012, 10:22 de mind
nu toti sunt plagiatori si hoti ca si PONTA
@ Eu gibonule dar nu toti plagiatorii au pretentia sa fie prim ministru...nu ai cum sa minimalizezi un furt de un asa nivel....din cauza aceasta pune in pericol toate diplomele emise in romania fie de licenta fie de doctorat sie masterat...si tampitule nu toti au plagiat ca si PONTA ...asa ca nu mai minimizati plagiatul este un FURT LA CEL MAI INALT NIVEL....esti un ...nu mai te calific in nici un fel ca imi dau seama ca nu am pe cine...TREZIREA!!!!
Postat 05 Iulie 2012, 10:17 de european
@white flag
@white flag: noi ne-am trezit de mult, tu vad ca ai dormit in ultmii ani. Justita e de mult calarita de basescu, macovei, udrea, videanu, ritzi cu toata clica lor. Asa ca, n te mira acum ca basesc va pica. Fiecare pasare pe limba ei piere.
Postat 05 Iulie 2012, 10:15 de unu
@nicu15
@nicu15: asteptam referendumul, sa votam demiterea ;). nu are rost sa ne stresam in caldura, in doua saptamani scapam de marinar. daca nu iti convine nu ai decat sa te tavalesti in chinuri! crapa, basistule!
Postat 05 Iulie 2012, 10:12 de unu
TREZITI-VA!!!!!!
INGUSTILOR LA MINTE ASTIA VOR SA PUNA MANA PE JUSTITIE SA ISI SCAPE TOTI BANDITII...CAT DE ORB SA FII....CAT DE PROST SA FII SA NU VEZI?????....VINA LUI BASESCU ESTE CA A LASAT JUSTITIA SA FUNCTIONEZE SI I-A ARESTAT SI PE USL-ISTI SI PE PDL-ISTI!!!! TREZITI-VA!!!! IAR CIREZILE DE VITE SI BOI SA MEARGA LA STRAND SA SPARGA SEMINTE SA II LASE PE CEI CARE AU CEVA IN MINTE SA HOTARASCA CA M-AM SATURAT CA TOTI PROSTII SA IMI HOTARASCA OAMENII CARE SA CONDUCA TARA...STATI IN VIZUINELE VOASTRE!!! VREAU O JUSTITIE LIBEREA !!! VREAU DEMOCRATIE !!!
Postat 05 Iulie 2012, 10:12 de white flag
Dna.
Asa m-am saturat de gluma asta cu "copy paste".... Ne-am trezit dintr-o data ca titlul de doctor se obtine asa usor, parca acest fenomen este numai de ieri. Daca te uiti un pic in curtile universitatilor o sa gasesti o multime de tineri cu titlul de doctor, care sunt convinsa ca si-au adus o contributie importanta in domeniul in care profeseaza :). Hai sa fim cinstiti si sa recunoastem ca orice absolvent de facultate poate obtine titlul de doctor prin metoda copy paste, care se practica de ceva timp.
Postat 05 Iulie 2012, 10:06 de Eu
ieri 10 azi 15 si numarul creste
unde sunt tampitii care protestau sa vina ponta la putere? stau ascunsi si isi plang de mila ca au iesit in frig pt un plagiator incompetent...toate hoardele au iesit ca si vitele in strada...acum au rezultatul...au iesit niste prosti sa puna un prost ...prim ministru...sa va fie rusine la toti!!!! needucatilor!!!!
Postat 05 Iulie 2012, 10:06 de nicu15
anti-basescu nimic?
Anti basescu nimic? hai sa iesim si astia multi care il vrem jos pe marinar.
Postat 05 Iulie 2012, 10:03 de unu
RUSINE PONTA RUSINE USL!!! PLECATI!!!!
voi fi si eu acolo!!! vreau un viitor liber pt copii mei! plagiatorul de ponta si usl-istii astea sunt inconstienti
Postat 05 Iulie 2012, 10:00 de radu mircea
!
Doar constipati!Le pare rau ca se destrama caracatita lui Base.Nu fiti ingrijorati si Ponta o va pati daca face prostii.Plecati acasa PDL-isti fustrati.
Postat 05 Iulie 2012, 09:56 de c-man
Venim
Dacă știam de protest mergeam și eu. Astăzi la ora 20.00 voi fi și eu acolo cu câțiva prieteni.
Postat 05 Iulie 2012, 09:38 de Vin si eu
HOP SHI NOI!
Am recunoscut cel putin doi reprezentanti ai partidului Noua Republica, de unde se vede ca protestantii sunt basishti sub acoperire
Postat 05 Iulie 2012, 08:44 de un apolitic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON