URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Aprilie 2013, 18:39

Orădenii, chemaţi să îşi spună părerea despre demolarea străzii Avram Iancu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viitorul se hotărăşte acum! Orădenii interesaţi de modul în care se va schimba faţa oraşului în următorii zece ani pot lua parte joi la consultarea publică cu tema "Conceptul general de dezvoltare urbană, Masterplanul Oradea 2030". Dezbaterea va avea loc de la ora 16 în sala mare a Primăriei.

Potrivit anunţului făcut de conducerea municipalităţii, la întâlnire sunt aşteptaţi toţi cei care prin propuneri şi sugestii pot contribui la îmbunătăţirea proiectului.

Printre sugestiile făcute de realizatorii masterplanului care va sta la baza viitorului PUG se numără idei şocante precum demolarea unui şir de case de pe străzile Avram Iancu şi Sucevei pentru fluidizarea traficului în centrul oraşului şi propuneri îndrăzneţe cum ar fi construcţia unui al doilea inel ocolitor al oraşului cu începere din sensul giratoriu din Calea Sântandreiului care să traverseze câmpurile cu ieşire în şoseaua Borşului după traversarea Crişului Repede pe un nou pod rutier.

Pe lista recomandărilor se mai numără amenajarea de parcări supraterane pe terenurile de sport ale şcolilor din cartierele aglomerate, copiii urmând să se joace de-asupra acestora, amenajarea de piste de biciclete de-a lungul cursurilor de apă şi amenajarea a două autorgări pentru preluarea traficului interjudeţean în Piaţa Bucureşti şi strada Nufărului.

Citeşte pe aceaşi temă şi "Ce facem cu Oradea? Planul Urbanistic General, care dă linia dezvoltării oraşului, se află în dezbatere publică"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
FOARTE BINE
FOARTE BINE!!!!AS VREA SA AUD CA SA LUAT SI DECIZIA!!!STR AVRAM IANCU ESTE O STR PLINA DE TIGANI,DAR NU ASTA ESTE PROBLEMA CUM ARATA CASELE!!!MAI BINE AR RADE SI STR CUZA VODA!!!!!
Postat 17 Aprilie 2013, 23:50 de FOARTE BINE
administrator
vai este o rusine mare ce citesc despre hotararea luata! Aceasta strada este o strada veche,o parte din mandria orasului,Ceausescu a ras destule cladiri cu renume,ne-au invatati in scoli numai prostii,nici in ziua asta nu stim cu siguranta adevarul despre istoria neamului nostru...avem cateva strazi foarte vechi in orasul nostru...cu o arhitectura nemaipomenita,,,,unele dateaza din vremea monarhiei!!! normal ca sant multe ascunzisuri si dedesupturi si interese sa se demoleze totul.Romani nu lasati acest frumos coltisor sa fie ras ...face parte din orasul nostru....este o bucatica unica care nu va mai sti nimeni despre ea niciodata si face parte din istorie.....iar unii nenorociti nu vor sa stie ce este istorie,,,,nu permiteti asa ceva pt ca sa se inbogateasca altii???
Postat 17 Aprilie 2013, 21:48 de emilia motan
bani....
numai atat vreau sa intrebi ca din banii cui o sa fie cumparate casele demolate?! nu din bani publici?! sau vrea bolojan ca proprietarii sa doneaza casele?! om bolnav esti tu bolojan! in bihor sunt cele mai jalnice salarii din romania si cele mai mari facturi de intretinere ! trebuit oprit omul asta nenorocit...sau vreti sa plateasca inca si nepotii nostrii porcaria ce a facut blojan?! pot sa ai un oras frumos dar degeaba daca mergi acasa si mor de foame !!!
Postat 17 Aprilie 2013, 19:15 de hitler
ar fii bine ca gen bolo sa ramana in oras numai
am avut un chiosc de ziare cadva ,m-a demolat dragul de primar ;il interseaza pe cineva ce vrea oradeanul cu alta religie de cat El;nu am nimic cu nimeni dar deja ii jaf pe fata iar care trge ii oradeanul,micul afacerist si ortodoximea neplacuta de Bolo.
Postat 17 Aprilie 2013, 16:33 de sabau eugen
zic
io zic sa demolam alesdu si sa trimitem bolovanu nebunu divortatu inapoi la spitalul de nebuni
Postat 17 Aprilie 2013, 13:59 de lupas
a
problema fluidizarii traficului o vad pe IUliu maniu ,acolo se produc ambuteiaje!
Postat 17 Aprilie 2013, 12:40 de a
PUG fara Arhitect!
Singura idee buna e cea cu centura ocolitoare care ar scuti orasul de traficul sufocant, in momentul de fata orasul neavand asa ceva, tot traficul dinspre vama trecand prin oras. Restul ideilor insa sunt rodul unor minti bolnave. Imi spune bolovanul cum poate Oradea sa-si faca plan de dezvoltare neavand Arhitect Sef?
Postat 17 Aprilie 2013, 12:34 de AB
GAZATI COPII !!!!!
Cum va poate trece prin cap sa faceti parcari in curtea scolilor???!!!Nu-i de ajuns poluarea din oras?Acum le bagati direct in nas, tevile de esapamente in clase si la orele de sport?In momentul plecarii sau al parcarii, masinile degaja cele mai multe gaze....Sunteti la propriu CRIMINALI NAZISTI daca veti da curs acestui proiect !!!Oameni !!!... Oradeni -Treziti-va!!!!Trebuie sa-l oprim pe nebunul acesta....
Postat 17 Aprilie 2013, 10:32 de Adrian
bolojamnisme
propun si demolare palatului vulturu negru,unde sa fie facuta o parcare de Tir-uri,demolarea unui rand de case pe primariei,pentru o autostrada cu 6 benzi,podul din centru sa fie mobil ,crisul repede urmand sa fie facut navigabil. bolojane cred ca te-a prins putin megalomania,fa o vizita la 6,stii unde e,sau si ala il demolezi sa faci vreun peco ceva....
Postat 17 Aprilie 2013, 09:15 de B
Intrebare?
CE SE INTAMPLA CU PROPRIETARII DE SPATII COMERCIALE CARE AU UN BUSSINESS PE strada Avram iancu si care bussiness le aduce un venit lunar? Cum va putea BOLO sa ii despagubeasca in asa fel incat sa nu ne afecteze afacerile?
Postat 17 Aprilie 2013, 09:09 de Ioana
citeste
"Orădenii interesaţi de modul în care se va schimba faţa oraşului în următorii zece ani pot lua parte joi la consultarea publică cu tema "Conceptul general de dezvoltare urbană, Masterplanul Oradea 2030".
Postat 17 Aprilie 2013, 09:00 de @cool
De unde bani?
Da suna foarte bine, fluidizare trafic, dezvoltare urbana, modernizare. Insa pe ce bani? Sa fie asta ultima teapa trasa orasului inainte ca Bolojan sa ne zica Adio? Suna a MEGALOMANIE. Orasul nu are bani si incalzirea costa enorm. De unde sa scoatem bani pentru asemenea proiecte megalomane?
Postat 17 Aprilie 2013, 02:01 de A.
ora 16, ziua si anul ?
Totusi in ce zi? avand in vedere ca articolul a fost publicat la orele 18
Postat 17 Aprilie 2013, 01:33 de Cool
rusine
sa trezit ceausescu......inca un dictator..
Postat 16 Aprilie 2013, 23:24 de sanyi
of , of , mai ,mai!
Totusi „deasupra” , stimate domn ! CARE CAP PATRAT VREA SA URCE COPIII PE BLOC ?
Postat 16 Aprilie 2013, 21:37 de titel
oare cati vor fi ?
acum vom vedea cata lume va fi prezenta
Postat 16 Aprilie 2013, 21:25 de
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON