URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Februarie 2017, 15:19

Orădenii, chemaţi iar la protest: Joi seară se va mărşălui din centru până în Rogerius!

După două ore de dezbateri cu reprezentanţii Jandarmeriei şi ai Poliţiei, orădeanul Sebastian Duma, unul dintre iniţiatorii protestelor din centrul Oradiei împotriva ordonanţei de modificare a Codurilor penale a obţinut, joi, aprobarea pentru a mărşălui pe noi trasee, care să ajungă şi în cartierele de blocuri.

Potrivit căpitanului Daniel Bizău, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor, marşul autorizat de joi seară va începe în Piaţa Unirii şi va duce până pe strada Transilvaniei.

Mai precis, traseul avizat este acesta: Piaţa Unirii – str. Traian Moşoiu – Piaţa Emanuil Gojdu – Podul Dacia – Bulevardul Gen. Magheru – str. Republicii – Bdul Ştefan cel Mare – str. Transilvaniei şi retur pe Bulevardul Ştefan cel Mare – str. Republicii – str. George Enescu – Parcul Traian (Instituţia Prefectului judeţului Bihor) – str. Republicii (pietonal) – str. Piaţa Regele Ferdinand – podul Sf. Ladislau – Piaţa Unirii.

Protestul va începe la ora 18, iar marşul propriu zis la ora 19.30. Întreaga manifestare va trebui să se încheie la ora 23.

Protestatarii au primit autorizaţie pentru diferite trasee, pentru fiecare seară, până pe 8 februarie inclusiv. Vineri seară, de pildă, ei vor mărşălui spre cartierul Cantemir.

Pe de altă parte, cafeneaua Lion (din strada Independenţei) a anunţat, pe Facebook, că va oferi gratuit ceai cald protestatarilor care merg în Piaţa Unirii. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Maestre, îţi pute ţinta!
"Lăsați România să-și găseasCĂ CAlea"
Postat 02 Februarie 2017, 20:38 de User anonimizat
PA !
@peterpan : Compara limbajul tau cu al meu si apoi vorbim si despre creier ! In rest....
Postat 02 Februarie 2017, 18:21 de TDS
@TDS
Tu chiar nu ai rusine? Pana si membrii PSD cu functii incep sa inteleaga la ce marsavie iau parte (iar aia putini care au si caracter se delimiteaza) si tu o dai inainte cu aceleasi texte pentru oameni fara creier? Aia nu citesc pe aici, aia se uita doar la TV, nu de alta dar cu cititul e mai greu. Deci lasa-ne cu minciunile tale mizerabile!
Postat 02 Februarie 2017, 18:04 de peterpan
???
@mitru: Voi o tineti langa cu amnistia ! Cu dezincriminarea ! A zis CCR cum trebuie definit " abuzul in serviciu " ? A zis ! A zis de prag ? A zis ! Despre ce vorbim atunci ?
Postat 02 Februarie 2017, 17:15 de TDS
@TDS bis
OUG ale guvernului tehnocrat NU au dezincriminat/amnistiat fapte de coruptie!!!
Postat 02 Februarie 2017, 16:27 de mitru
@TDS
Daca tot vrei sa dai copy/paste ale articolelor de pe DCNEWS (Antena3 online adica), fa copy/paste si la articolele despre demisiile anuntate de ieri incoace. In rest, sa ne vedem cu bine, adica pasnic, in strada!
Postat 02 Februarie 2017, 16:25 de mitru
!!!!!!!!!!!!!!
@vlad_oradea: Baţi câmpii ! Unde ai văzut tu ceva despre amnistie ? Grațierea intră în dezbatere în Parlament iar OUG 13 este de modificare a N.C.P. și N.C.Pr. ! Adică la fel cumau dat OUG și tehno ! PS : în continuare sper să nu fii acel Vlad la care mă gândesc eu !
Postat 02 Februarie 2017, 16:16 de TDS
PSD ciuma rosie
@tds, si care ma rog este cursul Romaniei, amnistie, gratiere, desfiintare DNA, legi favorabile pentru coruptie, trafic de influenta, marturie mincinoasa, ba tds esti cretin?
Postat 02 Februarie 2017, 16:07 de vlad_oradea
!!!!
Mircea Diaconu a făcut o declarație extrem de importantă, în Parlamentul European, prin care a atras atenția că votul popular nu este respectat. De asemenea, a spus că România trebuie lăsată să-și găsească singură calea. "Ca discuția să fie completă trebuia să aveți aici și un infractor din România, adică eu. Am fost anchetat în timp ce eram senator și Ministrul Culturii. Am fost anchetat timp de doi ani. La fiecare vizită la procuratură, era anunțată presa. Se încerca distrugerea mea publică. După doi ani, procurorul care mă ancheta mi-a zis: 'domnule Diaconu, nu am găsit niciun prejudiciu, dar vă trimit în judecată'. Cred că a și zâmbit cinic, ca un fel de victorie personală. M-a trimis în judecată cerând pentru mine doi ani de închisoare cu executare. Am fost achitat după alți doi ani. Nu vreau să vorbesc despre anii mei de chin și de cât am pierdut și de cât am îmbătrânit. În România este o enormă problemă, dar nu unde o discutați și unde o vedeți unii dintre dumneavoastră, ci în faptul că votul popular este modificat, furat și aruncat la coș prin alte metode decât cele democratice. Lăsați România să-și găsească calea singură, are toate instituțiile la îndemână! În România este democrație", a zis europarlamentarul.
Postat 02 Februarie 2017, 15:30 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON