URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Ianuarie 2015, 19:38

Orădenii, aşteptaţi la dezbaterea strategiei de dezvoltare a oraşului pentru perioada 2014 - 2020

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aveţi propuneri pentru dezvoltarea oraşului? E timpul să vă faceţi auzit! Primăria organizează miercuri de la ora 17, în sala mare a Primăriei, o dezbatere publică pe marginea proiectului strategiei de dezvoltare a oraşului în perioada 2014 - 2020.

Strategia schiţată de municipalitate cuprinde 44 de obiective şi 19 proiecte majore împărţite în 5 domenii de intervenţie de la infrastructură, transport şi mediu la administraţie publică şi turism.

Printre proiectele importante cuprinse în strategie se numără: construirea drumului de centură delimitate de giraţia din Calea Sântandreiului şi Şoseaua Borşului cu continuare până la intrarea în Biharia, realizarea unui pasaj subteran pe Piaţa Gojdu, extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canal în Oradea, construcţia unui ambulatoriu pentru Spitalul Judeţean şi a unui corp administrativ pentru Spitalul Municipal, reabilitarea unor clădiri importante precum Primăria, Casa Darvas la Roche sau Staţionarul II al Spitalului Judeţean Oradea, realizarea unui centru logistic intermodal în Episcopia Bihor sau extinderea liniei tramvai din Calea Aradului spre Universitate şi depoul din strada Atelierelor.

Vezi pe această temă şi "Planuri de milioane: Municipalitatea supune dezbaterii publice o strategie de dezvoltare locală cu proiecte de peste 200 milioane euro"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Uite PANSELUTA DE AUR!!!
NU SE POATE ASFALTAREA TUTUROR STRAZILOR DIN ORADEA, CANALIZARE si apa curenta pe fiecare strada, repararea si modernizarea tutror scolilor si gradinitelor? E prea complicat?
Postat 21 Ianuarie 2015, 15:17 de Adi_Oradeanul
Minciuni bolojeniste !!!
Este exact strategia prezentata de Filip in sedinta consiliului local din noiembrie 2007, gandita pana in 2026, pe care amatorii liberali ai PMO au copiat-o, schimband niste titluri scurte in unele mai lungi si invers, ca sa nu se prinda prostimea !!! Vrajeala !!! Luati strategia cu titlurile de programe si proiecte tiparita in 2007, comparati-o cu cea prezentata acum si veti vedea ce iese !!! Copy-paste ca Ponta si Mang ar fi chiar invidiosi !!!
Postat 21 Ianuarie 2015, 10:17 de WinDos
Oradean cu spirit civic ? PREZENT!
Oradean cu spirit civic ? PREZENT! Veniti de va spuneti pasul;acum precis veti fi auziti .
Postat 20 Ianuarie 2015, 22:34 de platona
retractez
Retractez! Cel putin in Bihoreanul a fost anuntata din decembrie data! Totusi ar fi fost bine sa ne fie reamintita cu 1-2 zile mai repede!
Postat 20 Ianuarie 2015, 20:39 de TDS
de ce se anunta atat de tarziu?
Si o astfel de dezbatere se anunta de pe o zi pe alta? Sau e alta bataie de joc a mult iubitului si stimatului BOLOJAN?(cu cat mai putini prezenti, cu atat mai bine). Pe site-ul PMO ultima postare de azi este la ora 15,27 si se refera la Pasajul Vulturul Negru! Eu altundeva nu am vazut nimic!
Postat 20 Ianuarie 2015, 20:33 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON