URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Noiembrie 2017, 16:31

Orădeni, plecăm în Grecia! Christian Tour lansează curse directe Oradea – Insula Creta (Chania)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După succesul înregistrat în sezonul 2017 cu cursele charter Oradea-Antalya, care au zburat încărcate peste 99%, tour operatorul Christian Tour a anunţat, pentru 2018, atât reluarea curselor către litoralul turcesc, cât şi o nouă destinaţie directă: Chania (insula grecească Creta).

Destinaţia: Creta! 

Anunţul oficial a fost făcut miercuri, la Oradea, de directorul executiv al companiei de turism, Doina Grigoraş, în prezenţa directorului Aeroportului Oradea, Gheorghe Paşc, şi directorului Agenţiei de Management al Destinaţiei Bihor, Banto Norbert.

Christian Tour va opera un zbor charter în fiecare săptămână către Chania, tot în parteneriat cu Blue Air, la fel ca spre Antalya, zborul inaugural fiind programat pe 20 iunie 2018, iar ultimul avion va pleca de la Oradea spre Creta în 19 septembrie 2018 (retur pe 26 septembrie).

Reprezentanţii Christian Tour estimează că peste 2.200 de turişti orădeni vor alege această destinaţie pentru vacanţa de vară. "Ne-am oprit asupra acestei destinaţii deoarece, din estimările noastre, mulţi turişti din zona Bihor au călătorit deja în insula Creta, cu preponderenţă pe partea estică (Aeroportul Heraklion). Ne-am dorit ca charterul operat spre insula elenă să fie cu adevărat o noutate şi de aceea am selectat un aeroport care deserveşte partea de vest a insulei", a precizat reprezentanta Christian Tour.

Pachetele pentru Chania pornesc în acest moment de la 355 de euro de persoană plus taxele de 95 de euro, sumă care acoperă 7 nopţi de cazare la un hotel de trei stele cu demipensiune. Turiştii care aleg un hotel de patru stele şi regim de masă all inclusive trebuie să plătească de la 569 de euro (+95 euro taxe) pentru un sejur de 7 nopţi de cazare.

Antalya cea curtată

"În ceea ce priveşte Antalya, vrem să reedităm povestea de succes Oradea-Antalya din această vară, când avioanele Christian Tour au fost ocupate aproape 100%. În cifre, un număr exact de 2.410 turişti din Oradea au ales pachetele noastre, care au inclus biletul de avion şi cazarea în staţiunea turcă. Rezultatele ne încurajează să revenim în sezonul următor pe aeroportul din Oradea cu un nou zbor charter pe săptămână, care va fi operat de compania Blue Air", a spus Grigoraş.

Primul avion spre Antalya va decola pe data de 9 iunie 2018, iar ultimul va pleca spre staţiunea turcă pe 15 septembrie (cu retur pe 24 septembrie).

"În acest interval, estimările noastre arată că vom duce în vacanţă în Antalya aproximativ acelaşi număr de turişti ca în 2017, adică peste 2.000 de persoane. Mă bucur să vă anunţ că, deşi mai sunt luni bune până la vară, turiştii orădeni îşi fac deja planuri de vacanţă pentru anul viitor, astfel că avem deja rezervate 15% din locuri pentru vara 2018", a adăugat directoarea.

În Antalya preţurile pornesc de la 327 de euro (plus 95 de euro taxe) pentru 7 nopţi de cazare în regim all inclusive la un hotel de patru stele. La o unitate de cazare de cinci stele, şapte nopţi de cazare în regim ultra all inclusive costă de la 383 de euro, la care se adaugă taxele de 95 de euro.

Întrebată de jurnalişti despre promovarea Bihorului, reprezentanta Christian Tour a precizat că judeţul este inclus în mai multe tipuri de pachete pentru turism intern realizate de tour operator şi distribuite românilor. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON