URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Septembrie 2013, 18:01

Orădeanul care acuză Allianz-Ţiriac că l-a înşelat protestează cu rabla prin oraş. Asiguratorul respinge orice vină (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La nouă luni după ce s-a răsturnat cu maşina pe o autostradă din Cehia, iar apoi nu a primit nicio despăgubire din partea companiei Allianz-Ţiriac, deşi avea o poliţă de asigurare CASCO pentru avarii şi furt, orădeanul Petru Ursache şi-a început protestul anunţat împotriva acestei companii, pe care o acuză că l-a păcălit.

Protest pe platformă

Marţi dimineaţă, după ce a obţinut de la Primărie autorizaţia necesară, bărbatul şi-a urcat pe un trailer autoturismul Citroen C5, expunându-l, pentru început, în parcarea din faţa Pieţei Rogerius. El a pus pe caroseria maşinii avariate panouri pe care a scris: "Atenţie! Cine face sau are asigurare CASCO la Allianz-Ţiriac primeşte despăgubiri zero! Nu vă lăsaţi înşelaţi de această firmă de asigurări!".

Petru Ursache a încheiat cu cinci ani în urmă, iar apoi a înnoit anual, o poliţă de asigurare CASCO pentru furt şi avarii, dar în luna februarie, după accidentul produs în apropierea capitalei Cehiei, Praga, reprezentanţii companiei Allianz-Ţiriac i-au spus că nu poate fi despăgubit deoarece poliţa era valabilă doar pe teritoriul României.

"Mi-au spus că asigurarea CASCO, pe care am plătit în fiecare an 3.900 de lei, nu era valabilă în afara ţării decât dacă aş fi încheiat şi asigurarea RCA tot la ei, dar RCA, cum se ştie, se referă la daunele provocate altora, ceea ce nu este cazul meu", a declarat Ursache pentru BIHOREANUL.

Orădeanul intenţionează să-şi continue protestul ducând maşina avariată, tot pe trailer, cu aceleaşi panouri explicative, în centrul oraşului, dar şi la piaţa de vechituri, zone extrem de circulate. "Joi voi fi în parcarea de lângă magazinul Crişul, iar duminică la piaţa de vechituri, ca să vadă cât mai multă lume ce am păţit şi să nu păţească la fel ca mine".

De vină e clientul

Conducerea companiei Allianz-Ţiriac a reacţionat faţă de protestul orădeanului şi articolul BIHOREANULUI, aducând "câteva precizări".

Potrivit acestora precizări, făcute prin directorul de comunicare al firmei, Marius Onofrei, Allianz-Ţiriac nu a intenţionat să-şi înşele clienţii, aducând în acest sens argumentul că în contractul încheiat cu Petru Ursache "nu există vreo condiţionare a extinderii teritorialitzăţii acoperirilor poliţei CASCO de deţinerea sau achiziţionarea unei poliţe obligatorii RCA, singura condiţie a funcţionării acestei extinderi fiind plata unei prime suplimentare", care "este suportată de Allianz-Ţiriac ca beneficiu pentru clienţii care deţin un pachet complet de asigurări auto (CASCO şi RCA) pentru autovehicul".

Reprezentantul Allianz-Ţiriac aminteşte că în textul contractului este prevăzut acest lucru în două paragrafe, la capitolul "Condiţiile generale privind asigurarea vehiculelor", în articolul despre "limita geografică", şi în secţiunea "Clauze speciale", articolul care se referă la extinderea teritorială a asigurării, ambele prevederi "neputând trece neobservate unui client".

De asemenea, directorul de comunicare afirmă că "la nivelul întregii pieţe a asigurărilor din România poliţa CASCO acoperă riscuri pe teritoriul României", tocmai fiindcă este o asigurare facultativă, iar "activarea acestei clauze sub formă de beneficiu gratuit pentru clienţii companiilor care deţin atât CASCO cât şi RCA la aceeaşi companie este o practică utilizată de majoritatea asiguratorilor".

Ca urmare, singurul vinovat că nu ştia toate aceste detalii este chiar clientul Allianz-Ţiriac, care nu a citit cu atenţie contractul pe care l-a semnat cu reprezentantul local din Oradea al acestei companii.

Detalii, în articolul: "Nu faceţi ca mine!": Pentru că o firmă de asigurări l-a înşelat, un orădean îşi plimbă maşina avariată, pe trailer, prin oraş"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Sa va fie rusine
Finul meu sa judecat cu Allianz-Tiriac vreme de 6 ani si abia dupa 7 ani si-a primit despagubirea la un Bmw asta e marea firma Allianz
Postat 05 Septembrie 2013, 00:57 de anonimus
anticomunistule dezinformezi
De ce insinuezi ca domnnul asta minte cand nu stii daca a fost sau nu informat asupra faptului ca asigurarea lui Casco nu e valabila si inafara tzarii fara costuri suplimentare ? Cine in Oradea plateste ~1000 euro pe an pentru asigurare daca imediat ce a iesit pe la Bors nu mai beneficiaza de nimic ? De ce te comporti ca si cum ar fi vina cumparatorului ca nu e suspicios si nu citeste cele N pagini care contin si trimiteri la articole si legi si care sunt in mod INTENTIONAT facute in asa fel incat sa nu le poti citi pe loc si si daca le citesti ai nevoie de un avocat ca sa fii sigur ca intelegi toate implicatiile contractului ? Omul are dreptul sa protesteze pentru ca desi probabil nu a fost inselat dpdv legal, a fost inselat dpdv moral pentru ca i sa vandut un produs care nu corespundea nevoilor sale si nimanui nu i-a pasat ce pierderi ii poate cauza.
Postat 04 Septembrie 2013, 22:24 de UnCetatean
LOL
Cati troli pe forum! Polita CASCO se refera la asigurarea masinii pe teritoriul Romaniei. La nici o companie de asigurari nu exista extinderea in strainatate a politei CASCO in pachetul de baza. Pentru a-si vinde si RCA-urile, multe companii stipuleaza ca daca faci RCA -ul la ei iti extind gratuit (subliniez extind) polita CASCO. Daca nu doresti sa inchei polita RCA la aceeasi companie, ai posibiliatea extinderii politei CASCO si in afara Romaniei contra cost. Stimabilul domn, santajeaza in fapt compania de asigurari, pentru ca el stia prea bine ca daca nu incheie la ei polita RCA nu beneficieaza de extinderea politei CASCO. Cand semnezi un contract, indiferent de ce fel, minimul bun simt iti spune ca trebuie sa-l citesti sau macar sa pui intrebarile la care sa primesti raspuns pentru aspectele care te intereseaza. In locul celor de la Aliatz , eu l-as da in judecata pentru santaj si defaimare. Aviz bizonilor asemeni celui din articol: cine nu beleste ochii, beleste.... zice un proverb romanesc.
Postat 04 Septembrie 2013, 13:47 de anticomunistul
pt Ionica
Eu am avut neplaceri cu Omniasig - acelasi grup cu Asirom, aceiasi inspectori de daune, etc. Asa ca am trecut la Groupama, iar pana acum nu am avut probleme
Postat 04 Septembrie 2013, 10:49 de Sebi
contracte
daca ar fi sa citim fiecare cuvant din fiecare contract pe care il semnam nu ne-ar ajunge 24 de ore dintr-o zi. De ce credeti ca se fac contractele cu paginile? Ca sa nu stam sa le citim pentru ca suntem tot timpul pe graba. Asta ii birocratie cu ajutorul statului de *. Contractele ar trebui simplificate maxim nu cu zeci de clauze ascunse printre titluri.... o tara condusa de c***ati cu ochi....
Postat 04 Septembrie 2013, 10:42 de andrei
SUNT SI MAI SCUMPI CA ALTII
Astia pe langa ca nu despagupesc sunt si mai scumpi ca altii... mergeau pe principiu romanului daca e scump e bun, si defapt sunt niste tepari ordinari. E clar in romania ca inchei un contract trebuie sa vi cu juristu, ca sigur scria foarte clar ca nu e despagubit, nu in termen juridici JOS Allianz-Ţiriac! SI SCUMPI SI TEPARI ! !
Postat 04 Septembrie 2013, 09:16 de CLIENT
Multumiri
Multumesc domnului Ursache pentruca ne-a deschis bine ochii. Voiam sa inchei asigurare la cele doua autoturisme ale mele la Allianz, dar evident ca daca procedeaza in felul acesta ,renunt!! II doresc domnului sa isi poata rezolva problema cat mai favorabil
Postat 04 Septembrie 2013, 01:16 de Mariana Faur
UNIQA
ALLIANZ ? Nici sa n-aud de ei. Am avut full casco la Uniqa cu daune si au fost ok. Acum sunt la Asirom, habar n-am cum is astia, dar de Allianz o sa ma feresc. Excroci!
Postat 03 Septembrie 2013, 23:33 de Ionica
.
nu exista legi in tara asta. Cum dracu sa nu te despagubeasca din moment ce aveai full casco. Gunoi de tara si toti care stau in ea...
Postat 03 Septembrie 2013, 23:03 de David
Dl.
Asa este are dreptate firma de asigurari dar intrebarea mea catre conducerea Allianz. Ce aduce mai mult profit companiei de asigurari: sa-l plateasca pe om sau omul sa faca un scandal? Eu unul sigur nu imi fac asigurare la Allianz si am sa incerc sa conving cat mai multe persoane sa nu faca asigurare, eu am patit ceva chiar si mai penibil cu ei. Polita de asigurare de viata a fost anulata ca nu au reusit sa ma contacteze telefonic, adica ca nu am raspuns la telefon (am fost plecat din tara 6 luni)
Postat 03 Septembrie 2013, 19:52 de Mihai
Omul nu citise pe ultima pagină, la subsol, unde scrie ceva cu litere chirilice de 1mm !?!
CENZURAT
Postat 03 Septembrie 2013, 19:17 de Carp III
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON