URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Aprilie 2014, 18:16

Orădean, reţinut pentru tentativă de omor, după ce l-a înjunghiat pe iubitul femeii de care s-a îndrăgostit

Orădean, reţinut pentru tentativă de omor, după ce l-a înjunghiat pe iubitul femeii de care s-a îndrăgostit foto: counselheal.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scene demne de o telenovelă în Oradea, unde un tânăr de 26 de ani a fost a fost reţinut, în noaptea de luni spre marţi, după ce, în cursul serii, beat fiind, l-a înjunghiat pe iubitul femeii de care se îndrăgostise. Motivul? Gelos la rândul său, iubitul femeii s-a răzbunat, pârându-l soţiei.

Deşi căsătorit, agresorul, Ciprian Roşu, e cunoscut ca fustangiu, spun anchetatorii săi. Printre tinerele cărora le dădea târcoale era şi o vânzătoare de la un supermarket Trei G, care, însă, l-a refuzat constant căci, la rândul ei, e îndrăgostită de altul.

Tânărul a continuat să o bombardeze cu buchete de flori şi mici atenţii trimise prin intermediari, până săptămâna trecută când problema a ajuns la urechile iubitului fetei, un tânăr de 30 de ani din Sântandrei, agent de vânzări la un producător de mezeluri, care n-a stat pe gânduri: taman în Sfânta zi de Paşti, s-a înfăţişat la soţia adversarului său ca să-l dea în vileag. Iar de aici a început circul.

Ameninţat cu divorţul, Ciprian Roşu s-a îmbătat-criţă, iar luni seară s-a prezentat la blocul vânzătoarei ca să-i ceară socoteală. "A sunat-o luni seară să se întâlnească în faţa blocului, şi, pentru că a ameninţat-o că dacă nu vine va face circ de faţă cu părinţii ei, tânăra s-a conformat. Între timp, însă, a apărut şi prietenul ei, iar discuţiile au degenerat în violenţe, în timpul cărora Ciprian Roşu a scos un briceag cu care l-a înţepat pe bărbat în pleură (în zona toracică - n.r.) şi antebraţ", a declarat BIHOREANULUI procurorul Cristian Ardelean, procurorul care a demarat ancheta în caz.

Bărbatul rănit n-a stat să mai aştepte Ambulanţa. S-a urcat în propria maşină şi a pornit imediat spre spital, lăsându-i în faţa blocului pe agresor şi pe iubita sa care a încercat să fugă, însă Roşu a ajuns-o din urmă în scara blocului.

Aici, circul a continuat. Dându-şi seama de gravitatea faptelor sale, Roşu s-a răzbunat întâi pe tânără, luând-o la bătaie, iar apoi s-a pus pe plâns în faţa ei, cerându-şi iertare şi rugând-o să nu spună nimănui ce s-a întâmplat.

Ca şi când asta n-ar fi fost de ajuns, a urcat-o pe fată cu forţa într-un taxi cu care a încercat să-şi ajungă din urmă victima, pentru a negocia cu ambii o împăcare.
"A reuşit să prindă din urmă maşina în care se afla victima înjunghiată la intersecţia de lângă magazinul Crişul, unde l-a sunat să se oprească şi s-a urcat lângă el, încercând să-l convingă să nu îl denunţe. Apoi, când au ajuns lângă spital, a aruncat briceagul într-un tomberon", a mai spus Ardelean.

Rugăminţile lui Roşu nu au avut succes, căci victima sa a sunat la 112 imediat ce a intrat pe poarta spitalului. Drept urmare, agresorul a fost ridicat ridicat de poliţişti din faţa unităţii, reţinut imediat şi prezentat, marţi, procurorului de la Parchetul Bihor pentru audieri.

Potrivit anchetatorilor, în prima fază agresorul a negat acuzaţiile, susţinând că l-a înţepat pe bărbat cu o cheie, în timp ce încerca să se apere de loviturile acestuia. Ulterior, însă, a admis că s-a folosit de briceag. "În faţa probelor, tânărul a recunoscut că şi-a înjunghiat victima şi i-a condus pe poliţişti la locul în care a abandonat arma", a mai spus Ardelean.

Acuzat de tentativă de omor, Ciprian Roşu a fost prezentat marţi după-amiaza la Tribunalul Bihor unde magistraţii au decis arestarea acestuia, pentru 30 de zile, pentru tentativă de omr. Decizia instanţei nu e, însă definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Oradea.

Cât despre victima sa, potrivit medicilor, acesta a avut noroc deoarece rănile nu i-au pus viaţa în pericol. Tânărul rămâne, însă, internat la spital.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Sa plătească in morții masii de paduchios
Sa vedem daca procurorii si justiția vor face dreptate in acest caz....sa-i dea in morții masii vreo 15 ani cu executare.... Sa fie învățat cum sa fie femeia altuia... Tare mi-as dori sa dau fata in fata cu el... Sa vedem cum s-ar simtii.... Jegosule....
Postat 23 Aprilie 2014, 21:33 de Ninel
in taxi cu forta?
eu nu inteleg cum poti urca pe cineva cu forta in taxi?! Taximetristul de ce nu anunta prin statie violenta sau de ce accepta sa ia astfel de pasageri?
Postat 23 Aprilie 2014, 08:21 de ela
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON