URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iunie 2015, 13:42

Oradea Mare, susţinută şi de foştii PRM-işti bihoreni, regrupaţi în Partidul România Unită

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După PNL, PMP, UNPR, şi Partidul România Unită, reprezentat în Bihor de foştii membri ai PRM, le recomandă simpatizanţilor să participe la referendumul de duminică, 14 iunie, şi să voteze pentru unirea între Oradea şi Sînmartin.

Printr-un comunicat de presă emis luni, cu cinci zile înaintea scrutinului, preşedintele Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, afirmă că referendumul din 14 iunie "este foarte important pentru comunitatea locală, pentru că dă posibilitatea unei dezvoltări ulterioare mult mai viguroase prin înglobarea celebrelor staţiuni termale într-un municipiu puternic. În unire stă puterea, iar Băile Felix şi Băile 1 Mai nu au avut parte până în prezent de dezvoltarea şi de promovarea care li se cuvine".

Din acest motiv, PRU îi îndeamnă pe orădeni "să participe la referendumul care are loc peste o săptămână şi să sprijine mărirea oraşului lor şi transformarea lui într-o capitală nu doar naţională, ci şi europeană a băilor termale".

În opinia Partidului România Unită, "faptul că UDMR şi partidul lui Laszlo Tokes, PPMT, s-au opus acestui referendum reprezintă un argument suplimentar în favoarea lui, pentru a vota DA la noul scrutin", iar "partidele maghiare nu doresc ca Oradea să se dezvolte turistic pentru ca să nu devină o concurentă puternică a staţiunilor din Ungaria". "Politicienii maghiari nu vor ca Oradea să progreseze ca să poată cere mai târziu autonomie pe motiv că lucrurile merg prost, după ce şi-au adus aportul direct la blocarea investiţiilor de aici", arată comunicatul.

Săptămâna trecută, şi PMP şi-a anunţat implicarea în scrutinul din 14 iunie, "cu menţiunea că vom fi vigilenţi faţă de respectarea tuturor promisiunilor făcute de Primăria Oradea cetăţenilor celor două localităţi". "Adresăm un îndemn ferm membrilor şi simpatizanţilor PMP şi tuturor cetăţenilor acestui oraş care cred şi susţin valorile acestui partid: Să participe la referendumul din 14 iunie organizat în Oradea, votând DA, pentru unificare şi pentru Oradea Mare", au transmis reprezentanţii PMP.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Desteptarea !!! Boicotistilor...
Dos? Unde sunt comunistii de nadejde - boicotisti? Il scapa pe ponta si pe depanator de justitie? Ce face ultraplagiatorul Mang si prietenii din udmr (care au mai ramas)?...stau pititi, nu spun nimic. e clar, strategia strutului. Halal prieteni ti-ai gasit...ar fi cazul sa te razgandesti, sau ai facut-o deja. Dupa cum observ si tu ai revenit la sentimente mai bune fata de referendum. Pana duminica esti un votant pentru unire. Bravo si sa vedem Oradea Unita!!
Postat 09 Iunie 2015, 06:50 de TC
Dacă şi ăştia recomandă ...
... înseamnă că oamenii pot sta liniştiţi !!!
Postat 08 Iunie 2015, 17:29 de WinDos
Dom' securist
mai usor cu dezinformarea pe scari, ca-i curg clapele!
Postat 08 Iunie 2015, 15:52 de User anonimizat
BOLO, AI WINDOWS? CĂ TE IA DNA PT MICROSOFT!
PRIMARUL ORADIEI, ILIE BOLOVAN, FOST SECRETAR GENERAL AL GUVERNULUI, E IMPLICAT ÎN DOSARUL MICROSOFT!! MAFIOTUL BENIAMIN RUS AR PUTEA DETONA BOMBA MICROSOFT!! "Persoane implicate in derularea acestui act aditional sunt Călin Popescu Tăriceanu, Dorin Marian consilier, Radu Stroe, Ioan Bolojan, Attila Zoltan Cseke, Nicolae Teodorescu, Karoly Borbely, Victor Florea, Mirela Tudose, Rosita Teodorescu, Sebastian Vladescu, Eugen Ovidiu Teodorovici, Silviu Hotăran, Florin Pletea etc". Şi urmeaza o poveste frumoasă cu Unicredit". Citatul este dintr-o declaratie a unui martor din Dosarul Microsoft! Acest martor sustine ca MITA s-a dus si la cei enumerati! In text apare si o eroare! Secretarul general al Guvernului din acel moment avea un alt prenume(nu Ioan). Ghiciti prenumele. PS Oare Beniamin Rus o sa dea pe goarna si pe altii? BOLOVANE, CÂT AI LUAT CA SĂ SEMNEZI CONTRACTUL CU MICROSOFT?! NU ŞTIM ÎNCĂ CÂT AI LUAT, DAR ÎŢI PUTEM SPUNE CÂT VEI LUA: 10 ANI, PT SUBMINAREA ECONOMIEI NAŢIONALE ŞI CONSTITUIRE DE GRUP INFRACŢIONAL ORGANIZAT!! BOLOVAN NU MAI ARE DREPTUL MORAL SĂ CEARĂ NICI UN REFERENDUM PT UNIFICAREA CU SÎNMARTIN!! ÎN SPATELE LUI STAU FRAŢII MICULA!! ADUNAŢI SEMNĂTURI PENTRU DESTITUIREA LUI BOLOVAN, UN LIBERLA CORUPT CARE A LUAT ŞPAGĂ ŞI A SEMNAT PT ÎNCHEIEREA CONTRCTULUI CU MICROSOFT - SUTE DE MILIOANE DE EURO DIN BANII PUBLICI ARUNCAŢI DEGEABA, DIRECT ÎN BUZUNARELE AMERICANILOR!! E DOAR O CHESTIUNE DE TIMP PÂNĂ ŞI BOLOVAN VA FI SĂLTAT DE DNA!!
Postat 08 Iunie 2015, 14:56 de nikotelekus
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON