URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Octombrie 2015, 10:31

Oradea donează viaţă! Centrul de Transfuzii îi cheamă pe orădeni la donare de sânge (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Centrul de Transfuzii Sanguine, în colaborare cu portalul Evenimente Oradea, a lansat, miercuri după amiază, în sala mare a Primăriei, campania "Oradea donează viaţă!", menită să promoveze donarea de sânge şi celule stem.

Evenimentul a fost coordonat de dr. Olivia Ligia Burtă, şefa Centrului de Transfuzii Sanguine din Oradea, şi i-a avut ca invitaţi pe reprezentanţii mai multor instituţii colaboratoare, precum Spitalul Judeţean, ISU Crişana, DSP Bihor, Biblioteca Judeţeană, CJPC Bihor, Facultatea de Medicină şi Farmacie ş.a.m.d.

"Este vorba despre susţinerea şi promovarea vieţii, încercarea de oferire a unui dar unei persoane aflate într-o situaţie extremă. De multe ori nici nu ştim cât de importanţi suntem noi ca oameni şi câte putem face", le-a spus dr. Burtă celor prezenţi, adăugând că şi ea, alături de familia ei, este donatoare "fidelizată" de sânge, la fel cum sunt şi cei mai mulţi colegi ai ei de la Centrul de Transfuzii.

Despre importanţa rezervelor de sânge a vorbit şi managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp. "Noi n-am putea să existăm fără Centrul de transfuzie. Cred că oamenii realizează importanţa centrului doar când au nevoie de sânge, iar noi avem nevoie în fiecare zi", a spus managerul.

În cadrul campaniei "Oradea donează viaţă", prin oraş vor circula două mijloace de transport în comun, un autobuz şi un tramvai, personalizate cu acest mesaj, iar orădenii vor afla despre acţiune şi de pe mai multe prisme publicitare.

De asemenea, echipa din spatele campaniei va realiza şi mai multe vizite de informare în şcoli pentru elevii care au împlinit deja 18 ani. De asemenea, va fi promovată şi înscrierea în registrul naţional al donatorilor de celule stem hematopoetice, adică extrase din sânge, care pot salva vieţile bolnavilor de leucemie.

În fine, prin campania "Oradea donează viaţă!", orădenii sunt invitaţi să se mobilizeze în grupuri şi să viziteze Centrul de Transfuzii pentru a dona sânge, anunţându-şi în prealabil intenţia la adresa de e-mail contact@proviata.ro. "Donarea este absolut sigură, fără niciun risc. De altfel, există implementat un sistem cu pungi sigilate pentru fiecare donator", a precizat dr. Olivia Ligia Burtă.

Află mai multe detalii despre donarea de sânge şi de celule stem în interviul realizat de BIHOREANUL cu şefa Centrului de Transfuzii din Oradea!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Probleme
Sunt donator de 9-10 ani. Sunt convins,ca ar fii mult mai multi donatori, DACA s-ar schimba comportamentul angajatilor (mai ales celor din receptie)fata de donatori. Si eu personal ,de foarte multe ori am fost foarte aproape sa mai mai donez,din acesta cauza. O alta cauza ,ar fii timpul foarte lung de asteptare,pana se ajunge in salonul unde se face donarea propriu-zisa.
Postat 15 Octombrie 2015, 11:24 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON