URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Octombrie 2017, 15:03

Olimpia Mintaş, noul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor va avea, începând de miercuri, o nouă conducere. BIHOREANUL a aflat că Olimpia Mintaş (foto), soţia patronului firmei CIAC, Ioan Mintaş, cel care este totodată şi şef al patronatului IMM-urilor, o va înlocui în funcţia de director pe actuala şefă, Adriana Calapod.

Noua directoare îşi va începe cu o pauză munca. "Acum sunt în concendiu medical. V-aş fi foarte recunoscătoare dacă m-aţi lăsa să îmi revin", a declarat Mintaş, marţi, pentru BIHOREANUL. Aceasta a confirmat că a fost numită pe funcţia de director al APM Bihor începând din 25 octombrie, dar a precizat că nu va fi prezentă miercuri la sediul Agenţiei, din pricina stării de sănătate.

În timp ce soţul ei este membru ALDE, după ce în trecut a fost şi membru PSD Bihor, nu este clar dacă Olimpia Mintaş este sau nu înrolată în acest partid. "Nu ştiu dacă şi doamna a semnat adeziunea", a recunoscut preşedintele ALDE Bihor, Traian Bodea.

Cert este, însă, că noua directoare a APM Bihor nu a mai lucrat până acum în cadrul Agenţiei. Profesor la Facultatea de Protecţia Mediului din Oradea, Mintaş este, alături de Vasile Bara (fost decan al Facultăţii de Protecţia Mediului) şi Gabriela Vicaş (cadru didactic al aceleiaşi facultăţi) unul din asociaţii firmei Acormed, specializată în consultanţă şi evaluări de mediu. De asemenea, Mintaş şi Vicaş sunt şi administratoarele firmei.

De menţionat că Acormed, sub semnătura lui Mintaş şi a lui Vicaş, este firma care a făcut studiul prin care SC Nutripork SRL, societatea care deţine ferma de porci din Ioşia, a cerut APM Bihor reînnoirea autorizaţiei de mediu, solicitare aflată încă în lucru la Agenţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
poate incepe bihoreanul
dragi jurnalisti....nu toti, unii numa. cred ca ati pune serios umarul la binele tuturor daca saptamanal ati posta CV-ul tuturor sefilor mari, salariati la stat. numa sa si ramana ceveul sa poata fi accesat pe viata.
Postat 26 Octombrie 2017, 13:13 de ferfeleaga
iar va dati cu tesla'n ...
cum de un fizician, broker, ecologist, doctor electrician, inginer, profesor, expert, consultant, pe de asupra si afacerist sa accepte un post la stat platit cu cateva mii de lei ..... ma scuzati, nu stiu cu ce semn de punctuatie sa inchei pentru ca nu imi dau seama daca am intrebat sau am raspuns
Postat 26 Octombrie 2017, 13:06 de ferfeleaga
TDS
Noi Oradenii. Mobilizare sa nu-i mai lasam pe porcii de la nutripork sa ne impută orasul
Postat 25 Octombrie 2017, 04:47 de sandu1200
***
Isi incepe cariera direct bolnava...cu alte cuvinte inapta de munca, numai bine sa-si aprobe propriul studiu, privind reinoirea autorizatie de mediu pt Nutripork ,care de ani de zile rupe nasul oradenilor. Cat cinism pe lumea asta?!!!
Postat 25 Octombrie 2017, 02:48 de Ceci
DOAR ÎNTREB
@sandu1200: Cine " noi " ? Mobilizare la ce?
Postat 24 Octombrie 2017, 22:51 de TDS
Roger
Nu conteaza fata sau inteligența. PSD-esu conduce tara. Ideea e să ne mobilizam noi .
Postat 24 Octombrie 2017, 21:48 de sandu1200
un fatau ce recomanda
la o scanare rapida, duamna mintasoaie are fatau de intelectual redus. ce cauta ea pe ditamai scaunul? o privesti si iti dai seama ca e pe langa orice management! serios?! toate pozitiile cheie din oras sunt ocupate de sotii, amante, verisori si cumnati ale jegurilor din politica?!?! pai e clar ca nu se promoveaza valorile, ci doar ciurucurile! au tupeu si cei din psd-alde, dar avem si noi minte ca le acceptam deciziile si jocurile imorale de culise!
Postat 24 Octombrie 2017, 20:39 de roger
Oioi
No ii clară treabă. Pân la urma or da oradenii foc la nitrioork. Sa vada daca vine fumul spre ORADEA
Postat 24 Octombrie 2017, 18:50 de sandu1200
APM de acum va fi filiala a Nutripork
Are influenta Pazuric, nu e prost, e doar nesimtit. Tipa face studiul de mediu pentru fermele lui ce put si apoi tot ea ajunge directoare APM. Multumim coalitiei de guvernare PSD+ALDE care isi pun sefii in institutii deconcentrate, pentru urmatorii ani de putoare!
Postat 24 Octombrie 2017, 16:40 de unu
sanatate si succes
...acum, daca tot i-ati afisat datele de contact -telefon si email, o sa o contactam direct sa-i uram bun venit! Asaa cevaaa!!!!!
Postat 24 Octombrie 2017, 15:14 de carlos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON