URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iulie 2011, 16:52

Octavian Bot: DNA a devenit foarte "sensibilă" la cei care îl supără pe Băsescu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul democrat liberal Octavian Bot a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în opinia lui, anchetarea de către DNA a ministrului mediului, Laszlo Borbely nu s-a făcut la comanda lui Traian Băsescu ci se datorează excesului de zel al DNA care îi anchetează pe toţi cei care au curajul să facă declaraţii împotriva Preşedintelui.

"Eu cred în nevinovăţia lui Laszlo Borbely mai ales că în România traficul de influenţă este metodă de partid. La toate licitaţiile importante se face trafic de influenţă iar Guvernul are o preocupare specială pentru licitaţii cu dedicaţie. Nu cred că Traian Băsescu a indicat DNA-ului să-l cerceteze pe Borbely. Este însă vizibil că DNA-ul a devenit foarte "sensibil" la cei care îl supără pe Băsescu", crede Octavian Bot.

Fostul democrat liberal pune anchetarea ministrului mediului pe seama faptului că Borbely a fost unul dintre cei mai critici politicieni la adresa proiectului de reorganizare al PDL şi s-a opus în trecut mai multor iniţiative ale partidului aflat la guvernare.

În aceeaşi conferinţă de presă, Octavian Bot s-a luat şi de Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, despre care a spus că a devenit un fel de ministru al propagandei PDL. "Nu pot să nu observ că Ministerul Muncii a devenit un fel de minister al propagandei PDL. Lăzăroiu, cel mai bun sociolog dintre miniştrii, încearcă să bage zâzanie în USL acreditând ideea că nu Crin Antonescu ar fi candidatul USL la preşedinţie. Eu îi transmit să se ocupe de ministerul pe care îl conduce pentru că în toată Europa criza bate la poartă", a declarat Octavian Bot.

Deputatul crede că sondajele din ultima perioadă în care USL are peste 50% sunt cauza pentru care ministrul Muncii face aceste adeclaraţii.

O altă temă abordată de Octavian Bot s-a referit la propunerea ministrului Baconschi de a legaliza votul prin corespondenţă. Deputatul susţine că PDL se pregăteşte din nou să fraudeze alegerile în afara ţării cum a făcut-o la ultimul scrutin. "Baconschi vine şi ne propune acum votul prin corespondenţă, dovedind că vrea să se repete situaţia de la ultimele alegeri când s-a votat la foc automat în Franţa. Acest tip de vot nu poate fi verificat. Ne vom trezi din nou cu mii de buletine de vot din toată lumea, unele ale unor persoane decedate, şi va ieşi tot cine trebuie să iasă", a declarat Bot. Parlamentarul crede că, până la urmă "nu va conta cu cine vor vota românii ci cine va număra voturile".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
presiune
ceea ce spune-ti se numeste presiune politica,nu aveti cunostinte de cauza in privinta procedurii si nici detalii asupra acestei anchete,faceti presiune asupra procuroriilor prin aceste declaratii publice,am dori sa scapam pt. todeauna din politica de cei ca Dumneavoastra,a dat un verdict,anume ca un politician care nuu va este aliat si este anchetat este vinovat,cine e aliat este nevinovat,nici macar nu cunoasteti cauzele pt. juridice pt. care este anchetat.
Postat 15 Iulie 2011, 16:28 de eucumine
daca va cere banii imprumut
investitii la cazinoo e mai sigur :))
Postat 14 Iulie 2011, 21:44 de da!
Votez cu Seremi, ca nu-i aude nimeni gura
Europa nu este in criza. Euro este tot 1,40 fata de Dolar, ca si la inceputul ultimului mandat a lui Both, rezultat din Bot care crede si in Borbely si in Presedinte, in egala masura ca in povestile cu prostituatele virgine de la hotel Bucuresti, din aripa de nord a garii. Treaba cu 50% la USL este pentru ca nu are omul, in general, cu cine simpatiza. Calculul este simplu: 50% USL, 15% PDL, 5% UDMR, 5% altii, iar restul de 25% ce mai vine din votul prin corespondenta. Total: 40% PDL, 25% PNL + 25% PSD, 10% UDMR, USL si minoritati. Si atunci cine va fi prim-ministru? De la partidul aflat pe primul loc? Ori de la ... ?
Postat 14 Iulie 2011, 19:42 de Calculator PDList
Rusine !
lasa-ne, traseistule !
Postat 14 Iulie 2011, 18:37 de gmt
borbely
pui pariu ca udmre-u il retraje pa borbely da nu pleaca de acolo de unde dicteaza desfiintarea neamului romanesc !
Postat 14 Iulie 2011, 17:11 de unguru bulan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON