URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Septembrie 2014, 14:24

Octavian Bot: Ca să nu mai încalce Constituţia, Traian Băsescu "ar trebui să fie "arestat" la domiciliu"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul Octavian Bot devine primul parlamentar român care vorbeşte despre "arestarea la domiciliu" a preşedintelui Traian Băsescu, fie şi în sens figurat, pentru a-l scuti de o nouă încălcare a Constituţiei.

"Respectarea Constituţiei este obligatorie şi pentru preşedinte? Da, este obligatorie, de la vlădică la opincă. A încălcat Constituţia preşedintele Băsescu atunci, şi nu doar atunci, când a găzduit la Cotroceni o reuniune a PMP? Da, a încălcat Constituţia. Când cineva încalcă o lege, iar Constituţia este legea supremă, trebuie sau nu trebuie să fie pedepsit? Da, trebuie", a spus, retoric, deputatul Partidului Liberal Reformator Octavian Bot, într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri.

Acesta a afirmat că "dacă pretindem că România este stat de drept, atunci trebuie să admitem că un preşedinte nu are voie să încalce Constituţia nici în prima zi, nici în ultima zi a mandatului", astfel că Traian Băsescu poate fi suspendat în mod justificat din această funcţie indiferent de faptul că până la alegerile prezidenţiale mai este o perioadă de timp scurtă şi că mandatul său se va încheia în curând.

Octavian Bot a spus, de asemenea, că suspendarea preşedintelui poate fi făcută chiar dacă Traian Băsescu "în stilul său de bărbat dur, ameninţă că dacă va fi suspendat, va intra în campanie electorală" şi a afirmat că susţinerea şefului statului conform căreia îşi poate prelungi mandatul în acest caz este fără temei, adăugând că intrarea sa în campanie ar fi o nouă încălcare a Constituţiei, iar "pentru a-l feri" de o asemenea greşeală "poate că ar trebui să fie "arestat" la domiciliu".

"Este clar că Traian Băsescu nu ar avea voie să intre în campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, cum îşi doreşte, şi cum deja face de pe acum. Ar însemna o nouă încălcare a Constituţiei. El ar putea doar să-şi facă propria campanie, în vederea referendumului, nu să fie şeful de campanie al PMP. Pentru a-l feri de o nouă încălcare a Constituţiei, poate că ar trebui, dacă va fi suspendat, să fie "arestat" la domiciliu", a spus deputatul PLR. El a precizat că "această "arestare" la domiciliu trebuie, însă, să fie înţeleasă la figurat".

De asemenea, Octavian Bot a afirmat că eventuala suspendare a preşedintelui nu va declanşa nicio criză politică, deoarece este o procedură constituţională, iar susţinerea lui Traian Băsescu potrivit căreia în acest caz ar putea obţine o prelungire a mandatului este o "tâmpenie", deoarece acest lucru nu este constituţional.

"Articolul 98 al Constituţiei prevede că dacă preşedintele este în imposibilitatea de a-şi exercita mandatul sau dacă este suspendat din funcţie, interimatul se asigură, în ordine, de către preşedintele Senatului sau preşedintele Camerei Deputaţilor. Când domnul Băsescu a fost bolnav, operat la Viena, vrea să ceară şi pentru asta prelungirea mandatului? Una din tâmpeniile pe care le spune Traian Băsescu este că îşi va prelungi mandatul pentru că n-a fost la "servici" şi nu a luat "salar", dar el ia îndemnizaţie, nu este salariat, angajat la Preşedinţia României", a spus Octavian Bot.

El a citat şi articolul 83 al Constituţiei, care arată că "mandatul preşedintelui poate fi prelungit prin lege organică în caz de război sau de catastrofă" şi a subliniat că prelungire nu poate fi decisă de Curtea Constituţională. "Asta, că CCR i-ar putea prelungi mandatul, este o tâmpenie, pentru că CCR nu dă legi, Parlamentul face legi", a spus deputatul PLR.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Cris, ai ordin sa scrii ce ti se dicteaza?
Bolojan se pregateste sa plece si el la PLR? Poate n-ar fi rau sa va arestati singuri la domiciliu, incorporre!
Postat 10 Septembrie 2014, 23:12 de Pond
???
De unde atata interes pt expiratu asta???povesteste si el ce aude pe la tv.... precis i-ati emis factura!!!
Postat 10 Septembrie 2014, 18:39 de lobontiu
fecale umane
Miroase a cloeset! Miroase a kk. Ce sa fie oare? Ah, nu-i nimic. Nicio problema. Acum observ ca a deschis gura prostituatul!
Postat 10 Septembrie 2014, 15:37 de crucea de piatra
Alin
Si dumneata ?inde ar trebuii sa te aflii ca sa nu mai schimbi partidele dupa cum ti-e interesu? la puscarieeee
Postat 10 Septembrie 2014, 14:55 de A
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON