Autocontrolul aplicat de o firmă din Oradea care importă carne de pui a dat rezultate bune şi a dus la evitarea unei probleme de sănătate publică.
Firma respectivă a cumpărat din Polonia o cantitate de o tonă şi jumătate de carne de pui care, la testarea efectuată chiar în cadrul firmei, s-a dovedit a fi fost infestată cu Salmonella, astfel încât a fost contactată Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, pentru o analiză suplimentară şi efectuarea demersurilor prevăzute de lege în asemenea situaţii.
„Descoperirea cărnii infestate a avut loc cu o săptămână în urmă, chiar la firma importatoare. Am trimis probe pentru analize suplimentare la Bucureşti şi s-a confirmat infestarea cu Salmonella. În acest timp, carnea a fost închisă şi sigilată, iar după venirea rezultatului a fost distrusă”, a declarat miercuri BIHOREANULUI şeful DSVSA Bihor, dr. Remus Moţoc.
Acesta a precizat că importul cărnii de pui avea ca scop procesarea acesteia pentru a fi comercializată sub formă de frigărui, dar nicio cantitate din lotul infestat nu a ajuns pe piaţă.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.