URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2017, 19:20

O nouă lege propusă de deputatul UDMR Szabó Ödön: Tichete valorice pentru angajaţi, de până la 300 lei, pentru sport şi cultură

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul UDMR Szabó Ödön va depune săptămâna viitoare în Parlament un proiect de lege care ar unifica reglementările actuale privitoare a tichetele valorice acordate de angajatori - tichete de masă, tichete cadou, tichete de creşă, vouchere de vacanţă - şi, totodată, ar introduce două categorii noi de bonuri: pentru sport şi pentru cultură.

Potrivit proiectului, tichetele ar putea fi acordate de angajatori, instituţii publice centrale şi locale, inclusiv cele finanţate integral din venituri proprii, de regii autonome, societăţi şi companiile naţionale, societăţile comerciale, instituţiile financiare şi instituţiile de credit, organizaţii corporatiste, societăţile agricole, organizaţiile nonprofit sau persoanele fizice care încadrează personal pe bază de contract individual de muncă. 

Contravaloarea tuturor tichetelor valorice ar fi cheltuială deductibilă, valoarea bonurilor putând fi modificate, anual, prin legea bugetului de stat, în funcţie de evoluţia preţurilor la serviciile şi bunurile care pot fi achitate cu acestea. 

O propunere nouă a deputatului sunt tichetele pentru sport, care s-ar putea acorda lunar, ar avea o valoare de maxim 300 lei, şi s-ar putea cheltui exclusiv pe „bunuri şi servicii destinate desfăşurării de activităţi sportive”. Ar fi vorba de echipamente sportive, abonamente la baze sportive sau centre de fitness, dar şi de plata unor servicii de recuperare, „pentru fracţiunea care nu este suportată din Fondul asigurărilor sociale de sănătate”.

A doua categorie nouă ar reprezenta-o tichetele culturale, care s-ar acorda lunar sau ocazional, ar fi tot până la 300 lei şi ar acoperi abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, târguri şi expoziţii permanente sau itinerare, parcuri tematice, inclusiv destinate copiilor. De asemenea, cu aceste tichete s-ar putea achita contravaloarea unor cărţi, manuale şcolare, albume muzicale sau filme în orice firmat.

„Marile corporaţii acordă deja astfel de stimulente, însă ar fi normal ca toţi angajatorii să facă acest lucru, să aibă grijă de sănătatea personalului, ca oamenii să aibă o stare fizică bună, să lipsească cât mai puţin de la serviciu, dar şi să aibă abonamente la teatru, spectacole, filarmonică. Aşa este corect”, a declarat Szabó Ödön.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON