URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iulie 2015, 11:01

1.000 de apartamente noi! Municipalitatea îşi doreşte un cartier de blocuri în fosta pepinieră

1.000 de apartamente noi! Municipalitatea îşi doreşte un cartier de blocuri în fosta pepinieră Vezi aici proiectul viitorului cartier din fosta pepinieră
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fosta pepinieră a Oradiei va deveni cartier rezidenţial. Consiliul Local a aprobat marţi Planul Urbanistic Zonal al amplasamentului delimitat de strada Ceyrat şi malul pârâului Peţa.

"Vom face aici o dezoltare urbană ordonată. Fiind vorba de circa 1.000 de apartamente, am prevăzut inclusiv amplasamente pentru o şcoală, o grădiniţă şi alte facilităţi", a declarat primarul Ilie Bolojan, în cadrul unei conferinţe de presă care a precedat şedinţa deliberativului local.

Potrivit PUZ-ului, municipalitatea va pune la dispoziţia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice un amplasament pentru construirea a trei blocuri ANL cu trei etaje plus mansardă, care vor avea în total nu mai puţin de 180 de apartamente. Cartierul rezidenţial din fosta pepinieră va mai cuprinde 728 de apartamente în blocuri de trei şi patru etaje, o parte din ele având la parter spaţii comerciale. Acestea vor fi construite de investitori privaţi.

"Vom organiza o licitaţie pentru concesionarea amplasamentelor pentru aceste blocuri. Cartierul nu va creşte peste noapte, ci în timp. Vor fi scoase le licitaţie câte două – trei amplasamente", a spus edilul.

Locuinţele s-ar putea ieftini...

Bolojan a spus că municipalitatea va crea doar condiţiile pentru construcţia de locuinţe, fără a se putea implica în stabilirea preţurilor. "Nu vom stabili noi preţurile, dar este limpede că este necesar să existe un fond disponibil de locuinţe pentru ca preţurile să înceapă să scadă", a spus edilul.

Dezvoltatorii imobiliari care vor concesiona amplasamentele de sub blocuri vor putea cumpăra terenul după finalizarea apartamentelor. Lucrările ar putea dura circa doi ani, interval în care municipalitatea va aduce în zonă toate reţelele edilitare, de la apă şi canalizare, până la termoficare şi iluminat public.

Tramvai spre Ocska!

Cartierul nu va fi izolat de oraş. Municipalitatea ia în calcul inclusiv extinderea liniei de tramvai până dincolo de strada Ceyrat. "Planul de mobilitate al oraşului prevede prelungirea liniei de tramvai din Calea Aradului către primul sens giratoriu către ieşirea din oraş, urmând să facă la stânga după traversarea pârâului Peţa şi să avanseze pe malul acestuia prin spatele hypermarketurilor Jumbo şi Auchan până la piaţa Ocska, Universitate şi în continuare la depoul OTL şi retur. Acest lucru va face posibilă legătura cu tramvaiul din Rogerius până la Ocska şi Universitate", a declarat primarul.

Potrivit PUZ-ului, dezvoltarea urbanistică a zonei se va face în două etape. În prima etapă se vor stabili reglementările urbanistice pentru zona rezidenţială, iar în cea de a doua se va studia dezvoltarea reţelei stradale care va deservi această zonă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
ERATA
MARI, EXTREM DE MARI PROBLEME!
Postat 02 Iulie 2015, 00:36 de TDS
DA
@Kid: Esti pe aproape dar situatia acolo este extrem de complexa! Tunul imobiliar a fost posibil cu complicitatea lui Filip si Bolos! Da, intr-adevar BOLOJAN a facut mare tam tam, a si dat explicatii, timp de 5 ani a fost corect dar in 2013 S-A RASUCIT si s-a pupat cu noii reprezentanti ai firmei, acoperind de aceasta data si el MARI, EXTREM DE MARI! Crede-ma, pot da un doctorat pe aceasta tema si nu ar trebui sa plagiez nici un rand!
Postat 02 Iulie 2015, 00:35 de TDS
Sau poate nu?
Nu stiu cine e tds si nici nu ma intereseaza. Nu pot sa spun ca sunt de aceeasi parere cu el de fiecare data cand scrie un comentariu, dar vis-a-vis de posibilul viitor tun imobiliar, eu zic sa suflam si in iaurt...sa nu se intample ca si in cealalta parte de cimitir. Pt neavizati acolo s-a vandut un teren sub pretul pietii in ideea in care dezvoltatorul s-a obligat sa construiasca locuinte ieftine. Boii (sau nu, depinde cum privesti lucrurile) de la primarie nu au prevazut in contract ca o persoana fizica sau juridica sa nu poata cumpara mai mult de o locuinta si asa s-a ajuns ca toate locuintele s-au vandut la o firma de casa, IEFTIN CONFORM CONTRACTULUI iar aceasta le-a vandut mai departe la cetateni cu cat a vrut. Bolojan a facut mare tam-tam in campania din 2008 pe tema asta dar pana acum n-a iesit public (sau cel putin eu nu stiu sa fi iesit) sa spuna ce s-a intamplat acolo cu adevarat.
Postat 01 Iulie 2015, 20:18 de Kid
Hater
Oficial, TDS este liderul haterilor. cred ca ai pielea groasa ca de sarpe si scuipi acid la cat esti de hater.la orice subiect.
Postat 01 Iulie 2015, 14:14 de ottoul
HAI LA ȚEPE
RECOMANDARE! Un dezvoltator imobiliar din VOLUNTARI (Ilfov) abia așteaptă să mai dea o ȚEAPĂ! Chemați-i și vin mâncând pământul! Hai la țepe imobiliare, neamule! Sigur, cunoaștem, se va organiza LICITAȚIE! Ca în 2003-2004! Licitația s-a ținut joia, alesul era câștigător de marți!
Postat 01 Iulie 2015, 11:34 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON