URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Aprilie 2011, 14:11

O grupare orădeană a clonat 250 de carduri ale unor americani şi le-a scos din conturi 300.000 de euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Oradea au finalizat, vineri, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), ancheta în cazul unui grup specializat pe clonări de carduri. Grupul era format din 11 persoane, iar activitatea era coordonată de doi orădeni, Dan Ciocârlan, 33 de ani, şi Tiberiu Porcar, 35 de ani.

Caracatiţa

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 2008-2010 Ciocârlan a obţinut din Statele Unite ale Americii conturi bancare valide aparţinând unor cetăţeni americani şi, împreună cu Porcar, a falsificat peste 250 de carduri bancare, cu ajutorul unor echipamente electronice cumpărate de pe piaţa neagră cu suma de 10.000 de euro.

"Aparatura era una performantă, iar falsurile au fost extrem de bine realizate, cu înscris în relief şi aurit, la fel ca şi cardurile originale. Pentru cei care urmau să le utilizeze, Ciocârlan a falsificat şi acte de identitate, cu date care să corespundă cu cele înscrise pe cardurile de credit şi cu fotografiile lor", a declarat pentru BIHOREANUL unul dintre anchetatori.

aparat de falsificat carduri.jpgCu cardurile falsificate, ceilalţi membri ai grupării - Dumitru Porcar, Bogdan Andrei Dinu, Gheorghe Florian Cioară, Ioan Teodor Bustye, Ercei Andras, Sorin Scorţe, Nicolae Medve, Ionuţ Ursădan, toţi din Oradea, respectiv Alin Pomian, din Satu Mare - au cumpărat din magazine de pe teritoriul Austriei, Ungariei, Germaniei, Olandei, Italiei şi Sloveniei, aparatură electronică şi electrocasnică, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte de marcă, parfumuri ori ceasuri de lux.

Bunurile achiziţionate în urma tranzacţiilor frauduloase erau transportate în ţară şi ulterior valorificate, iar banii obţinuţi erau împărţiţi între membri grupului, fiecăruia revenindu-i un anumit procent, echivalent sarcinilor îndeplinite.

Valoarea prejudiciului a fost aproximată la 300.000 de euro, iar pentru recuperarea acestuia poliţiştii au instituit sechestru asigurator asupra unori bunuri imobile deţinute de cei doi lideri ai grupării: un apartament aparţinând lui Ciocârlan şi trei terenuri ale lui Tiberiu Porcar.

Traficant de droguri

În timpul anchetei, poliţiştii BCCOA Oradea au descoperit că liderul grupării se ocupa şi de trafic de droguri. "S-a stabilit că Ciocârlan a deţinut aproximativ 200 de grame de cocaină şi câteva grame de cannabis, droguri de risc şi de mare risc. Cocaina a fost valorificată prin intermediul unor membri ai grupului, contra sumei de 70 de euro/gram, iar cannabis-ul l-a oferit "subordonaţilor" săi, pentru consum propriu", a mai spus sursa citată.

În final, vineri, cei 11 membrii ai grupului au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, pentru trafic ilicit de droguri de risc şi de mare risc, constituirea unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii unor infracţiuni grave, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, falsificarea, deţinerea şi punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals privind identitatea şi tăinuire.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei 11 suspecţi riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 5 şi 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

În timpul anchetei, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a grupului, poliţiştii BCCOA Oradea au cooperat în cauză cu autorităţile judiciare din Germania, Slovenia, Austria şi cu trei mari companii procesatoare de carduri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
politia interlopii
pe vremea cand radeanu si altii faceau bani nu era prieten cu nimeni adica fiul numanui asa ca nu mai comentati aiurea ca habar nu aveti .sunteti niste invidiosi ca vecinii vostrii stau acasa si au bani si voi nu aveti altceva de facut numa sa va bateti capu de unde au bani de tigari etc etc
Postat 20 Aprilie 2011, 10:35 de pt anonim
politia+interlopii
Mai,RADEANU a cotizat serios la politie chiar si la anumite partide, de aceea nu-l leaga,are prieteni cum ar fi fiul lui Cornel Popa de la PNL, apoi, acum nu mai este cetatean roman ci ungur ,lasa sa-i curete pe unguri de banii din carduri,treaba lor nu a noastra.
Postat 16 Aprilie 2011, 22:37 de anonim
carduri
acestia sint locotenentii lui Radeanu? pe ala il stiam cu cardurile, este ascuns acum la unguri?
Postat 16 Aprilie 2011, 22:24 de anonim
da au furat si ei ceva ce nu se poate dovedi decat in fapt
stau si ma intreb de unde banii si pentru tigari si pentru hrana si haine, de masini nici nu mai vb deci sa inteleg ca totii sunt infractori au o sursa pe care o exploateza la maxim: mita, spaga, hotii un pachet de tigari e de la 10 lei/bucata locomotive avem in oradea aia de unde au banii invart tigari la negru netimbrate?vezi primarie, medici, finate stau la tigara din 3 in 3 minute, reg.comertului, onrc, parchet ca norocul nu se vad se ascund...
Postat 16 Aprilie 2011, 10:29 de dan
daca ma uit la veciunul ce sa cred!
am vecini care stau acasa taota ziua si traiesc ca si cum ar fi la munca, ce sa inteleg ca fac ceva infractiuni ca nu inteleg de unde banii sa traiasca, poate au o gaina care face oua de aur:)) pe bune politia ne ajuta sa visam ca exista lampa lui aladin, ca cresc conturile si nu faci nimic:)) ma apuca rasul sa raspunda banciile de jafurile comise ei sunt creierul , organizatia care il ispiteste pe om sa depoziteze banii la ei, unde este garantia?
Postat 16 Aprilie 2011, 10:24 de ha, ha, ha
da, bla, bla POVESTI
POVESTI pentru copii din Oradea, pana la judecata mai sunt multe de dovedit .... DOVEZI nu hartii scrise.AU AVOCATII PAINE ASIGURATA:))
Postat 15 Aprilie 2011, 22:00 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON