URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Aprilie 2013, 16:36

O firmă din Oradea, amendată cu 5.000 de lei pentru... întuneric

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al DSP Bihor, dr. Dorel Ţîrţ, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că inspectorii sanitari au împărţit zeci de amenzi unor firme din judeţ pentru nerespectarea condiţiilor de igienă pentru angajaţi şi clienţi.

Cea mai inedită situaţie a fost găsită la o firmă din Oradea unde, în urma sesizării unui angajat, inspectorii DSP au constatat că patronul "nu a asigurat iluminatul corespunzător la locurile de muncă ale salariaţilor", motiv pentru care societatea a fost amendată cu 5.000 de lei.

Alte nouă amenzi, în valoare de 7.700 lei, au fost aplicate unor saloane de coafură, manichiură, cabinete de piercing şi masaj pentru lipsa sau utilizarea incorectă a produselor biocide (substanţe dezinfectante), pentru neefectuarea operaţiunilor de dezinfecţie a instrumentarului de lucru sau pentru neinstruirea personalului cu privire la noţiunile elementare de igienă.

La fel de inedite au fost alte două situaţii constatate de inspectorii DSP, la Tribunalul Bihor şi la Primăria Sârbi, unde tot în urma sesizărilor unor angajaţi, s-au constatat deficienţe în ce priveşte poluarea cu praf, lipsa aerisirii şi poluarea fonică. Dacă la Tribunal, cum se ştie, au loc masive lucrări pentru reabilitarea clădirii, la Primăria Sârbi nu se cunosc motivele pentru care a fost necesar controlul, purtătorul de cuvânt al DSP nefiind în măsură să furnizeze această informaţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
jos guvernul de debili mintali !
400 de avocati au dat statul in judecata pentru ca nu vor sa plateasca degeaba contributia la asigurarile de sanatate. Unul dintre ei a castigat deja procesul. In 10 ani nu a decontat nici macar un leucoplast, dar statul il obliga sa-i plateasca numai pe ultimii cinci ani suma de 80.000 de lei. Instanta a stabilit sa nu plateasca nici un leu. Avocatul Florin Kovacs din Timisoara a dat in judecata Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si a castigat dreptul sa nu mai achite niciun leu din datorie, iar toate creantele sa ii fie sterse. Avocat de succes la nivel national, daca a avut vreo problema medicala, Kovacs a mers intotdeauna in strainatate sa se trateze, pentru ca si-a permis. In tara nu a primit de la medic nici macar un algocalmin sau un leucoplast cu rivanol. Asa ca de ce sa plateasca? "Cei de la Casa de Sanatate au considerat ca pentru cinci ani le datorez 80.000 de lei. Eu am dovada ca in ultimii 10 ani nu mi s-a decontat nici macar un leucoplast. Nu aveam de ce sa platesc acesti bani", a declarat Kovacs.
Postat 03 Aprilie 2013, 14:04 de demisia Ponta
lipseste educatia si spiritul civic
masura corecta de amendare a firmei, bravo angajatului! ar trebui amendate si multe magazine jalnice care nu sunt luminate conform normelor europene, in scopul de a pacali consumatorul prin ascunderea unor defecte ale produselor; absolut nici un salon de coafura nu foloseste constant si regulat dezinfectante, pentru ca nu exista educatia populatiei si nici a prestatorilor de servicii! chestia asta cu foarfecele si piaptanul dezinfectant e ca spalatul pe dinti pentru unii - mai rarut, sa nu se strice!
Postat 03 Aprilie 2013, 11:53 de roger
HOTII BUGETARI !!!
AFARA cu reclamagiu idiot ! Sa-l angajeze la DSP ca acolo si asa se freaca menta si se rup chitante! Nicaieri in lumea civilizata nu se dau amenzi asa aiurea ca la noi . Peste tot daca sunt sesizari se vine si se verifica temeinicia sesizarii , daca deficientele au mai fost sesizate si dupa acea se decid masuri de remediere. Daca se persista in greseala atunci este rea vointa si se impun amenzi!!! Inspectorasii nostri bugetari nu stiu de astea !!! Ei atat stiu sa rupa chitanta !!!
Postat 03 Aprilie 2013, 09:58 de scortosul
e rusinos ce se intampla , nu vad justificarea anumitor cheltuieli publice
GUVERNUL PONTA cum reglementeaza abuzurile organelor de CONTROL ? ... totusi e CRIZA !!si credeti ca vor plati amenda !!! sa dai din pix nu inseamna munca, ATENTIE !!!Munca presupune sa ti dai aportul intelectual cu privire la solutionarea unei probleme conflictuale in ce priveste drepturile salariale si obligatile angajatorilor in desfasurarea activitatii autorizate nu sa dai amenda, asta e deja abuz si incompetenta in functie , dai amenda daca nu aplica masurile impuse :)), dati va demisia !!!!!! legea le permite sa nu plateasca amenda , munca facuta de mantuiala!!! Daca o firma e in incapacitate de plata ce vreti sa platesca amenzii sau obligatiile conform activitatii ? acum intelegeti cum se fac dosare penale la comanda :))), intelegeti sarada sitemului politic obligat impus ? te bombardeaza cu amenzi , cum sa mai platesti STATULUI ?
Postat 02 Aprilie 2013, 17:44 de nu vad justificarea
pentru ce muncim pentru amenzii ?
eu nu inteleg de ce amenda si nu dovada ca s a remediat RECLAMATIA, ce tampenii sunt astea? de unde banii si de amenda si de achizitionarea si plata luminii , nu are logica ce faceti, ori sunteti cretini ori dati ne la toti ajutor socail , pentru ce muncim pentru amenzii ?
Postat 02 Aprilie 2013, 17:31 de ajutor social
PE BUNEEE????
Pe bunee??? Pai daca ati amenda corespunzator mai ales firmele care comerccializeaza carne refrigerata multe firme s-ar inchide; carnea e tinuta in conditii mizerabile si voi umblati dupa cai verzi pe pereti.Incompetentilor
Postat 02 Aprilie 2013, 17:24 de maricica
Exemplu de urmat
La DSP cine este in msura sa aplice amenzi? Nimeni nu a sesizat ca si acolo conditiile igienice lasa de dorit.Se spune ca,, omul sfinteste locul".Oare, o fi adevarat???!!!!!
Postat 02 Aprilie 2013, 16:57 de angajat DSP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON