URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iunie 2011, 19:05

O fetiţă de 7 ani a murit după ce a fost aspirată în conducta de evacuare a unui bazin din ştrand (VIDEO)

O fetiţă în vârstă de 7 ani a murit, sâmbătă după-amiază, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, după ce a fost aspirată de o conductă de evacuare a unui bazin din Ştrandul Ioşia. 

Fetiţa se afla într-unul din bazinele ştrandului, care era plin cu apă, şi se scălda, când, la un moment dat, a fost trasă brusc la fund. Atunci a fost observată de un bărbat care, întâmplător, face parte dintr-un echipaj de descarcerare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, şi se afla la ştrand în timpul său liber.

Omul a fost nevoit să o smulgă practic pe micuţă din gura de scurgere de pe fundul bazinului, puterea de absorbţie fiind foarte mare. Tot el a fost şi cel care i-a acordat primul ajutor, dar nici el, şi nici colegii săi de la SMURD sosiţi la faţa locului nu au reuşit să o salveze.

Şefa echipajului SMURD care a intervenit în acest caz, dr. Adriana Bălan, a declarat că fetiţa, care s-ar fi aflat la ştrand împreună cu mama sa, a fost găsită în stop cardio-respirator. "Am găsit-o înecată, în stop cardio-respirator, am încercat resuscitarea şi transportarea de urgenţă la spital, unde însă a decedat", a spus medicul de la SMURD.

Potrivit martorilor oculari, tragicul accident s-a produs din cauză că angajaţii ştrandului au dat drumul la apă înainte de închiderea programului. Golirea bazinului a provocat curenţi care au tras-o pe fetiţă spre gura de scurgere, iar din cauză că aceasta nu avea nici un grilaj s-a transformat într-un "aspirator" letal.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor din Spitalulul Clinic Judeţean, cazul fetiţei nu este singular în ştrandurile din Oradea şi din Băile Felix, aflate în apropiere, şi se datorează faptului că gurile de evacuare a apei din bazine nu sunt bine protejate.

"Din câte îmi amintesc, în ultimii 5 ani este al treilea caz de absorbţie în sorbul de evacuare. Traumatismele în asemenea cazuri sunt foarte puternice. Practic, fetiţa nu a decedat pentru că s-a înecat, ci, cel mai probabil din cauza traumatismelor suferite. Puterea de aspirare este foarte mare. Nu înţeleg cum ştrandurile pot funcţiona astfel, din moment ce există sisteme de protecţia speciale", a precizat medicul, adăugând că în mod normal, sorbul se protejează cu o carcasă din bară de metal, tocmai pentru a evita asemenea tragedii.

Contactat de BIHOREANUL, Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Pieţe, Agrement şi Salubritate, de care aparţine ştrandul, a declarat că s-a demarat o anchetă, pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat şi din vina cui. "Investigăm cazul să vedem cine e de vină şi de ce. Vom vorbi cu salvamarul, cu cei care au fost acolo. Urmează ca mâine, poimâine să ne edificăm", a declarat acesta.

Acesta a recunoscut că, la momentul producerii tragediei, bazinul era în golire. "În ştrand, sunt două bazine mari. Unul s-a umplut azi, iar celălalt ieri. Cel cu o zi vechime se goleşte de regulă, după ora 16, ca să poată avea apa proaspătă. Aşa este regulamentul de funcţionare. Dar oamenii sunt anunţaţi când se dă drumul la apă", a mai precizat Florin Alexandru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
40 Comentarii
o alta mama
strandul trebuia sa fie inchis nu doar pentru reparati dar pt todeauna pt ca veata fetitei nu o sa se intoarca pt ca ei repartia strandului.rusine mare la statul roman,undei apararea romaniei,undei protectia copiilor?eu sunt o mama si nu pot imagina durerea parintilor caruia le sunt aproape,iar pe fetita dumnezeu sa o odihneasca in pace.
Postat 09 Noiembrie 2011, 15:15 de ionela
vinovatii la inchisoare
Cineva trebuie sa plateasca scump de tot si aici ma refer la iresponsabilii de la strand. De cate ori am fost la acest strand, nici macar odata nu am auzit pe cineva sa anunte golirea bazinului, desi anunta din 30 in 30 de minute de la ora 18 pana la 20 ca strandul se inchide la ora 20.....Dle primar, gasiti repede vinovatii si luati masuri ca asa ceva sa nu se mai intample, pt ca aici e vorba de viata unui copil si a altor oameni care vor suferi toata viata si al altora care sunt timorati de ceea ce li s-ar putea intampla
Postat 06 Iunie 2011, 15:12 de broscoi
rusine
daca sunt probleme de ani de zile si nu sunt conditii de ce nu refuzati sa mergeti la strandul ala? de ce a doua zi dupa tragedie a mers lumea la strand? unde va e spiritul civic, solidaritatea cu cel de langa voi? cei de acolo sunt niste gunoaie!!! problema e cu ce sunteti voi mai buni? ar trebui sa le crape obrazul derusine celor care au mers la strand dupa cele intamplate!!!
Postat 06 Iunie 2011, 12:03 de marius
vinovati sa plateasca
Toti sunt vinovati incepand cu seful Rapas, cel care era responsabil ca strandul sa functioneze in bune conditii, cine le-a dat autorizatie de functionare, angajatul care a dat drumul la apa la ora 16 (nu cred ca are trecut in fisa postului ca se goleste bazinul la ora 16 in timpul programului)....pestele se impute de la cap
Postat 06 Iunie 2011, 10:24 de martor
Andrica, cel mai bun
Un incompetent si pupincuris de toata jena. Este direct responsabil de moartea acestei fetite nevinovate. El trebuie sa raspunda, nu e primul caz de acet gen de acea trebuia sa ia masurile cuvenite. E prea putin chiar si demisia.
Postat 06 Iunie 2011, 09:39 de Ioana
rapas
ma voi astia de la rapas cum dracu reusiti de tot vopsiti , reparati , va suciti , va invartiti de ani de zile , cheltuiti miliarde , da pietele si strandurile arata tot ca acu-s 10 ani ?!?Numai eu stiu de vreo 5 calatorii la dracu-n praznic ( deci si-n ungaria ) pt. a vedea cum arata pietele prin alte locuri . Ma pe voi chiar nu va ajuta capu de loc .....si piata din alesd gandesti ca arata mai bine ! Vorbim degeaba ...... Dumnezeu s-o tina langa el pe biata copila ....
Postat 05 Iunie 2011, 22:09 de matica
CONDOLEANTE
DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA SUFLETUL MICUTEI INTRU IMPARATIA SA SI PARINTILOR SA LE DEA ALINARE SI PACE SI LINISTE! FIE-I TARANA USOARA!
Postat 05 Iunie 2011, 21:11 de EU
@dan oradeanul
Ai perfecta dreptate referitor la vinovati, pacat ca se politizeaza totul. Imi pare foarte rau pentru fetita. Din pacate asa suntem noi, romanii, facem circ o saptamana, ne plangem de mila, ne bucuram ca avem pe cine sa dam vina, sa aruncam aiurea cu noroi, sa ne varsam frustrarile si pe urma o luam de la capat. Din pacate copii au murit acolo sub diverse conduceri.
Postat 05 Iunie 2011, 19:29 de taras
daca...
@e dreptul tau sa-ti exprimi opinia: si da, si nu! mergand pe scenariul tau, romania nu ar mai avea presedinte, guvern, etc.(hi hi hi, parca acum au). singura idee care imi vine acum este: pacat de acea fetita dar vinovatii directi sunt angajatii strandului.
Postat 05 Iunie 2011, 14:34 de dan oradeanul
eu nu mai inteleg nimic
cad fatatele la cladiri, murim in stranduri, mai ramne sa murim in taxiuri, in restaurante, pe trotuar,in saloane pentru cei care trebuie sa verifice utorizatile nu fac nimic decat la sesizari sau la decesul cuiva, in ce tara traim, iti d autorizati si 5 ani nu te mai verifica, perfect comandati va loc de cimitir din timp.Condolaente familiei dar nu vad cum poti sa treci usor cand pierzi pe cineva care a fost o victima sa nu zic direct prada a unui sistem fictiv, exista in acte dar nu exista ca randament nu functioneaza legal .Nu poti permite o activitate care pune viata oamenilor in pericol, nu ai dreptul asta .
Postat 05 Iunie 2011, 12:46 de anca
dar cum au primit autorizatie de functionare
nici prin minte nu mi trecea ca strandurile nu respecta legea, mai dar voi ce faceti de fapt e grilajul sau sunt masuri de prevenire si pounere in pericol a vietilor omenesti sau nu sunt.Gogu lasa politica vorbim de vietii oamenesti si de un sistem local corupt, cum au primit avizele daca nu respecta legea si provoc moartea, totii o sa dea vina pe salariat, cum e posibil sa nu fie grilaj ce ehnica au adoptata de scurgere legala ca sa nu puna in pericol viata noastra?Acum vorbim de vietii nu de banii, masini, case , mita, spaga .
Postat 05 Iunie 2011, 12:33 de upss
:((((
.......Dumnezeu sa ajute familia indurerata sa treaca peste acest cumplit necaz....iar voi postacii pdl-isti sa va fie rusine.transformati aceasta tragedie intr-un razboi cu Bolojan.eu sunt sigur ca la strandul Iosia vor cadea capete. Dumnezeu sa mangaie sufletul ingerasului:(((((((((((((((
Postat 05 Iunie 2011, 12:28 de gogu
e dreptul tau sa ti exprimi opinia
functia nu reflecta si calitatea celui numit in functie, sa tratezi cu superficialitate bazele sociale ale unei societati spune totul desprea acea persoana in FUNCTIE, parinti deci cu incredere sacrificati va copii si plati taxe ca altii sa se joace de dragul functiei, in final nimeni nu va fi vinovat in justitie cazul va dura cinci sau poate si mai mult dar vaita copilului nu poate fi estimata ca etalon in banii, nici macar in aur.De ce va platim? de ce nu va dati demisia daca stiti sitautaia precara din sistemul corupt de ce tineti de scaun? de ce? fac referire la totii acum sigur vor merge la toate stardurile sa verifice pana acum de ce nu a ti facut o, rusine orinari va mai numiti oameni, nu meritati nici sa va privim in ochii muncim , va platim ca de fapt siti ne doare undeva de voi!
Postat 05 Iunie 2011, 12:13 de @dan oradeanul
mutulica
Stapane BOLOJAN , sunt eu preaumilul Moise a lui Herdean. Sper ca te-ai convins acum ca sunt singurul care pot creea din haosul care domneste in rapas ceva care va dainui peste veacuri: genocidul celor care nu-ti asculta porunca !!!! Va respect , va pretuiesc, va admir, va stimez, va ......... iubesc din tot sufletul meu de tradator imputit. Amin
Postat 05 Iunie 2011, 12:04 de moise ateul
name
asocierea acestei tragedii cu numele lui bolojan este totusi cam deplasata! adica pana la urma exista o raspundere personala precisa! pacat ca din gauza unor simple gratii s-a intamplat asa ceva. precizare: acelasi lucru l-as fi spus si in situatia in care ar fi fost vorba despre un al primar!
Postat 05 Iunie 2011, 11:54 de dan oradeanul
tragedia din iosia
apropos consiliul local care ,,ocroteste" rapas ce ce are de ,,ingaimat" in fata oradenilor pt. halul in care a ajuns regia care alta data aducea bani orasului ? si mai ales pt. imaginea europeana din inima orasului a uneia dintre piete ?
Postat 05 Iunie 2011, 10:03 de suparatu
fetita avea 10 ani
pe banul nostru murim , ce garantie avem ca maine mai taraim este si vina parintilor dar e mai mult hazard momentul nepotrivit, Bolojan este raspunzator de toata situtia dramatica in care se afla Oradea e sustinut doar de cei caraora le da locuri de munca"muritorii de foame" ne e Bolojan gata cu papica si uite asa avem parte de munca fictiva raportata la pregatirea lor profesionala.nu merita sa votezi un Primar care nu e sustinut si nu atrage investitorii, nu merita saracia duce inevitabil si la riscuri in ce priveste viata. toti ne dam crestini dar defapt manipulam masa de naivi ca sa le luam painea din gura.
Postat 05 Iunie 2011, 10:01 de radu
tragedia din iosia
nu stiu cat de indreptatita este luarea primarului Bolojan la rost , stiu insa ca un om politic tanar si care promite frumoase perspective a dovedit de data asta ca are si el limitele lui : a dat-o in ,,bara" cu rapas-u ! Mai intai ,,afaceristul" Cosma , acum ,,aerianul" Andrica . Cei care au ,,supt" rapas-ul de ani de zile sunt tot acolo bine nersi ! Stiti ce ma doare cel mai tare ? Ca oameni tineri cu (teoretic cel putin ) mentalitati noi , europene ,se dovedesc sub nivelul managerial al unui ,, dinozaurel" comunist ca fostul director al rapas - Hirte ....
Postat 05 Iunie 2011, 09:57 de suparatu
Jeguri umane
Bolojane , ai pus o nulitate absoluta intr-o functie in care inainte de toate trebuia sa numesti un profesionist, nu unul care si-a facut un mod de viata din a te pupa in c...r. Cine va plati ptr. toate gainariile pe care le face taranul parvenit andrica ?
Postat 05 Iunie 2011, 09:27 de tarzan
gunoaiele rapas
Pe conducta respectiva ar fi trebuit sa dispara toate gunoaiele care si-au facut loc in rapas in frunte cu tovarasul secretar general liviu andrica , secondat de trompete lui defecta florin "slugoiul " alexandru. Condoleante familiei greu incercate. Mi-e sila andrica, mi-e sila .
Postat 05 Iunie 2011, 09:14 de robin hood
Condoleante familiei indurerate
Autoritatile (administratorii strandului Iosia) sunt vinovatii morali de moartea acestei copile !!!!!!!-----Cum este posibil ca strandul are aviz de functionare chiar daca bazinele nu sunt dotate corespunzator pt. siguranta oamenilor ???----- Reabilitarea strandului Iosia pe bani din Fonduri Europene se tergiverseaza de ani de zile (au trambitat inceperea pt.anul acesta) probabil din interese economice obscure .--- Speram ca ancheta procurorilor nu se v-a oprii doar la un simplu muncitor , care a dat drumul la apa , ci se va face o ancheta minutioasa pt.gasirea tuturor cauzelor care au generat aceasta tragedie .Condoleante familiei indurerate greu incercata de moartea ingerasului lor !!!
Postat 05 Iunie 2011, 08:59 de mama
tragedie
mai bine de 6 luni obligati o amarata de navetista sa vina cum poate zilnic. V-am dat un exemplu . In toate pietel domina acum mizeria fizica si morala.Administratori cu afaceri personale ,investitii pe sume fabuloase care nu reusesc sa schimbe nici macar fata regiei dar reusesc sa alimenteze buzunarele sefilor toate astea pe banii pietarilor care beneficiaza de un tratament de sclavi pe plantatia rapas. Aceeasi situatie si la stranduri : aceleasi metehne , aceeasi imagine din vremuri pe care se pare ca d-voastra si cei pe care-i pastoriti nu puteti scapa . Iata acum si tragedia ! De ce sunteti vinovat ? Cand oradenii vor observa totusi ca sunteti cu mult sub nivelul lor intelectual si cand vor afla si ce caracter aveti probabil ca ve-ti intelege si d-voastra .
Postat 05 Iunie 2011, 02:11 de cartita
tragedie
am fost martor la un ,,control" pe care bolojan insotit de seful politiei comunitare pe care tremurau pantalonii de emotie l-a facut in urma cu aproximativ un an in piata Iosia. Nu vreau sub nici o forma sa sustin altceva decat ceea ce spun acum : piata era un exemplu de curatenie si civilizatie .Administratorul pietei impreuna cu cei doi maturatori se ocupau de dimineata pana seara de asta. Las alte aspecte de corectitudine si exemple de urmat din acea vreme in piata Iosia. Tin minte ca atunci incruntat,cu privirea in pamant , morfaind cu greu cuvintele primarul bolojan a facut o observatie care n-a fost priceputa de nimeni : ce-i cu mizeria asta ? si a plecat furios cu masina .Am fost la 3-4 metri de el si am priceput mai tarziu ce-l nemultumea pe marele gospodar : administratorul de atunci nu era spagar, nu avea spatii sau afaceri in piata ,piata era prea curata etc,etc ,dar bietul de el nu era nici pnl-ist nici udmr-ist ! ca urmare dupa cateva zile a si fost dat afara ! Tovarase primar haideti acum in piata Iosia , de ce nu mai veniti ? va e greata de mizeria care ineaca piata si chiar biroul febletei voastre modista sefa de piata , de mirosul din zona wc-ului public unde de ma
Postat 05 Iunie 2011, 01:57 de cartita
condoleante familiei
Acesta e un strand fara stapan , il frecventez des si incepand de la injuraturile ce se aud din biroul sefului , atmosfera e una de haos total; la intrare au pus niste badyguarzi (se pot considera flatati ca-i numesc asa)ii depistezi usor dupa fete incruntate , atitudine ostila fata de amaratii pensionari , rolul lor putea fi directionat de a sta langa bazin , daca tot sa dat drumul la apa din bazin mai repede , ...pestele se-npute de la cap , asa ca o demisie de onoare sau fortuita ar fi cazul , mai ales ca nu crede nimeni ca chioscul familiei a rasarit intamplator in incinta strandului...................
Postat 04 Iunie 2011, 23:57 de sandu
inadmisibil
Tin sa te anunt ca 4 barbati si 2 salvamari nu au reusit sa o scoata pe fetita din gura de evacuare din cauza presiuni foarte mari, chiar daca mama ei ar fi fost acolo nu avea ce sa faca, dupa ce s-a golit bazinul un barbat a facut o demonstratie si a intrat pana la mijloc in gura de evacuare.
Postat 04 Iunie 2011, 23:27 de martor
cata prostie
dumnezeu sa aiba grija de acest ingeras! si sa le dea putere parintilor! bai sunteti tampiti? in astfel de cazuri dati vina pe bolojan? unde va treziti idiotilor? sistemul romanesc e putred, nu bolojan e de vina..... da apropo un copil de 7 anii in bazinul mare , care se golea? unde era mama sa-i zica sa nu stea acolo? sau u cel care ai fost martor ai stat si te-ai uitat ? din cauza nepasarii a oamenilor ca si u se intampla toate astea
Postat 04 Iunie 2011, 23:20 de fjifujij
demisia
Condoleante familiei. Bolojane vezi ce trebuie sa urmaresti tu, inca o data esti partas la o crima. Acum sa vedem pe cine o sa scoti vinovat de aceasta btragedie, caci pe tine sigur NU.
Postat 04 Iunie 2011, 22:21 de mama
Revoltator
Sa iti pierzi copilul este fara indoiala cea mai mare si mai grea incercare pe care o poate primi un parinte, mai ales cand tragedia putea fi evitata foarte simplu.Dar, din pacate , exista prea multi oameni iresponsabili pe acest pamant.Sper din tot sufletul ca cei vinovati sa plateasca iar familiei sa-i dea D-zeu multa putere sa poata depasi aceasta grea incercare.D-zeu sa aiba grija de sufletelui ingerasului ridicat la cer!
Postat 04 Iunie 2011, 22:09 de o mama
inadmisibil
Am fost si eu martor la nefericitul eveniment si vreau sa va spun ca este inadmisibil ce se intampla, nu era scris nicaieri un anunt ca la ora 4 se goleste bazinul, nu s-a anuntat prin microfon absolut nimic, bunicul care a dat drumul la gura de evacuare putea sa strig la el sa opreasca robinetul ca nu auzea, bunicul asistent care are circa 70 de ani a ajuns in 10 minute pt ca deabia merge si habar nu avea ce trebuie sa faca, nu se poate in primul rand sa nu securizezi gura aceea de evacuare si sa dai drumul la apa la ora 4 daca programul este pana la ora 20 (numai ca trebuie sa plece si angajati mai repede acasa pe sistem romanesc). Asta este Romania pacat ca este locuita.
Postat 04 Iunie 2011, 22:01 de martor
Fara cuvinte!
Ar putea cineva sa-mi spuna cum se numeste fetita?Fiecare ne gandim in astfel de momente la ce e mai rau ? Dumnezeu sa le ajute parintilor sa treaca peste aceasta tragedie.
Postat 04 Iunie 2011, 22:00 de oradeanul simplu
Demisii?
@Opinatorul: Nu e vorba de doar unul. Al meu e pierdut (de azi). Unde nu este disciplina, vai si amar. Eu unul imi fac munca exemplar, oriunde am fost am incercat sa aduc un plus de valoare. As astepta ca cei platiti din banii publici sa aiba aceasi atitudine. Insa e o himera asta .... Condoleanta familiei!
Postat 04 Iunie 2011, 21:49 de Alex
Si la celelalte doua cazuri?
Daca au mai fost doua cazuri in trecutul recent, de ce nu s-a facut ceva ??? Nu pot sa cred cata incompetenta, spaga, coruptie se invart in jurul Primarie si a regiilor sale. Iti dai seama Bolojane ca daca nu faci nimic de data asta ( 99% sigur ca nu va face nimic ) ai mai pierdut cel putin un vot. Condoleante familei.
Postat 04 Iunie 2011, 21:41 de Opinatorul
CRIMINALI in functii
auzi dar nu recent au renovat strandul ce ati facut cu banii? i ati bagat in buzunar bravoo acum deconati, saraca mama si tata Doamane fereste! trebuie sa platesca cu viata cineva ca sa descoperim ce ? RUSINE administratie locala demna de toata jena.
Postat 04 Iunie 2011, 21:34 de anca
justitie si puscarie
Citat : "lucrări de zugrăvire a bazinelor, înlocuire conducte şi baterii la duşurile exterioare, repararea şi nivelarea fundului bazinelor, zugrăvire şi reparaţii la corpul administrativ (vopsit hol, WC-uri, birouri ş.a). Se vor înlocui conductele deteriorate şi la duşurile interioare, se vor repara cabinele de duş din exterior, se va tăia iarba, se vor toaleta copacii şi se va nivela şi pregăti spaţiul de extindere al ştrandului, dinspre Crişul Repede. Lucrările acestea vor costa regia circa 15.000 de lei." --anul acesta in aprilie- Intrebarea este ce s-a facut din aceasta enumerare, fiindca "repararea fundului bazinelor" nu! Trebuie identificate persoanele responsabile, arestate, judecate de urgenta si incarcerate. Pana la intrarea in normalitate si siguranta strandul trebuie inchis. Punct. In secolul XXI nu mai zugravesti sau varuiesti bazine ci montezi la bazinele modernizate instalatii de recirculare si filtrare automatizate. Doar ca ideea unui strand normal adevarat este departe de noi si trist e ca acest tembelism al administratorilor aduce victime multiple, pe banii tai.
Postat 04 Iunie 2011, 20:44 de unu cu unu fac doi
CU SPAGA LA PRIMAR SI LA OAMENII LUI
Toti cei care sunt directori in unitatile aflate in subordinea Primariei sunt pilele lui Bolojan angajati pe bani grei, de aceea Bolojan nu-i schimba nici pe cei care trebuie pensionati, ii schimba doar pe cei care nu cotizeaza. Exemplul : la spitalul municipal Oradea a fost angajata o pensionara pe functia de director, desi exista legi clare care interzic acest lucru, dar ce sa faci, daca femeia a dat la sefa compartimentului juridic care este alesdeanca, adica cea care a verificat dosarul si a inchis ochii la aceasta ilegalitate suma de 5000 Euro.Cati euro din cei 5000 sunt a lui Bolojan?
Postat 04 Iunie 2011, 20:11 de BEIUSAN
Escrocii
Asa se intimpla cind pe functii sunt pusi protejatii politic chit ca moare pamintul sub ei de incompetenti si spagari. Demisia hotilor, in frunte cu hotul sef bolojan.
Postat 04 Iunie 2011, 20:06 de Huo
Despagubiri
Nu se gaseste o echipa de avocati sa asiste parintii victimei sa dea in judecata RAPAS si Primaria si sa le ceara 10 milioane de Euro despagubiri la cei vinovati ? Sau nu este nimeni vinovat, domnule primar bolojan ?
Postat 04 Iunie 2011, 20:03 de Avocatu'
Traiasca Bolojan
Asta este Oradea lui Bolojan, plina de politie locala si ecologica da' nimeni nu pune capacul la conducta de evacuare a bazinului sin strand (din subordinea Primariei lui Bolojan). Demisia idiotule, tu si toata sleahta ta de cretini. In Oradea, nu poti parca in centru pentru ca te amendeaza politia lui Bolojan, da'poti sa te ineci linsitit in strandul Primariei.
Postat 04 Iunie 2011, 20:00 de Vasile
Demisii?
Nu imi vine sa cred cata incompetenta exista. Asta e omucidere si as dori sa vad niste demisii. Si enumar: 1. Nu s-a anuntat la statie ca se goleste apa de la bazin. Sa trecem cu vederea faptul ca fiind client al strandului ar trebui sa beneficiezi de apa pana la ora in care strandul se inchide. Dar nu, personalul de la RAPAS e mai preocupat de a pleca mai repede acasa si nu da 2 bani pe clientela. 2. Nu cred ca s-au respectat nici cele mai minime norme de siguranta. Gura de 35-40 cm care poate sa inghita un copil sa nu fie acoperita? Cat mama naibii costa o gratie? Sa nu imi zica nimeni, dar absolut nimeni ca nu ar exista bani pentru niste gratii. Dar nu, e prea mult sa te gandesti, tu ca RAPAS, iar subordonatii tai oricum au treburi mai importante (stat la birouri, cafele etc). Interes pentru siguranta cetateanului? 0. In consecinta, ar fi total inadmisibil sa nu exista demisii. De asemenea sper ca acest caz tragic caz, sa fie un bun exemplu atat pentru niste muncitori si administratori de stranduri, cat si pentru RAPAS, si in cele din urma pentru PMO sa isi bage mintile la cap. Sper ca cei vinovati sa plateasca, dar usturator!
Postat 04 Iunie 2011, 19:56 de Alex
aa
AM FOST MARTOR LA DRAMATICA SCENA,TRAIM IN ROMANIA SI SEFII STRANDULUI ESTE INTERESAT DE SPAGA SI DE A INTIMIDA MARTORII CU AJUTORUL FIRMEI DE PAZA PROTGUARD ESTE DE NEIMAGINAT CUM TU AI CLIENTI IN STRAND ,DAR TU TE PUI SA GOLESTI BAZINELE,PENTRU CE AI MAI DAT BANIII,NU ESTE SINGURA DATA IN STRANDUL IOSIA 2 DIAMETRUL TEVII DE SCURGERE ESTE DE 35-40 CM SI LA CE PRESIUNE ARE INGHITE UN COPIL DE 7 ANI POATE SI MAI MARE. 3 ESTE DE NEIMAGINAT CUM ACEST STRAND POATE SI ALTELE NU RESPECT NICI O NORMA DE PROTECTIE NU ARE GRILAJ LA GURILE DE SCURGERE RUSINE CONDUCERI ISPAGARI PUSI PE BAZA POLITICA ,DOMNUL DIRECTOR DETINE SI EL PROPRIUL CHOISC ,CE SA MAI ZIC .HAI ROMANIA
Postat 04 Iunie 2011, 19:22 de MARTOR
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON