URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Decembrie 2014, 16:29

O companie aeriană din Elveţia, interesată de Aeroportul din Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi reprezentanţi ai companiei aeriene elveţiene Lunajets au avut, miercuri dimineaţă, o întrevedere cu preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, la care au participat, de asemenea, directorul general al Aeroportului din Oradea, Gheorghe Pasc, precum şi directorul operaţional Marian Ghitea.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Consiliul Judeţean, în cadrul discuţiilor, reprezentanţilor companiei elveţiene le-a fost prezentat stadiul lucrărilor de modernizare începute la Aeroport, precum şi planurile pentru dezvoltarea viitoare şi extinderea serviciilor oferite de aerogara orădeană.

"Sperăm ca Aeroportul să se poată extinde cu un serviciu de cargo, iar în acest sens avem deja un teren disponibil. Am încercat să facem Aeroportul cât mai atractiv, el este operabil şi în acest moment, chiar dacă se lucrează, şi va fi închis doar o scurtă perioadă, între 22 aprilie şi 19 iunie", le-a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, celor doi reprezentanţi ai Lunajets.

De asemenea, reprezentanţii companiei aeriene au fost informaţi despre subvenţiile care pot fi acordate companiilor care vor opera pe aeroporul orădean.

"Consiliul European al Concurenţei a aprobat ca CJ Bihor şi Aeroportul Oradea să organizeze licitaţii pentru zboruri internaţionale de pe Aeroportul din Oradea. A fost aprobată organizarea de licitaţii pentru 10 direcţii de zbor. Cursele vor putea fi subvenţionate pe o perioadă de trei ani, valoarea subvenţiei putând merge până la 50%. În total vom avea la dispoziţie aproape 2,5 milioane euro pentru a susţine această facilitate", a precizat directorul general al Aeroportului, Gheorghe Pasc.

"Zilnic avem solicitări atât din partea reprezentanţilor mediului de afaceri, cât şi din partea românilor care lucrează în străinătate. Toţi ne întreabă când vom opera curse spre destinaţii din Italia, Spania ori spre marile aeroporturi noduri aeriene. Deci vom fi interesaţi îndeosebi de astfel de destinaţii", a spus preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, la discuţiile cu reprezentanţii companiei aeriene elveţiene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
!!!!!!
Sunt aici! Păi WinDos cam are dreptate!Nu prea îmi vine să cred că turiștii elvețieni vor da buzna în oraș să vadă spre exemplu săpăturile din Piața Unirii. Pe cale de consecință cred că banii investiți în modernizarea aeroportului nu vor produce efectele scontate. Dar aștept să văd!
Postat 11 Decembrie 2014, 13:07 de TDS
Bineinteles
Bineinteles, windos cu TDS, papagalii de servici, desi al doilea inca nu a aparut, nu spun nimic, si critica orice se intampla in oras, desi s-au terminat campaniile electorale, ei vin cu aceleasi prostii.
Postat 10 Decembrie 2014, 22:57 de Nostradamus
@WinDos
"Mai draga", de la alegeri gura nu-ti mai tace , iarba nu-timai place...Chiar daca Popa nu e ce ne trebuie , comentariile astea tampe ,care se vor ironice, plictisesc. Ce sa-ti fac daca ai tai n-au stiut/n-au putut sa convinga poporul , ma rog , majoritatea. Linisteste-te ! Poti da i diabet sau , Doamne fereste , te poate lovi apoplexia!
Postat 10 Decembrie 2014, 18:41 de titel
Bravo, băgătorilor în seamă !!!
Sunt tare mulţi turişti şi oameni de afaceri elveţieni care nu au văzut decât sălbăticia Alpilor şi vor să vadă unde ar putea aseleniza în caz de avarie, auzind că în RO s-a ales un nou preşedinte, unul Karl Wermorel Ciolannis care s-ar putea, întâmplător sau predestinat, să fie rudă cu un văr după o mătuşă de-a lui Wilhelm Tell !!!
Postat 10 Decembrie 2014, 18:14 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON