URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iunie 2016, 15:11

O bucureşteancă a devenit managerul Cetăţii Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bucureşteanca Gabriela Arghiroiu este, din această lună, managerul Cetăţii Oradea, post pe care l-a ocupat în urma unui concurs desfăşurat de Primăria Oradea la care au mai participat alţi doi pretendenţi ai acestei funcţii.

Gabriela Arghiroiu s-a mutat în Oradea împreună cu familia în urmă cu 10 luni "din motive personale". Ea a lucrat înainte atât în domeniul public, cât şi în cel privat, fiind absolventă de Management la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti.

"Ulterior am făcut o specializare pe comunicare şi relaţii publice la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative. În sectorul public am lucrat patru ani la Ministerul Transporturilor, drept coordonator al Departamentului de Comunicare şi Evaluare din cadrul Autorităţii de Managment pentru POS Transport. În această funcţie a trebuit să asigur instruirea personalului, să elaborez strategii de comunicare şi propuneri pentru contracte de finanţare pe fonduri europene", a spus Gabriela Arghiroiu, vineri, într-o conferinţă de presă care a avut ca scop prezentarea Zilelor Cetăţii Oradea.

În domeniul privat, noul şef al Serviciului Management al Cetăţii a lucrat la o companie de consultanţă pe post de expert pe relaţii publice şi comunicare în scopul implementării proiectelor POS. "Am trei săptămâni de când lucrez la Cetate. Încerc să mă familiarizez cu toate problemele, pentru că sunt multe de făcut şi de organizat", a spus Gabriela Arghiroiu. Pentru viitor, aceasta îşi propune să creeze o identitate vizuală a Cetăţii şi să găzduiască între zidurile acesteia cât mai multe evenimente.

Postul de şef serviciu management al Cetăţii Oradea apare într-o organigramă aprobată de Consiliul Local după finalizarea lucrărilor de reabilitare a fortăreţei orădene şi presupune administrarea propriu zisă a monumentului, închirierea de spaţii în interiorul acesteia, organizarea de evenimente şamd.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
EXPLICATIE
Textul de mai jos dateaza din 2013 ! penelistul FENECHIU inca era ministrul transporturilor!
Postat 28 Iunie 2016, 11:16 de TDS
SI EL E STAR, STAR, STAR....
« Ponta către ministrul Transporturilor: Când ai protestatari, întreabă dacă iau milioane pe consultanţă la metrou ! La Metroul Bucureşti, societate cu atribuţii de proiectare, realizarea studiilor privind modernizarea reţelei de metrou, consultanţă şi asistenţă tehnică privind investitii la reţeaua de metrou, acţionari sunt Rozorea George (10,373%), A R G H I R O I U O V I D I U / sotul sotiei(4,085%), Călinescu Sorin (4,961%), Ivan Victoria Cecilia (6,715%) şi o listă de alţi 245 acţionari (73,866%). Administratorii societăţii sunt Rozorea George (preşedinte al consiliului de administraţie), Florescu Grigore şi Dincă Ana. » Un singur lucru vreau doar să vă spun, ca să înţelegeţi de unde-s nemulţumirile. Domnul ministru Fenechiu, în premieră vă zic, ca să ştiţi de ce vă ceartă sindicaliştii, presa şi toţi ceilalţi. Păi, ia să vă anunţ! În perioada 2007-2009, o societate privată care are 250 de acţionari, privatizată prin MEBO (trecerea mijloacelor de producţie ale unităţii din proprietatea statului în cea a muncitorilor, cu drept de preempţiune la cumpărarea acţiunilor-n.r.), a încheiat contracte de 245 milioane lei pentru efectuarea de studii, servicii de consultanţă şi asistenţă tehnică pentru lucrări de specialitate la metrou. În perioada 2009-2011,că era criză, aceeaşi societate a încheiat contracte de 339 milioane lei, deci aproape 100 milioane euro, tot pentru efectuarea de studii pentru dezvoltarea şi modernizarea reţelei de metrou", a spus premierul, în şedinţa de guvern.
Postat 28 Iunie 2016, 11:15 de TDS
Vâna de bou
Istoria ne arată că, din vremuri străvechi, cele mai bune arcuri de vânătoare aveau coarda din vână de bou. Despoţi luminaţi sau conducători mediocri, domnitori degrabă vărsători de sânge nevinovat sau pur şi simplu conducători ai cetăţilor pe care le ocupaseră la rândul lor cu forţe nu arareori plătite (mercenari de care n-am dus lipsă niciodată), au „dus înainte” prin ambiţii nu de puţine ori egoiste „vedeniile” lor. Peste timp, marcarea unor „ctitorii” prin metoda lansării săgeţii spre locul hărăzit, este interpretată modern ca o „viziune” . Oricât de importantă ar părea săgeata, acest simbol modern al vedeniilor, esenţa demersurilor o reprezintă tot arcul. Mai precis, coarda care propulsează săgeata. Azi, ţintele sunt stabilite în lăcaşe retrocedate pe banii noştri, din timp şi cu un scop precis. Asigurarea trecutului. Aşa se face că, la orice numire (prin felurite concursuri, unele de tragere, altele de împingere, dar toate organizate de „fraţii” aBuzeşti) se consultă horo-scopul care va scuza ulterior mijloacele. Apoi, prea târziu de obicei, cam la patru ani sau multiplu, constatăm că am fost furaţi cu principii. Până de curând PSD a stilizat prin epurare până la principiu săgeata, devenind spinul trandafirului. E drept, multiplicat de câte ori e suficient pentru protecţie şi supravieţuire, totul înmulţit ulterior cu trei. Acum, PNL cu singura săgeată trasă greşit în curtea Consiliului Judeţean, lansează de fapt, strategic, chiar şi penele (săgeţilor) ciocănitorilor din arborele genealogic al SNSPA. Semn că şcoala te scapă de facultate. Cu toate acestea, arcul cu trei corzi dobândite pe rând la fiecare patru ani, fără tolbă, oricât se prezintă ca un Stradivarius, este lipsit de o coardă. Boii sunt uşor de găsit, cu vâna e mai greu!
Postat 24 Iunie 2016, 23:48 de eutanasiu
Precizare
Consultanţa şi publicitatea pentru APAREGIO costă 668.146 euro! Publicitate prin apariţii TV, presă scrisă şi on-line, inclusiv "fluturaşi" şi "broşuri" de informare cu privire la realizările CAO şi beneficiile pe care le aduce proiectul cetăţenilor. Aşteptăm cu interes publicarea lor. Termen (conform contractului) 30.06.2016. P.S. Rubrica "Ştiri de la CAO" nu intră în acest contract.
Postat 24 Iunie 2016, 19:49 de eutanasiu
!!!
@eutanasiu: Da, aflu lucruri interesante! Eu m-am bazat pe intuitie! Am simtit ca ceva mai mult nu se leaga! Pana la urma ce mare lucru " manager de cetate " ! Uite ca e mare lucru!
Postat 24 Iunie 2016, 19:28 de TDS
@pinonel
Toţi cei enumeraţi şi mai sunt câţiva au o caracteristică comună. Postul anterior. Un fel de "vânzare anterioară"!
Postat 24 Iunie 2016, 19:13 de eutanasiu
@tsd
Cum adica ,,cum a ajuns tanti manager" ?! Cum a ajuns ghitea director tehnic (fiind absolvent hidro), cum a ajuns lipovan director adj(!!!), in fapt arhitect sef al Oradiei (fiind absolventa de c-tii civile), cum a ajuns florea city manager dupa cazul Bente Viorica, cand s-au instrainat masini fara plata taxelor, trotinel asta pe care l-ai numit tu, care avea expertiza, tocmai falimentase cet Braila, s.a.m.d. : PRIN CONCURS! Cum ce concurs?! Concurs de imprejurari!
Postat 24 Iunie 2016, 19:06 de pinonel
Tragi cu puşca nu ia foc (deloc), păsărica-i cu noroc (pe loc)!
Motivele personale ale doamnei consultant nu sunt legate decât de finalizarea proiectului APAREGIO. Aici, Mussolini a avut m(v)ână cum s-ar zice. Nu ştiu dacă Boloş are vreun merit (cu toate că ar fi putut fi recompensat preventiv) în „aducerea”personajului . Însă, de remarcat este faptul că comunicatoarea Ministerului Transporturilor în etapa ISPA a „trecut” în privat pentru a face publicitate tocmai lucrărilor implementate în perioada activităţii ei la minister. (Toţi „implementatorii” de proiecte finanţate din fonduri europene plătesc foarte bine asigurarea prin care un fost angajat al ministrului „închide”, „finalizează”, „pune în legalitate” fără ca vreo instituţie abilitată să deschidă cutia Pandorei. Este o practică des întâlnită la edilii orădeni încă de pe vremea lui Filip. Aşa că, motivul numirii doamnei Arghiroiu la conducerea Cetăţii este doar un paravan pentru activitatea acoperită (în virtutea cursului SNSPA) pe care urmează să o desfăşoare în implementarea contractului de publicitate aferent proiectului APAREGIO la Oradea, contract din care nu s-a făcut legal mai mult de 10%. A mai făcut parte doamna în calitate de expert (exprimarea este voit avocăţească) şi din firma care s-a ocupat de publicitatea pentru proiectul finanţat din fonduri de coeziune la Botoşani. Deci, are experienţă dovedită. Algoritmul de căutare aplicat de primar are la bază criteriul asemănării situaţiilor. Doamna având ocazia de a studia din interior situaţia de la Botoşani devine un om valoros pentru al treilea mandat în care vom asista la insolvenţa Companiei de Apă Oradea şi la probleme similare cu ale celor de la Botoşani. Asemănarea şi stadiul mult mai avansat al situaţiei C.E.T. Oradea – Termoficare cu ceea ce se întâmplă la Botoşani ne arată viitorul sumbru al celor două companii subordonate CLO şi primarului Reales al III-lea. Poate nu întâmplător Bolojan a şi trasat ca direcţii şi obiective la înscăunare, îmbunătăţirea serviciilor de apă şi canalizare. Primul pas (nu ştim încă exact din câţi) l-a făcut anul trecut prin achiziţionarea serviciilor de investigaţie şi siguranţă de 1.000.000 de euro de la firma Cameleon Security System.
Postat 24 Iunie 2016, 19:05 de eutanasiu
SIGUR...
@suporter_oradean: Spune-mi ca am scris o minciuna! Verifica si tu Declaratia de avere! Sa vezi avere BABANA! Ori dumneaei a lucrat mai mult la stat ( din PFA nu cred ca i-a iesit mare lucru daca nici consultantului P. D. S. nu i-a iesit! Iar M. T.-ul si fondurile europene nu suge reaza clar Bolos? Cum a ajuns doamna in PMO? Ce stie despre Cetate? Zi! Si uite cum tot noi suntem nebuni si ne legam asa de oricine.
Postat 24 Iunie 2016, 16:58 de TDS
o cafea
Tds eu as chema-o in locul tau pe agenta termica la o cafea,poate va potriviti,ea poate fi jumatatea ta,iar Grigore m-am lamurit,ai un vocabular deosebit,te-am intrebat ce echipa din prima liga la fotbal traieste din banii primariei si ai zis ca scriu la comanda,atat te-a dus mintea.O zi racoroasa. La cafea Tds sau limonada,eu zic ca merita,astrele zic ca va potriviti :))))
Postat 24 Iunie 2016, 16:17 de suporter_oradean
Perfect..
Inca o dovada a iluminatului cita incredere are in oamenii unde este ...primare!Jalnic ,adica vaishamar!!!!!!!
Postat 24 Iunie 2016, 16:00 de grigore
O CLIPA DOAR NEMARGINIREA
Cred că am găsit și un posibil răspuns ! Să fi fost părintele Boloș propteaua?
Postat 24 Iunie 2016, 15:39 de TDS
ALTA PFA-istă
Ca orice nou venit în PMO și ea are tot un PFA( ca și soțul ). Eu mă întreb cum a ajuns așa iute șef serviciu în Direcția Patrimoniu! Și apoi manager Cetate ???!!!! Bag mâna în foc că pe linie PNL ! D-nei oricum îî plac patrimoniile ( judecând după consistenta avere deținută ).
Postat 24 Iunie 2016, 15:37 de TDS
asta sigur...
...e de la liberali ! Nu se gasea vreun destept din oras sa se ocupe de cetate, trebuie adusa tanti, ca pe Stanel la CET !
Postat 24 Iunie 2016, 15:34 de AgentulTermic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON