URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Decembrie 2010, 14:43

O bandă de hoaţe care a jefuit-o şi pe soţia şefului Poliţiei Bihor a fost destructurată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului şi Diverse din cadrul Poliţiei Oradea au finalizat cercetările şi au propus, miercuri, trimiterea în judecată a unei grupări suspectate de comiterea mai multor furturi din societăţi comerciale, magazine şi spitale.

"Gruparea este formată din şapte orădence cu vârste între 18 şi 28 de ani suspectate că, în perioada 30 iulie - 7 decembrie 2010, au sustras diverse bunuri, genţi cu acte şi bani, telefoane mobile, portmonee din incinta mai multor societăţi comerciale de pe raza Municipiului Oradea", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Printre victimele grupării se află chiar şi nevasta şefului Poliţiei Bihor, comisarul şef Adrian Bucur, căreia una dintre hoaţe i-a furat telefonul mobil din biroul unei societăţi comerciale la care soţia lui Bucur lucrează ca director.

Două dintre tinere, considerate liderele grupării, au fost reţinute pe 7 decembrie şi arestate o zi mai târziu de către un complet al Judecătoriei Oradea pentru 29 de zile, după ce au fost prinse în flagrant furând portmonee din birourile unor medici din incinta Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie Oradea. Măsura luată împotriva celor două orădence este în vigoare şi în prezent.

Tot pe 7 decembrie, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului şi Diverse din cadrul Poliţiei Oradea au început urmărirea penală împotriva celor şapte orădence sub acuzaţia de furt calificat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
bolnavii sunt cei care se amagesc
BOLNAVI sunt cei care se amagesc si agonizeaza intr un sistem IMPUS in care sunteti FORTATI de conditiile sociale dezastruase conduse de functii care nu fac decat treaba de mantuiala incepand de la PRIMARIE pana in POLITIE sunteti biete turme flamande care se amagesc ca ei conduc dar ciudat ce conduc :MORTII in picioare, ce mare captura ati prins! ar trebui sa va faca un bust de bronz la fiecare ca sa cresca numarul boschetarilor si al hotriilor sa le dati motiv:))
Postat 30 Decembrie 2010, 10:16 de anca
apropo de ancheta
dar spuneti mi voi biete DOBITOACE nu vi se pare LUNGA si batuta in cui cariera de POLITIST a ALINEI DINU? nu vi se pare un monopol in ce priveste functtile interminabile pana la pensie a unor oamenii mie imi miroase a dosare contrafacute ca nimeni nu i mai inlocuieste, oare de ce? unde este rotatia in functii? DOBITOACELE isi ling rani care nu EXISTA decat in capusorul lor
Postat 30 Decembrie 2010, 10:08 de !cetateanul roman!
a
auzi anca, erai cumva printre ele? N-ai vrea tu sa-ti faci o "ancheta" la cap? de fapt, care cap?
Postat 30 Decembrie 2010, 00:17 de fuel
e plina lumea de boschetari si hoti
ce ancheta sociala doresti ? sunt handicapate ? de lucru este numai sa vrei sa muncesti atata timp cat ai doua maini si doua picioare bineinteles sa-ti placa a munci !!!
Postat 29 Decembrie 2010, 18:54 de Anonim
motivul real pentru care au furat
de ce nu faceti si o ancheta sociala sa vedem daca au furat de foame sau de placere? e prea delicat pentru sufletul vostru sa va faceti treaba ca la carte? asa sa ingheti un caz a FURAT nu denota profesionalism cu suflet decat un mecanism teoretic, as vrea sa o vad traspusa pe ALINA DINU in viata acestor tinere si sa ne spuna ce o deretermina sa fure si ce face societatatea pentru acesti tineri care reprezinta o forta de munca ff seriosa , dar e mai usor sa tergiversam un fenomeni si atentie sa l intretinem pe banii nostri, jalnici am ajuns! AVEM ACADEMICIENI care fug la BUCURESTI dar care nu se implica deloc in problemele sociale sa vina cu solutii pentru a stinge aceste conflicte care refuleaza in grave stari infractionale. cu ce e mai vinovat un hot care fura sa traisca de azi pe maine fata de un "hot" care nu plateste impozite dar are venituri uriase? aaa e mai intelectual , probabil!
Postat 29 Decembrie 2010, 17:59 de anca
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON