URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iunie 2012, 08:23

Nuntă cu peripeţii: Doi fotbalişti de la Luceafărul, implicaţi într-un accident în centrul Oradiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, accidentul s-a petrecut duminică în jurul orei 5.30, în intersecţia străzilor Avram Iancu şi Iuliu Maniu, lângă Biserica cu Lună din centrul Oradiei.

Cei doi fotbalişti, Florin Neaga şi Cosmin Letan, se întorceau acasă cu un taxi de la nunta portarului FC Bihor, Călin Fildan, când maşina în care se aflau şi care circula pe drumul cu prioritate, a fost acroşată de un alt taxi.

"Autovehicolul a fost acroşat de un orădean de 59 de ani, care conducea un taximetru şi care nu a acordat prioritate de trecere în intersecţie. În urma evenimentului rutier, persoanele din primul autoturism au fost răniți și transportaţi la spital", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Contactaţi de BIHOREANUL, cei doi fotbalişti susţin că impactul a fost violent, maşina în care se aflau rotindu-se de trei-patru ori pe stradă, după care s-a oprit într-un stâlp. Atât Florin Neaga, cât şi Cosmin Letan, ambii aflaţi pe bancheta din spate, au fost aruncaţi din maşină şi s-au trezit pe şosea.

"Nu ştiu dacă am fost proiectaţi pe geam sau s-au deschis uşile în timp ce maşina se rotea pe şosea, ştiu însă că eu când mi-am revenit eram pe trotuar. Nu ştiu cum am ajuns acolo. M-am ridicat şi am mers la Florin să văd cum este, fiind şi el pe şosea. Mi-a zis că nu se simte bine şi nu se prea poate mişca. Ulterior, cineva ne-a zis că am fost proiectaţi prin geamul portierei din stânga spate, care era spart, dar eu tind să cred că pe uşi am fost aruncaţi", a declarat Cosmin Letan.

În maşină, în dreapta şoferului se mai găsea un prieten al celor doi, tot taximetrist, dar care n-a suferit leziuni grave. De altfel, dintre toţi cei patru, doar Florin Neaga, care s-a aflat în partea unde a avut loc impactul, este internat în spital, ceilalţi fiind fără probleme, după cum au arătat şi controalele medicale la care s-au prezentat.

Neaga s-a aflat pe locul din spatele şoferului şi în urma impactului a fost aruncat din maşină. A fost transportat imediat la Spitalul Judeţean, unde a stat la secţia Terapie Intensivă, fiind mutat marţi la Ortopedie, tot la Spitalul Judeţean. După doar câteva ore a fost transferat la Pelican, unde se află şi în prezent.

"Sunt mai bine. Mi-au făcut tot felul de analize. Am avut câteva cheaguri, hematoame, mi-a fost frică să nu fie ceva mai grav, dar oricum va trebui să stau imobilizat la pat câteva săptămâni", a declarat Neaga, care mai speră să nu fie operat, fiindcă e suspect de disjuncţie de bazin şi este posibil să aibă anumite probleme la încheietura coapsei din partea dreaptă.

Colegul său, însă, se simte bine. "Am fost la control şi nu am nimic grav, o să mai merg, ca să nu apară în timp alte complicaţii. E păcat de Florin. E bine totuşi că este optimist, gândeşte pozitiv şi asta îl poate ajuta mult", a spus Cosmin Letan.

Dacă fundaşul Letan nu are probleme de pe urma acestui accident, în schimb, în cel mai bun caz, atacantul Neaga va trebui să stea departe de fotbal două luni. În jur la trei săptămâni el va fi imobilizat la pat, după care, încet va trece la exerciţii de recuperare, abia peste aproximativ două luni urmând a fi apt de a-şi relua antrenamentele.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
leziuni usoare?
fratilor sunteti praf,omul are fractura de bazin si voi spuneti de leziuni usoare?
Postat 06 Iunie 2012, 08:43 de muiu ion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON