URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Februarie 2011, 15:18

Numărul şomerilor din Bihor a scăzut cu peste 1.000 de la începutul anului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Numărul şomerilor din Bihor a ajuns la 15.447 la 31 ianuarie 2011, cu peste 1.000 de persoane mai puţin faţă de statistica la 31 decembrie 2010, a anunţat Dorel Drăghici, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, joi, într-o conferinţă de presă.

"Şomajul a scăzut considerabil faţă de luna precedentă, când în Bihor erau 16.666 de şomeri. Această reducere se datorează în primul rând faptului că în acest an nu s-au mai făcut concedieri masive cum s-a întâmplat în 2009 şi 2010, au existat oferte de locuri de muncă şi s-au făcut angajări, iar foarte multe persoane au dorit să iasă din baza noastră de date după ce le-a expirat perioada de indemnizare", a declarat Dorel Drăghici.

Dintre cei 15.447 de şomeri din Bihor primesc indemnizaţie 8.328, rata şomajului ajungând la 5,4%. Directorul AJOFM Bihor a afirmat că fenomenul concedierilor în masă s-a oprit. "În anul 2011 au fost doar 24 de concedieri la nivelul întregului judeţ. Dacă le comparăm cu anii trecuţi putem spune clar că fenomenul a fost stopat", a declarat Dorel Drăghici.

Acesta a dat câteva exemple de firme care au notificat AJOFM Bihor privind disponibilizarea mai multor persoane, dar s-au răzgândit. "Firma Bechtel care are punct în localitatea Chiribiş a notificat anul trecut AJOFM Bihor că va concedia 94 de persoane, dar a revenit asupra deciziei. Societatea Turism Felix ne-a anunţat că va concedia în luna ianuarie 160 de persoane, dar probabil au primit unele contracte şi nu au mai concediat pe nimeni", a precizat Dorel Drăghici.

În aceeaşi conferinţă de presă, directorul AJOFM Bihor a anunţat că instituţia pe care o conduce va organiza în acest an 20 de cursuri de formare profesională pe diferite domenii în punctele de lucru Beiuş, Aleşd, Maghita şi Oradea. În total, la aceste cursuri vor putea participa 433 de persoane. "Printre primele cursuri se numără cele de asfaltator şi instalator tehnico-sanitar", a spus Dorel Drăghici.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Bursucul....aburit
A inceput la PNL......, a trecut ( dupa post) la PC, acum este la PDL, ...dar avand-o pe soata DEPUTAT PSD d-na Sonia DRAGHICI, va dati seama ca , acest fost profesor,primar si sef de vama, are viitorul asigurat!!!!
Postat 11 Februarie 2011, 17:32 de Nicoleta
Curcubeu politic.
Ce culoare are acest Draghici? A fost penelist, pedelist, PC-ist, pesedist, un amalgam de culori cu fond portocaliu.
Postat 10 Februarie 2011, 17:10 de Apolitic.
intrebare
intrebare: cati dintre cei peste 1000 s-au angajat? Ca poate majoritatea nu s-au angajat ci doar au terminat perioada de somaj si de ajutor, nu?
Postat 10 Februarie 2011, 17:04 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON