URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 August 2014, 14:05

Noutăţi misterioase privind DN 76: Mang neagă că Udrea e mai tare pe drumurile din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
BIHOREANUL a arătat, în ediţia tipărită din această săptămână, că pe drumul ce leagă oraşele Aleşd şi Zalău, DN 1H, şi care duce la Băile Boghiş, patronate de Elena Udrea, se lucrează cu mai mult spor decât pe intens circulatul DN 76 Oradea-Beiuş. În aceste condiţii, preşedintele PSD Bihor Ioan Mang a fost întrebat marţi, într-o conferinţă de presă, dacă Udrea are cumva mai multă influenţă în Bihor decât filiala pe care el o conduce, a partidului aflat la guvernare.

"Nu are nicio legătură cu Udrea. Are legătură cu constructorul care a câştigat licitaţia", a răspuns Mang, spunând însă că nu ştie care sunt constructorii care lucrează pe DN 1H.

Precizându-i-se că CCCF Timişoara, firma căreia i s-a adjudecat şi un tronson de pe DN 76, şi-a adjudecat un tronson şi între Aleşd şi Zalău, în asociere cu alte două firme, Mang a spus că nu ştie cât de mult lucrează efectiv această firmă. "Nu ştiu dacă CCCF Timişoara lucrează sau are subantreprenor. Mă îndoiesc că lucrează".

Vicele CJ Bihor a mai ţinut să precizeze că săptămâna viitoare vor fi prezentate noutăţi privind lucrările la DN 76. "Se pare că se va rezolva. Las pe alţii să facă anunţul, după ce este rezolvată", a spus vicele CJ Bihor, fără să dea mai multe detalii.

"La aceste lucrări, esenţial e constructorul. Banii există, toată problema e capacitatea lor de a face lucrările", a conchis Ioan Mang.

Potrivit acestuia, "probleme mari" sunt pe tronsonul Oradea-Răbăgani, atribuit firmei CCCF Timişoara, între timp absobită de SCT Bucureşti, în timp ce de la Răbăgani înspre limita judeţului lucrările merg mai bine. "Pe tronsonul Azvi (n.r. Dealul Bitiilor - Ştei) se lucrează şi se va lucra şi mai bine după ce vor primi avizul de mediu", a spus Mang. Firma Azvi are nevoie de aviz de mediu pentru staţia de asfalt montată în satul Grădinari, staţie pe care localnicii o contestă, temându-se de poluare. Totuşi, a spus Mang, cel mai probabil APM Bihor va elibera în această săptămână avizul de mediu, aşa că firma va putea produce asfaltul cu care va acoperi şoseaua.

Pe de altă parte, Mang a precizat că îşi doreşte rezolvarea problemelor pe DN 76 şi pentru că "dacă nu demarează aceste lucrări vom avea probleme cu electoratul, chiar dacă n-avem nicio legătură, nu este contractul Consiliului Judeţean Bihor".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
REPLICA la @Rugea din Tarian
Cel cu nick name-ul @Rugea din Tarian sa te comentez decent la jigniri si insultele care mi le-ai adus, pentru ca daca te injur balacaresc porcesc o sa ma cenzurereze pe forumul Ebihoreanul si nu este prima data cand sunt cenzu@Rugea din Tarian ai primit sarcina de partid PSD Bihor ca sa-mi poui poumnul in gura sa ma cenzurezi si sa NU mai scriu nimic pe forumul Ebihoreanul? A gresit bah stmekere, este` democratie originala romaneasca ` siorice individ roman simplu are dreptul sa-si exprime ideile opiniile , drept scris i in Constitutia din ROMANI!:))=)) In cometariul tau super inteligent , NU ai adus nici un argument ca as fi scris minciuni , doar atac la persoana mea @Romanul Simplu, esti un biet postac de partid scrib care scrie dupa dictare ceea ce alti-i dicteaza!:))=))Sunt un roman simplu si scriu ADEVARUL si DREPTATEA care supara pe multa lume din PSD Bihor.Cauta negocierea pace intelegerea si NU ` ridicolul ucide` prima victima` `doare ` aceste trasaturi ale suferintei.,Daca taceai si nu scriai filozof ramaneai , dar tu aperi pe Ioan Mang PLAGIATORUL , si nu poporul PSD , poporul roman simplu bihorean votant PSD !:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 August 2014, 15:49 de Romanul Simplu
Mang, esti varza!
Problemele la DN76 sunt din centrul Beiusului pana in Oradea, ca asa ati dat voi, consiliul judetean autorizatia de construire, unde constructorul s-a imprastiat cu lucrarile pe 55 km, bulversand toata circulatia, inn loc sa se rezume la tronsoane de cate 10 km, sa le termine pe rand pana la termenul stabilit. Asa, facem cei 60 km de drum intre cele doua orase in triplu timp normal, sau alegem variante pe la Pocola, Tinca sau Holod, de ne injura toti din satele de la drum, de praful si galagia ce o producem, distrugandu-le si lor drumurile care nu sunt facute pentru asa trafic! Dupa ce o sa fie gata DN-ul o sa trebuiasca sa va apucati de judetenele alese acum ca variante! Vezi Mang ce prosti sunteti? Ar trebui sa plecati acasa toti, ca spurcati locurile pe care le ocupati pe banii nostri!
Postat 20 August 2014, 09:47 de WinDos
REPLICA
Iarasi vorbeste Ioan Mang PLAGIATORUL? Sa dezbatem conferinta de presa PSD Bihor pe acest subiect.saptaama trecuta a fost trimis la guvern in atentia primului ministru Victor Viorel Ponta presedinte PSD un raport negativ privind starea dezatruoasa a drumului DN 76 si situatia dezatruoasa a constructorilor care construiesc si nu sunt platiti de guvern firme falkimentare si in insolventa , ceea ce a a facut Ioan Mang PLAGIATORUL PSD este o dezamorsare a situatiei create , toate bune si frumoasde dar NIMIC la locul lor, saptamana viitoare in 29 august o sa fie un miting de protest in parcare la Pocola privind strare dezastruoasa a drumului DN 76, restul laudelor mincinoase sunt motivate ca realizari nerealizate !:))=))Ioan Mang ca si vice presedinte de CJ nici macar nu amers in mijlocul oamenilor ca sa dezamorseze situiatia de acolo , a mers in concediu in strainatate , conferinta asta de presa inopinata la deranjat din concediul de vara ,asa nu se face campanie electorala prezidentiala pentu Victor Viorel Ponta viitor presedinte PSD in ROMANIA!:))=)) `Punem Bihorul pe primul loc ...in coada sloganul USL al campaniei electorale din 2 Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 19 August 2014, 23:15 de Romanul Simplu
udrea
Probabil udrea a oferit si niste "stimulente" constructorului, ca să lucreze mai cu spor.
Postat 19 August 2014, 20:59 de Dorinel
dddd
CACIORA OCTAVIAN ANDREI PRESEDINTE !!!!! VOTATI CACIORA !!!!
Postat 19 August 2014, 18:27 de Romanul Complicat
PRObleme
Electoratul va da oricum bobarnace PSD-ului si datorita directorilor din deconcentrate care se incarca cu mii de EURO pentru angajarile ce le fac. Vezi spitalul municipal chiar in aceste zile, comisia de examinare, COMISIA!
Postat 19 August 2014, 15:20 de eu
mister dezlegat
Saptamana viitoare se intampla sa fie mitingul, o sa vina cu o promisiune "ca sa plece oamenii acasa linistiti" ! (Lucrarile vor merge tot ca si pana acum si pe Ponta o sa-l voteze mama dracului in toamna de presdinte ....)
Postat 19 August 2014, 15:08 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON